να επισημάνω οτι ο παραπάνω οδηγός λειτουργεί άψογα!Δες τον παρακάτω οδηγό.
http://itekblog.com/...b-from-windows/
[Οδηγός] Clean install Mountain Lion
Δημοσίευση 29/07/2013 - 19:01
Ad
Δημοσίευση 08/10/2013 - 18:37
Καλησπέρα παιδιά
Λοιπόν έχω το MacBookPro με τα Mountain Lion 10.8.5 και θέλω να κάνω ένα clean install γιατί μου τρώει κολλήματα.
Τώρα , το disk drive μου έχει χαλάσει και δεν γράφει μόνο διαβάζει, usb stick δεν έχω αλλά μόνο σκληρό δίσκο εξωτερικό . Αν ακολουθήσω τον οδηγό αλλά αντί γιά usb stick βάλω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο θα μου σβήσει ότι έχω μέσα?
Υ.Γ.1.
Δοκίμασα να το κάνω με Command + R αλλά μου τα πέρασε πάλι πάνω από αυτά που είχα και δεν σβήστηκαν τα αρχεία που είχα ενώ εγώ θέλω να του κάνω clean install.
Υ.Γ. 2.
Όλα τα OS X που έχω είναι αγορασμένα κανονικά και το μόνο DVD που έχω είναι το Snow Leopard 10.6.3
Δημοσίευση 08/10/2013 - 18:40
Καλησπέρα παιδιά
Λοιπόν έχω το MacBookPro με τα Mountain Lion 10.8.5 και θέλω να κάνω ένα clean install γιατί μου τρώει κολλήματα.
Τώρα , το disk drive μου έχει χαλάσει και δεν γράφει μόνο διαβάζει, usb stick δεν έχω αλλά μόνο σκληρό δίσκο εξωτερικό . Αν ακολουθήσω τον οδηγό αλλά αντί γιά usb stick βάλω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο θα μου σβήσει ότι έχω μέσα?
Υ.Γ.1.
Δοκίμασα να το κάνω με Command + R αλλά μου τα πέρασε πάλι πάνω από αυτά που είχα και δεν σβήστηκαν τα αρχεία που είχα ενώ εγώ θέλω να του κάνω clean install.
Υ.Γ. 2.
Όλα τα OS X που έχω είναι αγορασμένα κανονικά και το μόνο DVD που έχω είναι το Snow Leopard 10.6.3
Αν χρησιμοποιήσεις τον δίσκο θα σου σβήσει τα πάντα. Καλό θα ήταν να βρεις ένα usb flash.
Αν ακολουθήσεις την διαδικασία να σου κατεβάσει το λογισμικό και να κάνεις clean install θα πρέπει πρώτα να μπεις στο Disk Utility και να πας στον δίσκο σου και να τον κάνεις erase.
Φυσικά θα περιμένεις να κατέβει το λειτουργικό και όση ώρα κάνει η εγκατάσταση.
Δημοσίευση 08/10/2013 - 19:05
Αν χρησιμοποιήσεις τον δίσκο θα σου σβήσει τα πάντα. Καλό θα ήταν να βρεις ένα usb flash.
Αν ακολουθήσεις την διαδικασία να σου κατεβάσει το λογισμικό και να κάνεις clean install θα πρέπει πρώτα να μπεις στο Disk Utility και να πας στον δίσκο σου και να τον κάνεις erase.
Οκ , περιμένω και θα μου φέρουν usb stick , σ΄ευχαριστώ πολύ Δημήτρη?? .
Το λειτούργικό θα το κατεβάσω από το App Store? και πώς θα το αποθηκεύσω στο usb?
Να χρησιμοποιήσω το Lion DiskMaker 2.0.1 ?
Τελευταία επεξεργασία από: nik924, 08/10/2013 - 19:06
Δημοσίευση 08/10/2013 - 19:08
Οκ , περιμένω και θα μου φέρουν usb stick , σ΄ευχαριστώ πολύ Δημήτρη?? .
Το λειτούργικό θα το κατεβάσω από το App Store? και πώς θα το αποθηκεύσω στο usb?
Να χρησιμοποιήσω το Lion DiskMaker 2.0.1 ?
Ακριβώς, το κατεβάζεις. Δεν προχωράς στο να κάνεις εγκατάσταση. Κάνεις format το usb σε fat από το disk utility.
Ανοίγεις το Lion Disk Maker και θα τα βρει όλα μόνο του αυτόματα (λειτουργικό + usb flash) και περιμένεις να τελειώσει.
Μετά απλά ακολουθείς τα βήματα που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα.
Δημοσίευση 08/10/2013 - 19:17
Ακριβώς, το κατεβάζεις. Δεν προχωράς στο να κάνεις εγκατάσταση. Κάνεις format το usb σε fat από το disk utility.
Ανοίγεις το Lion Disk Maker και θα τα βρει όλα μόνο του αυτόματα (λειτουργικό + usb flash) και περιμένεις να τελειώσει.
Μετά απλά ακολουθείς τα βήματα που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα.
Χίλια ευχαριστώ να ' σαι καλά
Αν κολλήσω κάπου θα επανέλθω
Δημοσίευση 08/10/2013 - 20:15
Ερώτηση: τωρα ποτ βγαινει το OS X 10.9 aka Mavericks... Αμα το βρω απο φιλο, και το βαλω στο δικο μου Mac..... Για μελλοντικα updates (10.9.1 κτλπ), θα χρειάζομαι το Apple ID του? Η κανονικα μεσω App Store..?
Επίσης στο clean install, η στο configuration, θα ζηταει Apple ID για επιβεβαιωση Purchase?
Δημοσίευση 08/10/2013 - 20:16
Ερώτηση: τωρα ποτ βγαινει το OS X 10.9 aka Mavericks... Αμα το βρω απο φιλο, και το βαλω στο δικο μου Mac..... Για μελλοντικα updates (10.9.1 κτλπ), θα χρειάζομαι το Apple ID του? Η κανονικα μεσω App Store..?
Επίσης στο clean install, η στο configuration, θα ζηταει Apple ID για επιβεβαιωση Purchase?
Δεν θα έχεις πρόβλημα πουθενά σε αυτά που ρωτάς, αλλά καλό θα ήταν να το αγοράσεις. Δεν είναι και κανένα τραγικό ποσό, πιο λίγο από 20 ευρώ θα βγει.
Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμο.
Δημοσίευση 08/10/2013 - 20:25
Εχω το Retina και ηρθε με ML.... το ML 20 ευρω εχει υσχιει.... Αμα έχει και το Mavericks 20, εννοειται πως δεν τιθεται θεμα!
Δημοσίευση 08/10/2013 - 20:25
ισχυει*
Δημοσίευση 22/10/2013 - 22:48
Μία επίκαιρη ερώτηση. Για το OS X Mavericks η διαδικασία για το bootable dvd ισχύει?
Δημοσίευση 22/10/2013 - 23:05
Nice guide...εγώ το έκανα με το lion disc maker κατευθείαν σε USB...Ακόμα πιο εύκολα...
Πως το εκανες?
Δημοσίευση 22/10/2013 - 23:06
Ευχαριστώ!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες