Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple παρουσιάζει τον νέο λεπτότερο iMac με Fusion Drive


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
58 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   vgrigor

vgrigor

    iPH User

  • 170 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/11/2012 - 11:58

H http://www.applepiraeus.com/ εμφανίζει ήδη τιμές. Οι οποίες φαίνονται και εξωφρενικά χαμηλες!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   georgioskio

georgioskio

    iPH Contributor

  • 1778 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:georgioskio

Δημοσίευση 18/11/2012 - 12:07

H http://www.applepiraeus.com/ εμφανίζει ήδη τιμές. Οι οποίες φαίνονται και εξωφρενικά χαμηλες!

Παραειναι χαμηλες...!!Πολυ καλο για να ειναι αληθινο...140 ευρω κατω το mac mini...Και ουτε καν 1100 το imac??Τιμες Αμερικης εχει σχεδον!
XS Max 256 Gb Space Gray

#48   vgrigor

vgrigor

    iPH User

  • 170 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/11/2012 - 12:41

Είναι όμως authorised reseller http://www.isquare.gr/resellers

#49   EKTEman

EKTEman

    iPH newbie

  • 13 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/11/2012 - 21:13

αυτό σημαίνει οτι θα κοστίζουν λίγο λιγότερο απο τα παλιότερα?

#50   schatz

schatz

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 18/11/2012 - 22:15

Στα νέα Μακ 2012 ΔΕΝ υπάρχει χώρος για ΔΕΥΤΕΡΟ δίσκο 2,5 ιντσών μέσα , μόνο για έναν , άρα ΔΕΝ μπαίνει δεύτερος δίσκος προσθετά ως κλασικό Drive όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα , λόγο στενότητας χώρου !!

Αυτό που υπάρχει ως διαρρύθμιση εσωτερικά είναι.....μια στάνταρ " φωλιά " για έναν μηχανικό δίσκο 2,5 ιντσών ψηλά πάνω όπως το κοιτάμε και μια
" είσοδος " κάτω αριστερά , για να κουμπώσει μια ΠΛΑΚΕΤΑ με τσιπάκια Flash και με τον Controler επάνω , όπως ακριβώς κουμπώνει και στο ΡΕΤΝΑ λαπτοπ !!
Στο Ρετνα δεν χωρά ολόκληρος δίσκος SSD 2.5 ιντσών , γιαυτό " βγάλαν " την μεταλλική θωράκιση γύρω - γύρω και κράτησαν μόνο την πλακέτα εσωτερικά με τα ηλεκτρονικά επάνω , που είναι ουσιαστικά το το γνωστό Flash , γιαυτό και δεν αναφέρουν πλέων τον όρο SSD , αλλά αναφέρουν τον όρο Flash Memory !!

Αυτό που είναι στάνταρ σε όλα , είναι ένας μηχανικός σκληρός 1Τ στις 2,5 ίντσες φυσικά προ-εγκατεστημένος από το εργοστάσιο !!
Από εκεί και πέρα οι επιλογές για κάτι καλύτερο , ειναι ΟΛΕΣ σε προ-παραγγελία δηλαδη ΒΤΟ !!
1) Επιλογή για μηχανικό δίσκο 3Τ στις 2,5 ίντσες και θα έρχεται έτοιμο από το εργοστάσιο...ΒΤΟ !!
2) Επιλογή για Flash Memory 768 Giga για το 27αρι μοντέλο μόνο , δηλαδη ως πλακέτα θα κουμπώσει και η άξια θα είναι πάνω από 1000 ευρώ...διοτι παρόμοια ακριβός επιλογή υπάρχει και στο Ρετνα και θα έρχεται έτοιμο από το εργοστάσιο....ΒΤΟ !!
3) Η καλύτερη επιλογή για μένα....Fusion Drive , επίσης από το εργοστάσιο ως ΒΤΟ !!
Εδώ υπάρχει ένας δίσκος 1Τ 2.5 ιντσών στην " φωλιά " του και μια πλακέτα στα 128 Giga με Flash Memory που θα κουμπώνει κάτω αριστερά !! Πρακτικά είναι 2 διαφορετικοί δίσκοι , ένας μηχανικός και ένας Flash.....άλλα το λειτουργικό θα τον αντιλαμβάνεται ως έναν ΥΒΡΙΔΙΚΟ και θα εμφανίζετε ως ένας δίσκος....και πέρα από το Mac OS X M.Lion και κάποιες στάνταρ εφαρμογές το λειτουργικό θα επιλεγεί να βάζει ή να βγάζει από την Flash Memory τις εφαρμογές ανάλογα με την χρίση που κάνουμε ΑΥΤΌΜΑΤΑ !!
Έτσι εχεισ πρακτικά έναν SSD για λειτουργικό και εφαρμογές καθημερινής χρίσης και ταυτόχρονα HDD ως αποθήκη και όλα αυτά με αυτόματη ρύθμιση ανάλογα με την χρίση που κάνουμε....πρακτικά ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ !!
Στο Mac Mini 2012 που είναι άμεσα διαθέσιμο....υπάρχει επιλογή από το σκληρό δίσκο 1Τ 2.5 ιντσών που είναι προ-εγκατεστημένος , σε Fusion Drive με επιπλέον 250 $ !!
Εδώ θα είναι 250++ Ευρώ !! Λογικό αν φανταστούμε ότι ένας 128 Giga SSD στοιχίζει 120 - 140 Ευρώ και που για να τον βάλεις στο Μακ θέλει ανταλλακτικό αλλά 50 Ευρώ + Εργατικά άλλα 80 Ευρώ , οπότε είμαστε στα ίδια σχεδόν.....και κερδίζουμε και 1Τ HDD !!
Aπλα δεν μπορούμε να βάλουμε τον ΚΑΛΎΤΕΡΟ δίσκο που ΕΜΕΙΣ θέλουμε...π.χ. Vertex 4 αλλά αυτό δεν είναι τσο χέρι μας πλέων δυστυχώς !!

Όσο για τις μνήμες....στο 27αρι μοντέλο μπορεί ο χρήστης να αναβαθμίσει μόνος....στο 21.5 θα πρέπει να γίνει η αναβαθμίσει στο σέρβις , προφανώς πρέπει να ανοιχτεί και να προστεθεί η μνήμη εσωτερικά !! Και τα δυο έρχονται με 8 Giga στάνταρ υπέρ -αρκετά για έναν μεσώ χρήστη !!

Εγώ , επειδή θεωρό για την εποχή μας το βασικότερο εξάρτημα σε έναν υπολογιστή τον δίσκο SSD και μετά όλα τα άλλα , θα πάω σε παραγγελιά BTO με Fusion Drive ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ !!

Οι οθόνες τέλος...ΔΕΝ έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις άλλες που ήταν στα παλιότερα μοντέλα με τις σκιές κτλ....είναι κάτι τελείως καινούριο , άλλες οθόνες , άλλως τρόπος κατασκευής με συγκόλληση με το γυαλί κτλ. είναι ποιο λεπτές...είναι κάτι εξελιγμένο !!
Οι οθόνες απορροφούν την αντανάκλαση 75% όπως και στο Ρετνα , άλλα με μια άλλη τελείως καινούρια τεχνική !!
Οι οθόνες η κάθε μια ξεχωριστά , περνούν από έλεγχο και καλιμπραρισμα χρωμάτων με φασματοφωτόμετρα υψηλής τεχνολογίας , ώστε να έχουμε τα τελειότερα - ζωντανότερα σε απόδοση και ρύθμιση χρώματα...και αυτό γινεται ΜΟΝΟ στα iMac !!
Φυσικά είναι ποιοτικά πολύ καλύτερες , το μόνο ίδιο παραμένει η ανάλυση και αυτό διοτι ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει διπλασιασμός σε τόσο μεγάλες διαγώνιους !!
Αυτό που μπορούσε να γίνει ήταν να καλυτερεύσει ποιoτικα και κατασκευαστικά το πάνελ και έτσι έχουμε ΝΕΟ πάνελ με ΝΕΑ ποιότητα !!

Άποψη μου και όπως βλέπω σε άλλα φόρουμ...συντριπτικά και με super μεγάλη διαφορά ότι καλύτερο από το χθεσινό event , λέγοντας όλοι
" ουαουυυ " και κλέβοντας την παράσταση χωρίς να το περιμένουμε ήταν το iMac και τέλος...όλα τα άλλα ήρθαν απλά δεύτερα από πίσω !!
Κυριολεκτικά ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ μοναδικό....πολλοί αν έχουν ανάγκη , θα αλλάξουν τα Macbook/iMac κτλ. και θα κινηθούν στο νέο iMac , ήδη το φλερτάρουν...τα 5mm ξεπερνούν κάθε όριο και ήταν η ποιο εντυπωσιακή αλλαγή για το 2012 , φτιαγμένο μέσα έξω από το μηδέν...κάτι τελείως άλλο από κάθε άποψη !!
New iMac 2012 και Macbook Pro Retina.....τα διαμάντια για το 2012...από εκεί και πέρα όλα τα προϊόντα για φέτος ήταν απλά ΥΠΕΡ - ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ και ως εκεί....φέτος ήταν η χρονιά των Mac !! :rolleyes:



Έτσι εχεισ πρακτικά έναν SSD για λειτουργικό και εφαρμογές καθημερινής χρίσης και ταυτόχρονα HDD ως αποθήκη και όλα αυτά με αυτόματη ρύθμιση ανάλογα με την χρίση που κάνουμε....πρακτικά ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ !!

Μην τρελαθούμε κιόλας!!!! Αυτή η τεχνολογία κυκλοφορεί ως ενιαίος σκληρός δίσκος καιρό τώρα : http://www.seagate.c...ntus-xt-hybrid/

Έχω 750GB (7200 και όχι 5400) στο laptop και boot time (σε Windows 8) λιγότερο από 20sec με πλήρως φορτωμένο λειτουργικό.

Απλώς η Apple το έκανε σε χωριστές συσκευές που τις πληρώνεις χρυσές !! Ο δίσκος της Seagate κάνει 130 € με ΦΠΑ. Πόσο χρεώνει η Apple αυτή την wow τεχνολογία;

#51   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 19/11/2012 - 06:53

Έτσι εχεισ πρακτικά έναν SSD για λειτουργικό και εφαρμογές καθημερινής χρίσης και ταυτόχρονα HDD ως αποθήκη και όλα αυτά με αυτόματη ρύθμιση ανάλογα με την χρίση που κάνουμε....πρακτικά ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ !!

Μην τρελαθούμε κιόλας!!!! Αυτή η τεχνολογία κυκλοφορεί ως ενιαίος σκληρός δίσκος καιρό τώρα : http://www.seagate.c...ntus-xt-hybrid/

Έχω 750GB (7200 και όχι 5400) στο laptop και boot time (σε Windows B) λιγότερο από 20sec με πλήρως φορτωμένο λειτουργικό.

Απλώς η Apple το έκανε σε χωριστές συσκευές που τις πληρώνεις χρυσές !! Ο δίσκος της Seagate κάνει 130 € με ΦΠΑ. Πόσο χρεώνει η Apple αυτή την wow τεχνολογία;

Άντε ξανά μανά τα ίδια θα λέμε....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ...δεν είναι όπως και πολύ σωστά αναφέρεις από μόνος σου ένα εξάρτημα , όπως ο δίσκος που εσύ εχεις !!
Υπενθυμίζω....
Είναι δυο διακριτοί δίσκοι , ένας SSD 128 Giga απο την μια και ένας άλλος ξεχωριστός σε άλλο σημείο του μηχανήματος HDD 1 Tera από την άλλη !!
Ο δίσκος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ καμιά σχέση , είναι 2 διαφορετικοί δίσκοι !!
Το Fusion που αναφέρουν είναι ΜΟΝΟ θέμα Software και ΟΧΙ Hardware....είναι θέμα λειτουργικού και μόνο !!
Π.χ. σε έναν παλιότερο iMac ( 2009 / 2010 / 2011 ) , που έχει ΒΤΟ έναν SSD και τον HDD ή αν εχεις βάλει από μόνος σου έναν δικό σου retail SSD ως δεύτερο δίσκο μαζί με τον HDD που προϋπήρχε , τότε ΑΝ ξέρεις τι να " πειράξεις " μέσα στο Mountain Lion , τότε μπορείς κανονικότατα να κανείς το λειτουργικό να τα βλέπει ως ΕΝΑ DRIVE , δηλαδη να φτιάξεις ένα Fusion Drive !! To Fusion = Software !!
Στο θέμα μας....
Ο υβριδικός δίσκος που εχεις εσύ είναι κάτι άλλο ως εξάρτημα υλικού και από όσο ξέρω ΔΕΝ έχει την ίδια απόδοση και ταχύτητα ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ όπως ένας κλασικός SSD δίσκος , είναι μια άλλη κατηγορία με άλλη αρχή λειτουργίας εσωτερικά και στοιχίζει φθηνότερα ως εξάρτημα , με χαμηλότερες δυνατότητες !!
Αν βάλω τον δικό σου Υβριδικό - 2 δίσκοι σε ένα Hardware , σε σύγκριση με έναν π.χ. Vertex 4 / Samsung 830/840 , τότε συγνώμη κιόλας αλλά μιλάμε για το χάος μεταξύ τους , δεν θα το αναλύσω περισσότερο το ξέρεις και εσύ !!
Το Fusion Drive είναι ένας κανονικός SSD - Samsung 830 και ΕΔΩ εντοπίζεται η ΔΙΑΦΟΡΑ !!
Αν εσύ νομίζεις ότι ο ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ της Seagate που εχεις εσύ - εταιρία αδιάφορη για SSD's - , είναι καλύτερος από τον Samsung , OCZ , OWC , Crusial κτλ κτλ , τότε εντάξει.....δεν θα το σχολιάσω !! :P
Αυτή είναι η διάφορα λοιπόν της μιας υλοποίησης και της άλλης...δηλαδη στην ουσία είναι η διαφορά που έχει ένας κανονικός SSD δίσκος με έναν οποιονδήποτε Υβριδικό δίσκο και έχουν διαφορά ως τεχνολογίες και αποδόσεις και το ξέρουν όλοι !!
Το μόνο " και καλά " κοινό...είναι η " αυτόματη ρύθμιση αποθήκευσης ανάλογα με την εργασία που κάνουμε " , που σε σένα είναι θέμα Hardware εξ ορισμού , ενώ στο Fusion είναι θέμα Software και με " πείραγμα " μπορεί να γίνει σε όλα τα Μακ με 2 διαφορετικούς δίσκους ( SSD - HDD ) μέσα...ξεχωριστούς ξαναλέω δίσκους πάντα και όχι 2σε1 Υβριδικούς !!
Το θέμα είναι λήξαν...πιστεύω να έγινα αντιληπτός φίλε μου...!!
Η Μήλον απλά το εφαρμόζει πρωτη με την συγκεκριμένη διακριτή υλοποίηση με 2 διαφορετικούς δίσκους , που προφανώς είναι και καλύτερη !!

Τελευταία επεξεργασία από: CybeRTroN, 19/11/2012 - 07:03


#52   Melkon

Melkon

    iPH User

  • 178 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 21/11/2012 - 14:53

Κατι αλλο αλλα αμα οι 27αρηες imac βγουν αμερικη κατα τις 10-15 δεκέμβρη ποτε μπορουμε να περιμενουμε να τους δουμε ελλαδα?

#53   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 22/11/2012 - 05:57

Κατι αλλο αλλα αμα οι 27αρηες imac βγουν αμερικη κατα τις 10-15 δεκέμβρη ποτε μπορουμε να περιμενουμε να τους δουμε ελλαδα?

Μετά από καμιά 15-20αρια μέρες....κάπου εκεί περίπου , λίγο πάνω , λίγο κάτω !!
Π.χ. ολόφρεσκο παράδειγμα...το νέο 2012 mac Mini παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα ακριβός παρά 1 μέρα και ήδη έχει έρθει στην Ελλάδα , καποια παιδιά ήδη το αγόρασαν από Ελληνικά μαγαζιά πριν αρκετές μέρες κιόλας , κυκλοφορεί κανονικά - άρα ήρθε πρακτικά αμέσως !!
Έτσι φαντάσου και τα new imac , θα έρθουν σχετικά αμέσως , εκτός και αν καθυστερήσουν λίγο περισσότερο λόγο της γνωστής δυσκολίας στην παραγωγή και μόνο !!
Μην μπερδεύεσαι , με τους υπολογιστές Μακ δεν ισχύει το τρισάθλιο καθεστώς τύπου iPhone που έρχεται η συσκευη επίσημα στην Ελλάδα μετά από 1,5-2 μήνες αναμονής σε ελάχιστα κομμάτια και με λίστες και σειρές προτεραιότητας και μ@λ#$%ς...τα Μακ είναι υπολογιστές και όχι Gadgets και έρχονται σχεδόν αμέσως - όχι ταυτόχρονα με Αμερική και Apple Stores - αλλά σχεδόν άμεσα στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο στην Ελληνική αλλά στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως...οποτε απλά πας και τον παραγγέλνεις ή τον αγοράζεις...και ο λόγος της άμεσης διαθεσιμότητας είναι η πολύ υψηλότερη τιμή τους σε σχέση με τις ταμπλέτες και τα τηλέφωνα μιας και σε αυτά γινεται το "σουξέ"...και άρα η μικρότερη ζήτησή τους...άρα σχεδόν άμεση αγορά για τον ενδιαφερόμενο που θα τα αναζητήσει και θα έχει να τα χρυσοπληρώσει !!

Τελευταία επεξεργασία από: CybeRTroN, 22/11/2012 - 06:02


#54   christoforos258

christoforos258

    iPH User

  • 107 μηνύματα
  • Twitter:@chrisxenofontos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 22/11/2012 - 08:17

Δυστυχως για το imac 2012, δεν θα ισχυει αυτο! Ειδη η apple ανακοινωσε οτι θα εχει περιορισμενες ποσοτητες, και μονο μεσω appme store, οι μεταπωλητες θα παρουν αργοτερα.

#55   CybeRTroN

CybeRTroN

    iPH Contributor

  • 1249 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 22/11/2012 - 17:52

Δυστυχως για το imac 2012, δεν θα ισχυει αυτο! Ειδη η apple ανακοινωσε οτι θα εχει περιορισμενες ποσοτητες, και μονο μεσω appme store, οι μεταπωλητες θα παρουν αργοτερα.

Ότι θα υπάρχουν αρχικά περιορισμοί το ξέρω....άντε να δούμε φεύγει και ο Νοέμβρης και ακόμα δεν....!!

#56   hypermike

hypermike

    iPH newbie

  • 17 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/11/2012 - 11:55

Μήπως γνωρίζετε ποτέ θα έρθει Ελλάδα το μοντέλο με τις 21.5 inc ? αρχικά έλεγαν για Νοέμβριο.

#57   xuser

xuser

    iPH Enthousiast

  • 569 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 28/11/2012 - 11:58

Ξεκινάει σε U.S.
Για Ελλάδα δεν ξέρουμε ακόμα.

http://www.macuser.g...ember-30-15263/

#58   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 28/11/2012 - 16:16

Οι τιμές των νέων iMac στην Ελλάδα
Behind the Scenes...

#59   alexdd

alexdd

    iPH newbie

  • 77 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/11/2012 - 16:34

To Mac Mini (i7 2.6 Ghz)ειναι γρηγοροτερο(30%) απο ολα τα βασικα iMac....

Τελευταία επεξεργασία από: alexdd, 28/11/2012 - 16:38





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες