Μηπως λοιπον θα ταν καλυτερα να υπηρχαν περισσοτερες κεραιες (πιο πυκνες) με χαμηλοτερη ισχυ; Παρα λιγες και απομακρυσμενες με μεγαλυτερη;;
Το Σύστημα μεταφοράς της ΔΕΗ έχει επίπεδα τάσης/ισχύος. Υπάρχει το επίπεδο παραγωγής με αρκετά υψηλό επίπεδο τάσης,το επίπεδο μεταφοράς με το μεγαλύτερο επίπεδο τάσης και το επίπεδο διανομής με το μικρότερο επίπεδο τάσης(αυτό έρχεται στα σπίτια και στους καταναλωτές μικρής ισχύος)..Η αποδοτικότερη μεταφορά ενέργειας με τις λιγότερες απώλειες γίνεται σε μεγάλα Watt για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Το κάθε επίπεδο χωρίζεται με Μ/Σ τάσης. Το να δημιουργήσεις τόσους πυλώνες χαμηλής τάσης προϋποθέτει πολλούς Μ/Σ και πολύ μεγαλύτερη δίκτυο άρα και απείρως μεγαλύτερα έξοδα.
Αν σκεφτείς ότι το σύστημα διανομής αποτελεί το 60% της επένδυσης κάθε εταιρίας ηλεκτρισμού θα καταλάβεις πόσο παραπάνω θα ήταν το κόστος.
Όσον αφορά στην κινητή τώρα,εκεί οι μελέτες είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα.Πολύ πρώιμο.
Σίγουρα όμως δεν ενδείκνυνται κεραίες μέσα σε πόλεις/χωρία κτλ για το λόγο ότι εκπέμπουν πολύ μεγάλη ακτινοβολία σε πολύ μεγαλύτερες συχνότητες από του ρεύματος. Επειδή δεν υπάρχει σοβαρή έρευνα γύρω από αυτό,
υπάρχει η επιλογή να είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Ρε συ markknopfler δεν αναφερομουν σε σενα απλα σε ολους αυτους που βγαινουν και φωναζουν με μονο επιχειρημα "ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ"! Διαβασα την πηγη σου αλλα ξεκιναει λεγοντας "May be"...τιποτα σιγουρο δηλαδη
CyberTron τα γνωριζω τα τεχνικα που αναφερεις απλα εγω λεω στους παντες: Πως επηρεαζει το σωμα μου και το μυαλο μου?Τι θα παθω και σε ποσο καιρο θα το παθω?
Πχ. Εγω δουλευω στα 15 μετρα (ευθεια) απο εναν υποσταθμο μεσης τασης και παρεμβαλλεται μονο ενας τοιχος απο τσιμεντολιθα , οπως και στα 600 μετρα απο εναν υποσταθμο υψηλης τασης , παρεμβαλονται 5-6 ιδιοι τοιχοι . Τι θα παθω σε ποσα χρονια?
Διάβασες μόνο τον πρόλογο της πηγής.Αναφέρονται πιο κάτω συγκεκριμένες μελέτες που έχουν γίνει πάνω σε κατοίκους περιοχών που έχουν γύρω πυλώνες υψηλής τάσης.Προφανώς και θα σου πει "may be a potential danger" ή κάτι τέτοιο.Δεν θα σου πει
"You Will Die"..Στην επιστήμη τίποτα δεν είναι δεδομένο και απόλυτο..