Δημοσίευση 08/06/2020 - 17:59
Μόλις είδα το φιναλε του SIX FEET UNDER.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω όσα ενοιωσα.
Έχοντας διαβάσει πολλές φορές και από διάφορες πηγές ότι θεωρείται από πολλούς το καλύτερο κλείσιμο σειράς, να πω απλά ότι έχουν απόλυτο δίκιο.
Όμως για μένα μάλλον ξεπέρασε το Sopranos συνολικά.
Οι ερμηνείες του συνόλου των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα της Ruth, Claire,Nate, David είναι οσκαρικές.
Οι διάλογοι κοφτεροί, εμπνευσμένοι, και το όλο σενάριο σέβεται απόλυτα τον θεατή, και τον καθηλώνει.
Με προβλημάτισε όσο ελάχιστες σειρες, είναι απόλυτα ρεαλιστική, δικαιώνει απόλυτα το γεγονός ότι ενώ τελείωσε το 2005, την επόμενη χρόνια άρχισε ο David ( Michal Hall) να υποδύεται τον Dexter όντας ένα σύγχρονο τέρας ( έστω και τηλεοπτικά) υποκριτικής.
Το κακό πλέον είναι ότι οι περισσότερες σειρες μου φαίνονται σκουπίδια.
Τι να συγκρίνουμε μπροστά στο Six feet under ;
Πόσο πολύ με συγκλόνισε στην αρχή του κάθε επεισοδίου ο θάνατος ενός καθημερινού ανθρώπου, και ο τρόπος που αποδόθηκε σκηνοθετικά...
Όπως και ο φόβος των πρωταγωνιστών και οι σκέψεις τους που αποκτούσαν σάρκα και οστά..
Everyone. Everything. Everywhere. Dies.
Είναι μια σειρά βγαλμένη από την ζωή, η ζωή η ίδια βασικά που περιέχει περισσότερες λύπες παρά χαρές, πιο πολλά προβλήματα από όσα νομίζει κάποιος ότι αντέχει.. αλλά αυτή είναι η ζωή!
Όλοι θα φύγουμε και το θέμα είναι τι κάνουμε έως τότε....
Περιττό να πω ότι σε ρίχνει άνετα ψυχολογικά , όποτε όποιος δεν αντέχει κηδείες και θανάτους ας την αποφύγει , όμως λυπάμαι αλλά θα χάσει θησαυρό.
Όσο προχωράει ο καιρός εγώ προσωπικά δεν ζητάω σειρές για περάσω καλά.
Θέλω σειρές που σου δίνουν πράγματα, σε κάνουν να σκεφτείς, σου δίνουν έναυσμα για άλλα καλύτερα, σε ωθούν μπροστά, σου περιγράφουν τον κόσμο όπως είναι και όχι σαν διαφήμιση της Coca Cola.
Και αυτό το κάνει άριστα, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη σειρά που έχω δει.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Νίκο όπου αν δεν ήταν αυτός δεν θα την είχα ξεκινήσει.
Μόλις τελείωσα την καλύτερη σειρά για μένα τουλάχιστον όλων των εποχών.
Εύκολα και για όποιον την δει μπαίνει στο top 10 του.
Sent from my iPhone using Tapatalk