Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#676   nickolaou

nickolaou

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:07

Ποιός μίλησε για συνήγορο του καταναλωτή? Ή δικηγόρους? Όλα αυτά ορίζονται απο το νόμο και τελειώνει εκεί η κουβέντα.

Όταν ένα κατάστημα δίνει DOA αντικατάσταση με σφραγισμένο μετά. Αυτή είναι η έννοια του DOA.

Aν πάλι λένε τα δικά τους υπαναχώρηση και τα λεφτά σου πίσω εκείνη τη στιγμή. Και ας μην έχει τίποτα. Το βαρέθηκες, δε σου κάνει, τέλος. Το στέλνεις πίσω.

Ωραία θα αγοράσω iphone 6 απο skroutz και αν  μου τα γυρίσει για το DOA εκτυπώνω αυτό  http://europa.eu/you...ds/index_el.htm   ??

Τελευταία επεξεργασία από: nickolaou, 11/10/2014 - 17:08

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#677   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:17

Ωραία θα αγοράσω iphone 6 απο skroutz και αν  μου τα γυρίσει για το DOA εκτυπώνω αυτό  http://europa.eu/you...ds/index_el.htm   ??

Ν. 2251/1994

http://eur-lex.europ...083#d1e265-84-1

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 11/10/2014 - 17:18

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#678   nickolaou

nickolaou

iPH Contributor

• 1100 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:34

Αν και ακραίο σαν όλη κατάσταση μπορεί να το χρησιμοποιήσω

Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο..

#679   amak268

amak268

iPH Member

• 339 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:36

Ν. 2251/1994

http://eur-lex.europ...083#d1e265-84-1

Παντως Νικο αν και εχεις δικιο γενικοτερα μην ξεχνας ειμαστε στην ελλαδα και τοσο ευκολα ακρη δεν βγαζεις,αλλα αν επιμενεις θα την βρεις την ακρη απλα οχι τοσο ευκολα αναφεροντας νομους και τα λοιπα στον καθε μαγαζατορα που μπορει να μην εχει ιδεα για αυτα που του λες και σε κοιταει λες και εισαι απο αλλο πλανητη και λεει τα δικα του

#680   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:39

Αν και ακραίο σαν όλη κατάσταση μπορεί να το χρησιμοποιήσω

Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο..

Τίποτα δεν είναι ακραίο. Είναι τα νόμιμα δικαιώματα σου..

Τα λεφτά σου πίσω και τέλος.

LG8ISzO.gif

#681   amak268

amak268

iPH Member

• 339 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 17:43

Ωραια μου εχεις κινηση την περιεργεια ας πουμε εσυ νικο παιρνεις ενα κινητο απο εμενα που ειμαι μαγαζατορας κατι παθαινει και ερχεσαι να παρεις τα λεφτα σου πισω ας πουμε και σου λεω το κανατε εσεις κυριε αφου ανοιξατε τη συσκευη τι θα κανεις τοτε και ενω μου λες για το νομο και εγω δε σου δινω τα λεφτα

Τελευταία επεξεργασία από: amak268, 11/10/2014 - 17:44

#682   vlglyfada

vlglyfada

iPH User

• 120 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 11/10/2014 - 22:22

Τίποτα δεν είναι ακραίο. Είναι τα νόμιμα δικαιώματα σου..

Τα λεφτά σου πίσω και τέλος.

εχεις δικιο, γιατι ολοι οι μικροεπιχειρησεις ειναι τιμιες και πανε με το σταυρο στο χερι.

Ρε φιλε, οι μισοι δεν κοβουν αποδίξεις, περιμενεις να παρουν ζημια 700ευρώ!

Κανε μου μυνηση θα σου πουν, και αντε ξεμπλεξε

Τελος, ο συνηγορος το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να βγαλει αποφαση υπερ σου, οχι ομως να την εφαρμόσει.

Καλη τυχη!

#683   amak268

amak268

iPH Member

• 339 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 22:34

εχεις δικιο, γιατι ολοι οι μικροεπιχειρησεις ειναι τιμιες και πανε με το σταυρο στο χερι.

Τελος, ο συνηγορος το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να βγαλει αποφαση υπερ σου, οχι ομως να την εφαρμόσει.

Καλη τυχη!

Κοιταξε για να μην ειμαστε και απολυτοι αν και εχω γνωση σε ποια χωρα ζω ο νικος καλα κανει και λεει τους νομους και οντως ειναι δικαιωμα σου απλα το ζητημζ ειναι κατα ποσο εφαρμοζονται

#684   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 22:48

Καλη τυχη!

Ξεχνάς κάτι. Μιλάμε για νόμο του ελληνικού κράτους. Είναι ο 4242/14 (ΦΕΚ 50 Α/28-02-2014). Και η όποια κουβέντα τελειώνει εκεί.

http://www.naftempor...troniko-emporio

Ο καταναλωτής έχει προθεσμία δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών για να υπαναχωρήσει, αν έχει κάνει αγορές εξ αποστάσεως, χωρίς να αναφέρει τούς λόγους και με μοναδική επιβάρυνση τη δαπάνη επιστροφής του προϊόντος. Ο προμηθευτής, από την πλευρά τον, οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής) εντός δεκατεσσάρων ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποίαν ενημερώθηκε από τον καταναλωτή ότι αυτός υπαναχωρεί. Αν ο προμηθευτής δεν έχει ενημερώσει τον καταναλωτή για το δικαίωμα υπαναχώρησης, τότε η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 12 μήνες μετά την κανονική προθεσμία των δεκατεσσάρων ημερών.

Ο προμηθευτής οφείλει να έχει παραδώσει το προϊόν μέσα σε 30 ημέρες από την παραγγελία του, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί άλλη ημερομηνία παραλαβής.

Ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος μόνον εάν ο ίδιος προέβη σε κακή χρήση. Για παράδειγμα, αν αποσυσκευάσει το προϊόν, για να δει πώς είναι και αν λειτουργεί, αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνει την αξία του.

Δεν θα έχει καταναλωτής το πρόβλημα. Όσο για το θέμα των αποδείξεων, όποιος συμβιβάζεται και δε ζητάει, άξιος της μοίρας του.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει και καταλαβαίνει. Επιλογές υπάρχουν. Το αν θα τις διεκδικήσεις, είναι μια άλλη ιστορία.

Και δε θα σε πάω μακριά. Μέχρι και πρίν λίγους μήνες υπήρχαν άτομα που χλεύαζαν και αμφισβητούσαν τη 2ετία της εγγύησης. Πλέον λίγους μήνες μετά έχουν περάσει στο άλλο άκρο.

Κάπως έτσι  θα γίνει και εδώ.

LG8ISzO.gif

#685   amak268

amak268

iPH Member

• 339 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 22:54

Ξεχνάς κάτι. Μιλάμε για νόμο του ελληνικού κράτους. Είναι ο 4242/14 (ΦΕΚ 50 Α/28-02-2014). Και η όποια κουβέντα τελειώνει εκεί.

http://www.naftempor...troniko-emporio

Δεν θα έχει καταναλωτής το πρόβλημα. Όσο για το θέμα των αποδείξεων, όποιος συμβιβάζεται και δε ζητάει, άξιος της μοίρας του.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει και καταλαβαίνει. Επιλογές υπάρχουν. Το αν θα τις διεκδικήσεις, είναι μια άλλη ιστορία.

Και δε θα σε πάω μακριά. Μέχρι και πρίν λίγους μήνες υπήρχαν άτομα που χλεύαζαν και αμφισβητούσαν τη 2ετία της εγγύησης. Πλέον λίγους μήνες μετά έχουν περάσει στο άλλο άκρο.

Κάπως έτσι  θα γίνει και εδώ.

Παρολα αυτα το οτι μπορει να σου με το στυλακι του κανε μου μηνυση ισχυει και αν και ο νομος ειναι υπερ σου αν εσυ δεν κινηθεις δικαστικα εναντιον του σε περιπτωση που δεν το αναγνωριζει δεν προκειται να παρεις τιποτα και σε εξοδα θα μπεις

#686   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 23:02

Παρολα αυτα το οτι μπορει να σου με το στυλακι του κανε μου μηνυση ισχυει και αν και ο νομος ειναι υπερ σου αν εσυ δεν κινηθεις δικαστικα εναντιον του σε περιπτωση που δεν το αναγνωριζει δεν προκειται να παρεις τιποτα και σε εξοδα θα μπεις

Ναι όπως κινήθηκαν νομικά και όλοι αυτοί για τη 2ετία.

Προφανώς σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που τα παραπάνω εφαρμόζονται χρόνια τώρα είναι κορόιδα.

Ο σωστός στη δουλειά του έμπορος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

LG8ISzO.gif

#687   amak268

amak268

iPH Member

• 339 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 23:07

Ναι όπως κινήθηκαν νομικά και όλοι αυτοί για τη 2ετία.

Προφανώς σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που τα παραπάνω εφαρμόζονται χρόνια τώρα είναι κορόιδα.

Ο σωστός στη δουλειά του έμπορος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Εχεις δικιο αλλα λαι για τη διετια ακομα και τωρα αμα πας infoquest ας πουμε αν και εχει αναγνωριστει και απο apple πρεπει νας με το νομο στα χερια η το χαρτι απο apple να συμπληρωσης αιτηση για να σου εγκρινουν το δευτερο χρονο αρα δεν ολα τοσο αυτοματοποιημενα οσο θα θελαμε,να ξερεις νικο δεν διαφωνω μαζι σου απλα δε πιστευω οτι αν μας τυχει θα ειναι ολα τοσο ροδινα θα θελαμε να ειναι

#688   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 11/10/2014 - 23:22

Εχεις δικιο αλλα λαι για τη διετια ακομα και τωρα αμα πας infoquest ας πουμε αν και εχει αναγνωριστει και απο apple πρεπει νας με το νομο στα χερια η το χαρτι απο apple να συμπληρωσης αιτηση για να σου εγκρινουν το δευτερο χρονο αρα δεν ολα τοσο αυτοματοποιημενα οσο θα θελαμε,να ξερεις νικο δεν διαφωνω μαζι σου απλα δε πιστευω οτι αν μας τυχει θα ειναι ολα τοσο ροδινα θα θελαμε να ειναι

"Ρόδινα" σε αυτήν εδώ τη χώρα δεν υπάρχουν. Ματώνεις για τα αυτονόητα..

Αυτό που λέω και προσπαθώ να εξηγήσω είναι πως δε μιλάμε για κάτι προαιρετικό.

Είναι νόμος που έρχεται να προστατέψει το καταναλωτή με όλα αυτά που τραβάει τόσα χρόνια εδώ.

Για τη 2ετία τώρα το θέμα με την οδηγία είναι καθαρά τυπικό, αν και υπαρχουν περιπτώσεις που δεν το ζήτησαν καν.

LG8ISzO.gif

#689   tgnikit

tgnikit

iPH Contributor

• 1137 μηνύματα

Δημοσίευση 12/10/2014 - 08:19

Γιατί σας απασχολεί τόσο η 2ετία? Αφού οι περισσότεροι όταν βγεί το 6s θα το αλλάξουν!  :)   Μην αγχώνεστε. Εχω αλλάξει πολλά κινητά και mac κλπ της apple.  Κανένα δεν έπαθε το παραμικρό. Απλά λίγη προσοχή στις τούμπες!

#690   iKotsen

iKotsen

iPH Addict

• 864 μηνύματα
  • Twitter:@KonstantinosDr1
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:kotsen1991

Δημοσίευση 12/10/2014 - 08:25

Γιατί σας απασχολεί τόσο η 2ετία? Αφού οι περισσότεροι όταν βγεί το 6s θα το αλλάξουν!  :)   Μην αγχώνεστε. Εχω αλλάξει πολλά κινητά και mac κλπ της apple.  Κανένα δεν έπαθε το παραμικρό. Απλά λίγη προσοχή στις τούμπες!

Όπως το ανέφερες... Οι περισσότεροι, όχι όλοι!! Εγώ ανα 2 χρόνια το αλλάζω γιατί τελευταία η Apple δεν μας έχεις συνυθίσει σε μεγάλες αλλαγές (Βλέπε 4 σε 4S, 5 σε 5S κ.ο.κ)... Και έτσι βλέπω να το πηγαίνει και για χρόνια ακόμη!! Αν αλλάξει κάτι του χρόνου θα δείξει.

Επίσης, υπάρχουν και άτομα τα οποία κρατάνε το κινητό τους (ακόμα και σε αγορά καινούριου) και έτσι θέλουν την εγγύηση...

Από την άλλη όταν θες να πουλήσει το κινητό στον ένα χρόνο και αναφέρεις στον αγοραστή ότι έχει ακόμα εγγύηση, τότε μπορείς να πάρεις ένα καλύτερο ποσό. Έτσι την έπαθα εγώ φέτος με το 5 το οποίο το είχα αγοράσει τον Ιούλιο του 2013 και στην ουσία είχε άλλο ένα χρόνο εγγύηση αλλά το πούλησα σε εξευτελιστική τιμή!

Ελπίζω να σε διαφώτισα!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 20