Αγορά Macbook pro retina
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:18
1) Να το αγοράσω τώρα ή υπάρχει περίπτωση να βγει καινούριο μοντέλο στο επόμενο δίμηνο;
2) Επειδή είμαι χρήστης windows πολλά χρόνια, πιστεύετε ότι θα δυσκολευτώ στη χρήση του Mac και γενικότερα η εμπειρία των Mac αξίζει την μεγάλη διαφορά στην τιμή από ένα πολύ καλό laptop μεwindows; Θέλω να πω ότι η διαφορά τιμής π.χ. του iphone με το Samsung είναι αμελητέα σε σχέση με την διαφορά στην ποιότητα και το οικοσύστημα των 2 κινητών.
3) Είμαι ανάμεσα στο Mac Book Pro 15.4 Retina i7 2.3GHz/8GB/256GB/HD Graph. 4000/GT 650M EN και στο Mac Book Pro 15.4 Retina i7 2.6GHz/8GB/512GB/HD Graph. 4000/GT 650M GR, ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το δεύτερο είναι η χωρητικότητα του σκληρού, αξίζει να δώσω 650 παραπάνω;
4) Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming, χρησιμοποιώ το laptop για όλες τις άλλες δουλειές εκτός από το gaming και με ενδιαφέρει πάρα πολύ το downloading (music, movies)
Ad
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:21
Καλημέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω το macbook pro retina και θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις καθ ότι θα είναι η πρώτη μου εμπειρία με Mac.
1) Να το αγοράσω τώρα ή υπάρχει περίπτωση να βγει καινούριο μοντέλο στο επόμενο δίμηνο;
2) Επειδή είμαι χρήστης windows πολλά χρόνια, πιστεύετε ότι θα δυσκολευτώ στη χρήση του Mac και γενικότερα η εμπειρία των Mac αξίζει την μεγάλη διαφορά στην τιμή από ένα πολύ καλό laptop μεwindows; Θέλω να πω ότι η διαφορά τιμής π.χ. του iphone με το Samsung είναι αμελητέα σε σχέση με την διαφορά στην ποιότητα και το οικοσύστημα των 2 κινητών.
3) Είμαι ανάμεσα στο Mac Book Pro 15.4 Retina i7 2.3GHz/8GB/256GB/HD Graph. 4000/GT 650M EN και στο Mac Book Pro 15.4 Retina i7 2.6GHz/8GB/512GB/HD Graph. 4000/GT 650M GR, ο μόνος λόγος που σκέφτομαι το δεύτερο είναι η χωρητικότητα του σκληρού, αξίζει να δώσω 650 παραπάνω;
4) Να σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το gaming, χρησιμοποιώ το laptop για όλες τις άλλες δουλειές εκτός από το gaming και με ενδιαφέρει πάρα πολύ το downloading (music, movies)
1.) Δεν θα βγει άλλο σύντομα, οπότε είναι καλή περίοδος να προβείς σε αγορά.
2.) Δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, μια εβδομάδα χρήσης και είσαι αστέρι.
3) Όσων αφορά την επιλογή αφορά καθαρά την τσέπη σου και τις ανάγκες που έχεις σε χωρητικότητα.
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:23
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:26
Καλημέρα σε όλους. Σκέφτομαι να αγοράσω το macbook pro retina και θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις καθ ότι θα είναι η πρώτη μου εμπειρία με Mac.
Ξεκινάω απαντώντας ανάποδα:
4) Εάν στις άλλες δουλειές που χρησιμοποιείς το λάπτοπ δεν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το image/video processing ή/και κάτι άλλο cpu-intensive τότε όλα τα λάπτοπ σου κάνουν την ίδια δουλειά. Μην σου πω ότι το macbook είναι και overkill.
3) Ο σκληρός είναι SSD γι'αυτό και ακριβός. Μπορείς να πάρεις το χαμηλό μοντέλο με αναβαθμισμένο σκληρό. Η χωρητικότητα που θες εξαρτάται πόσα δεδομένα θες να έχεις ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή σου.
2) Τα αξίζει όλα τα λεφτά του μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σχεδιασμός, λειτουργικότητα, απόδοση, φιλικότητα, λειτουργικό..
1) Βγαίνει και 13άρι σύντομα.
Ωστόσο, προσωπική σμυβουλή να μην πάρεις retina γιατί:
- δεν αξίζει τα λεφτά για τη χρήση που θα το κάνεις
- έχει βγάλει αρκετά προβλήματα (ψάξε στο ιντερνετ να διαβασεις)
- λίγες εφαρμογές υποστηρίζουν retina
- πολλά λεφτά!
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:27
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:30
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:30
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:31
Πολύ κατατοπιστικός, εκείνο βέβαια που με δελεάζει είναι ο σκληρός SSD και γι αυτό εξετάζω το MacΞεκινάω απαντώντας ανάποδα:
4) Εάν στις άλλες δουλειές που χρησιμοποιείς το λάπτοπ δεν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το image/video processing ή/και κάτι άλλο cpu-intensive τότε όλα τα λάπτοπ σου κάνουν την ίδια δουλειά. Μην σου πω ότι το macbook είναι και overkill.
3) Ο σκληρός είναι SSD γι'αυτό και ακριβός. Μπορείς να πάρεις το χαμηλό μοντέλο με αναβαθμισμένο σκληρό. Η χωρητικότητα που θες εξαρτάται πόσα δεδομένα θες να έχεις ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή σου.
2) Τα αξίζει όλα τα λεφτά του μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σχεδιασμός, λειτουργικότητα, απόδοση, φιλικότητα, λειτουργικό..
1) Βγαίνει και 13άρι σύντομα.
Ωστόσο, προσωπική σμυβουλή να μην πάρεις retina γιατί:Θα σου πρότεινα να πάρεις το πιο φτηνό 15άρι.
- δεν αξίζει τα λεφτά για τη χρήση που θα το κάνεις
- έχει βγάλει αρκετά προβλήματα (ψάξε στο ιντερνετ να διαβασεις)
- λίγες εφαρμογές υποστηρίζουν retina
- πολλά λεφτά!
Είσοδο για dvd δεν έχει;
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:33
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:33
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώΑφου δεν παιζεις gaming σου προτεινψ αυτο (http://www.golden-i....56gb-flash.html) . Στο προτεινω γιατι εχει 16GB Ram που ειναι οτι καλυτερο διοτι μπορει να ανταπεξελθει σε ταχυτητα οταν εχει πολλες εφαρμογες ανοιχτες στο mac και γενικα με πιο πολυ ram αντεχει πολυ παραπανω στον χρονο ! Αν τα 256GB σου ειναι λιγα παρε εναν εξωτερικο με usb 3.0 και βαλε ολες τις ταινιες και μουσικη να μην βαραινεις τον mac
Δημοσίευση 17/10/2012 - 09:36
Φυσικα αν το αντεχει η τσεπη σου φιλε μου προχωρα, το συγκεκριμενο macbook ειναι απλα εργο τεχνης και φοραει πολυ καλο hardware που θα σε καλυψει για αρκετα χρονια.
Οσο για το θεμα της αλλαγης απο windows σε mackintosh μη το σκεφτεις καν! Θα μαθεις το νεο λειτουργικο σε πολυ λιγο χρονο. Εγω αλλαξα στα 32 μου και πηρα τον πρωτο μου iMac πριν δυο χρονια. Τωρα αισθανομαι απολυτα δικαιωμενος για το "ρισκο" που πηρα (στα γεραματα )
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Δημοσίευση 17/10/2012 - 11:04
Εν γενει συμφωνω αλλα φασκεις και αντιφάσκεις,μια λες οτι αξίζει και μετα λες πολλα προβλήματα...Εκτός απο την οθόνη λοιπόν που τα πρώτα μοντέλα έχουν σοβαρο πρόβλημα αλλα στην αλλάζουν( άλλαξα κι εγώ ) τι άλλο πρόβλημα Εχει βγάλει; Τα 16Gb ram είναι υπερβολή προς το παρόν αλλα κι εγώ ομολογώ οτι το σκεφτόμουν αλλα βαριομουν να περιμένω ένα ΒΤΟ.. Κοίταξε να το βρεις απο εξωτερικό, θα γλυτωσεις παρα πολλα.<br /><br />Ξεκινάω απαντώντας ανάποδα:<br /><br />4) Εάν στις άλλες δουλειές που χρησιμοποιείς το λάπτοπ δεν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το image/video processing ή/και κάτι άλλο cpu-intensive τότε όλα τα λάπτοπ σου κάνουν την ίδια δουλειά. Μην σου πω ότι το macbook είναι και overkill.<br /><br />3) Ο σκληρός είναι SSD γι'αυτό και ακριβός. Μπορείς να πάρεις το χαμηλό μοντέλο με αναβαθμισμένο σκληρό. Η χωρητικότητα που θες εξαρτάται πόσα δεδομένα θες να έχεις ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή σου.<br /><br />2) Τα αξίζει όλα τα λεφτά του μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Σχεδιασμός, λειτουργικότητα, απόδοση, φιλικότητα, λειτουργικό..<br /><br />1) Βγαίνει και 13άρι σύντομα.<br /><br />Ωστόσο, προσωπική σμυβουλή να μην πάρεις retina γιατί:
<br />Θα σου πρότεινα να πάρεις το πιο φτηνό 15άρι.
- <br />
- δεν αξίζει τα λεφτά για τη χρήση που θα το κάνεις<br />
- έχει βγάλει αρκετά προβλήματα (ψάξε στο ιντερνετ να διαβασεις)<br />
- λίγες εφαρμογές υποστηρίζουν retina<br />
- πολλά λεφτά!<br />
Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 17/10/2012 - 11:08
Δημοσίευση 17/10/2012 - 11:11
Εν γενει συμφωνω αλλα φασκεις και αντιφάσκεις,μια λες οτι αξίζει και μετα λες πολλα προβλήματα...Εκτός απο την οθόνη λοιπόν που τα πρώτα μοντέλα έχουν σοβαρο πρόβλημα αλλα στην αλλάζουν( άλλαξα κι εγώ ) τι άλλο πρόβλημα Εχει βγάλει; Τα 16Gb ram είναι υπερβολή προς το παρόν αλλα κι εγώ ομολογώ οτι το σκεφτόμουν αλλα βαριομουν να περιμένω ένα ΒΤΟ.. Κοίταξε να το βρεις απο εξωτερικό, θα γλυτωσεις παρα πολλα.
Όταν έλεγα αξίζει τα λεφτά του αναφερόμουν στο macbook pro. Το retina κατ'εμέ δεν αξίζει τα λεφτά, τουλάχιστον για τους περισσότερους.
Δημοσίευση 17/10/2012 - 12:16
Εμένα στο Macbook Pro Retina μόνο 2 πράγματα μου την σπάνε υπερβολικά:
α) Αν θέλω να το συνδέσω σε δίκτυο Ethernet πρέπει να πάρω έξτρα βύσμα usb/ethernet port
β) Αν και η apple υποστηρίζει ότι έχει λιγότερη ανακλαστικότητα από τα προηγούμενα glossy
μοντέλα εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά, υπερβολικά glossy! Απαιτούμε σύντομα antiglare retina!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες