Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 17 ψήφοι

Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2269 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1426   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2594 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 11/03/2016 - 08:42

Καλησπέρα,
Μετά απο επίσκεψη στην info με 22 μηνων χαλασμένο Ipad συνοδευόμενο απο το τιμολόγιο αγοράς έλαβα απάντηση

Τεχνική Διάγνωση:

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση για διετή εγγύηση από την apple .Ακολουθεί κόστος αντικατάστασης:
τηλεφωνικά μου αναφέρουν οτι απορίφθηκε λόγω τιμολογίου.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?

Sorry αν επαναλαμβάνω ερωτήσεις αλλα χάθηκα στις 95 σελιδες
Θα παρεις απο την ινφο την τεχνικη εκθεση που κρινει την συσκευη προς αντικατασταση για να την υποβαλλεις στον πωλητη και να αποφυγεις τυχον διαφορετικη διαπιστωση του δικου του σερβις.
Θα ζητησεις επισης να σου δωθει εγγραφως η αιτιολογια που αποριφθηκε η αντικατασταση για να την υποβαλλεις στη καταγγελια σου στον ΣτΚ.

Sent from my iPad Air using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1427   Badass

Badass

iPH Contributor

• 1128 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 16/03/2016 - 01:13

Παιδια απο σκρουτζ που κοιταζω για να εχω doa?

#1428   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3766 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 16/03/2016 - 01:17

phonegallery

You'll Never Walk Alone **JFT96**

#1429   Badass

Badass

iPH Contributor

• 1128 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 16/03/2016 - 02:40

Την εκανα απο εκει ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση. Ηταν για φιλη και ημουν εξω οποτε δε προλαβαινα να εδω

#1430   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 03:37

Ευχαριστούμε πολυ! Μια ερώτηση μόνο. Εμένα μου είπαν ότι η μπαταρία απο το MacBook έχει μόνο έξι μήνες εγγύηση ενώ γενικά έχει δώδεκα. Φαντάζομαι δεν ισχύει ούτε αυτο.

λαθος ... εχει εγγυησει κανονικα το μακ 1 χρονο.. σημερα μιλησα με απλ. ολα τα προιονα της εχουν μονο ενα χρονο εγγυησει.  η απλ  δινει μονο ενα χρονο εγγυησει και οχι παραπανω γιατι πιστευει απο οτι μου ειπαν σημερα στο τηλ στην εξυπηρετιση πελατων της απλ οτι ενα προιον της αν βγει ελλατωματικο η προβληματικο θα γινει κατι τετοιο  μεσα σε ενα χρονο... για αυτο δινει εγγυηση 1 χρονο  σε ολα τα αιφον μακ και ιπαντ. αξεσουαρ  6 μηνες με 1 χρονο εκει παιζετε... η εγγυηση.  

σε αλλες χωρες ο νομος του καταναλωτη ειναι πολυ πολυ διαφορετικος. ακουστε για να παθετε πλακα... η αγγλια εχει 6 χρονια εγγυηση στα αιφον και η ιρλανδια νομιζω 5  χρονια.. αυτα μου τα ειπαν σημερα...  στην εξυπηρετιση πελατων. χαλασαν τα ακουστικα της απλ αγορασμενα πριν 2 χρονια και φυσικα ειναι για πεταμα δεν μπορω να κανω τιποτα απολυτος.  φταιει  ο    νομος του καταναλωτη στην ελλαδα μου ειπαν απο την απλ οχι οτι η απλ δεν  δινει παραπανω εγγυηση  παραπανω στα προιοντα  της.   1 χρονο δινει σε ολα τα προιοντα της παγκοσμιος... σε ολους αλλα... καθε χωρα εχει δικους της νομους περι προστασιας καταναλωτων και φυσικα ειμαστε και εμεις μεσα στον 1 χρονο εγγυησεις... μου ειπαν επισης αν παθει κατι ενα αιφον ενα μακ θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε στον εναμιση χρονο η 1 χρονο και κατι ημερες ... αλλα οτι και να πουμε αν χαλασει ... μετα απο 1 χρονο θα πληρωσεις... κακα τα ψεμματα και για απλ προιον το σερβις ειναι  τεραστιο  κοστος.  φανταστειτε  μονο το κοστος απο τα ιαρ ποντ της απλ  αν  χαλασουν εκτος  εγγυησεις ειναι 30 ευρω... τα συμπερασματα δικα σας ... 

Τελευταία επεξεργασία από: allureboy29, 16/03/2016 - 03:46

#1431   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 03:54

Μετά από ερώτηση που έστειλα στην infoquest, ζητώντας να μου διευκρινιστεί αν ισχύει πλήρης διετής εγγύηση για τα iPhone, η απάντηση που έλαβα:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλύπτονται από την Περιορισμένη Εγγύηση Ενός Έτους από τον κατασκευαστή. Η νομοθεσία περί καταναλωτών που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχει θεσμοθετημένα δικαιώματα εγγύησης επιπλέον της κάλυψης αυτής. Η περίοδος υποβολής αξιώσεων είναι 2 έτη και προβλέπεται για ελαττώματα που υπήρχαν κατά την παράδοση των προϊόντων.
Στην περίπτωση που θέλετε να υποβάλετε αξίωση, καλείστε να προσκομίσετε την απόδειξη Λιανικής Πώλησης και το έντυπο αξίωσης που θα συμπληρώσετε σε οποιαδήποτε από τις reception μας.
Στη συνέχεια οι πληροφορίες μεταβιβάζονται στον κατασκευαστή και είναι στη διακριτική ευχέρειά του να προχωρήσει σε κάλυψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση."

Θα με ενδιέφεραν τα σχόλια σας και τι αντιλαμβάνεστε πάνω σε αυτή την απάντηση, ευχαριστώ.

σημερα σημερα μιλησα με απλ. παγκοσμια εγγυησει ενας χρονος μονο σε ολα τα προιοντα της.. 6 μηνες εως και χρονο ισως... στα αξεσουαρ... ο νομος του καταναλωτη ειναι ενας χρονος για ελλαδα... ειναι στηνευχερια της απλ στην προκειμενη περιπτωση αφου για αυτην μιλαμε να πει ναι οκ επισκευη φρι δωρεαν σαφως ομως αν γινει... τους ειπα αν εγω αγοαρσω μακ και δωσω 1200 ευρω οσο εχει απο σκρουτζ και μου χαλασει σε εναμιση χρονο θα πληρωσω να μου το φτιαξου σωστα ; μου ειπαν .... στο τηλ κοιταξτε η απλ ειναι μια πριμιουμ εταιρια ειναι η καλυτερη εταιρια παγκοσμιος... τα προιοντα της ειναι πραγματικα πολυ καλα ποιοτηκα.. η απλ μου ειπαν οτι... δινει μονο ενα χρονο εγγυησει γιατι αυτη πιστευει πως αν ... ενα προιον της παρουσιασει οποιδηποτε προβλημα αυτο θα γινει μεσα σε ενα χρονο.. αν λοιπον παρουσιασει προβλημα παει για επισκευη εντελως δωρεαν .. τωρα στην ελλαδα ισχυει 1 χρονος μονο εγγυηση... αλλα μου ειπαν αν ειναι ενας μακ υπολογιστης και χαλασει σε 13 μηνες θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε... επισης περι προστασειας καταναλωτη να αναφερω οτι.. η αγγλια παρακαλω εχει 6 ολοκληρα χρονια εγγυηση στα απλ προιοντα οπως και αλλες χωρες στην ευρωπαικη ενωση με 5 χρονια. μου ειπαν επισης οτι αλλους νομους εχει η ελλαδα και αλλους στο εξωτερικο περι προστασιας καταναλωτη.. στην αμερικη μου ειπαν επισης οτι η μεταχιρησει προιο απλ ειναι εντελως διαφορετικη γιατι εκει ειναι η εταιρια... οποτε τα συμπερασματα δικα σας..

θεσμοθετημένα δικαιώματα εγγύησης επιπλέον της κάλυψης αυτής. Η περίοδος υποβολής αξιώσεων είναι 2 έτη και προβλέπεται για ελαττώματα που υπήρχαν κατά την παράδοση των προϊόντων.

Στην περίπτωση που θέλετε να υποβάλετε αξίωση, καλείστε να προσκομίσετε την απόδειξη Λιανικής Πώλησης και το έντυπο αξίωσης που θα συμπληρώσετε σε οποιαδήποτε από τις reception μας.

λεει αν προσεξετε μπορειτε να υποβαλετε αξιωση'' για ελλατωματα που υπηρχαν κατα την παραδοση το προιοντον... '' δηλαδη... αν παρουσιασει αιφον προβλημα η αλλο προιον της μετα απο ενα χρονο δεν ευθυνετε. αυτο σημαινει ξεκαθαρα...

το doa ειναι 7 ημερων.... οποτε υπαρχει δεν υπαρχει εχεις την εγγυηση... της απλ.

Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 16/03/2016 - 13:04

#1432   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:16

Η οθόνη εχει κιτρίνισμα στις άκρες αυτό ειπναι το πρόβλημα της συσκευής

δεν νομιζω να καταφερεις τιποτα αν και στο ευχομαι να στο φτιαξουν αλλα... το κηνιτο ειναι σακατεμενο... μονο και μονο γαι αυτο μπορει να μην στο φτιαξουν.. :( απο οτι εμαθα σημερα απο την απλ κοιταει οταν ειναι για επισκευη του καθε προιοντος αν η βλαβη εχει γινει απο κακη χρηση του πελατη... και το κηνιτο ειναι πολυ χτυπημενο.. :( κανε ομως την προσπαθεια σου... 

#1433   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:23

Παιδιά υποθέτω πως το ίδιο περί 2ετίας ισχύει ΚΑΙ για macbook κανονικότατα έτσι??

θα σε απογοιτευσω οχι... 1 χρονος μονο. μιλησα σημερα με την απλ.. και για ολα τα προιοντα της ειναι ενας χρονος..  τωρα αν κανεις αξιωση αιτημα κτλ για 2διετη εγγυηση ποιος ξερει αν... την δωσουν σε καποιον.. αυτο που μου ειπαν στην εξυπηρετιση πελατων 1 χρονος .. γιατι η απλ πιστευει πως αν .... καποιο προβλημα παρουσιασει προιον της θα γινει μεσα σε 1 χρονο και οχι μετα... για αυτο και δινει 1 μονο χρονο. αυτα μου ειπαν. και φυσικα για μακ ουτε λογος... αν μου χαλασει στα 2 χρονια να πληρωσω ενα καρο λεφτα για επισκευη ; νο νο νο σορρυ αλλα δεν θα παρω.. ειναι ρισκο. αλλο αν ειχε 2της εγγυηση τοτε ναι μια χαρα .. οχι να τρεχω να κανω αιτησεις και αν μου τα δωσουν τα 2 χρονια εγγυησει. στη αγγλια εχουν 6 χρονια εγγυηση... αλλα ...εχουν αλλους νομους καταναλωτη αυτο μου ειπαν. καθε χωρα εχει αλλους  νομους.. 

#1434   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:26

Θα παρεις απο την ινφο την τεχνικη εκθεση που κρινει την συσκευη προς αντικατασταση για να την υποβαλλεις στον πωλητη και να αποφυγεις τυχον διαφορετικη διαπιστωση του δικου του σερβις.
Θα ζητησεις επισης να σου δωθει εγγραφως η αιτιολογια που αποριφθηκε η αντικατασταση για να την υποβαλλεις στη καταγγελια σου στον ΣτΚ.

δεν νομιζω να ειναι λογω τιμολογιου αυτο ειναι σαφως προφαση... απλα δεν σου εδωσε την εγγυηση την διετη γιατι απλα ειναι 22 ολοκληρη μηνες χρησης απλο.. εγω μιλησα με απλ σημερα και στην ελλαδα  1 χρονος μονο σε ολα τα προιοντα της.. τωρα που υποβαλες αιτησει και σου απαντησαν αυτο τα λεει ολα.. αρα κανεις δεν εχει διετη εγγυηση μην παραμυθιαζομαστε τζαμπα... αρα για μακ δεν το σκεφτομαι καν ... που ηθελα να παρω καποια στιγμη.

το ΣΤΚ τι ειναι σου ειπαν ;  

Τελευταία επεξεργασία από: allureboy29, 16/03/2016 - 04:27

#1435   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:41

Κατα 99% είσαι εκτός εγγύησης λόγω των χτυπημάτων.

100% ειναι εκτος εγγυησεις γιατι το κηνιτο ειναι οχι χτυπημενο σακατεμενο... και η οθονη  χαλασε απο πεσιμο που ειναι κακη χρηση .. 

#1436   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:44

Η οθόνη εχει κιτρίνισμα στις άκρες αυτό ειπναι το πρόβλημα της συσκευής

φιλε μου ... θα σε απογοιτευσω αλλα το κηνιτο το εχεις οχι χτυπησει αλλα το σακατεψες ... εχει πολυ μεγαλη σημασια αυτο για να στο φτιαξουν... κανε την προσπαθεια σου ... και ισως .. στο κανουν αλλα ειναι απο πεσιματα τα τοσα βαθουλωματα για αυτο χαλασε η οθονη αυτο θα σου πουν. :( 

#1437   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2016 - 04:57

Νίκο καλημέρα. iphone 6 αγορασμένο από το Apple store "The Domain" του Τέξας και ενεργοποιημένο 11/1/15. Η εγγύηση λήγει τώρα τον Γενάρη ή είναι διετής; 

ρε παιδια συγνωμη ... γιατι δε ρωτας την ιδια την εταιρια αν εχει διετη εγγυησει και ακους τα μελη απο εδω μεσα και απο οπουδηποτε αλλου ; η ιδια η απλ θα σου πει αν εχει 1 χρονο εγγυησει η 2. εγω σημερα εμαθα οτι εχουν μονο... 1 χρονο ολα τα προιοντα της... απο την ιδια την εταιρια. εξερεσεις ναι αν χαλασει σε 1 χρονο και 1 εβδομαδα το αιφον κατι μπορουν να κανουν αλλιως τιποτα... αυτα μου ειπαν αυτα σας γραφω. 

#1438   skiace

skiace

iPH Elite Poster

• 2594 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 16/03/2016 - 08:35

δεν νομιζω να ειναι λογω τιμολογιου αυτο ειναι σαφως προφαση... απλα δεν σου εδωσε την εγγυηση την διετη γιατι απλα ειναι 22 ολοκληρη μηνες χρησης απλο.. εγω μιλησα με απλ σημερα και στην ελλαδα 1 χρονος μονο σε ολα τα προιοντα της.. τωρα που υποβαλες αιτησει και σου απαντησαν αυτο τα λεει ολα.. αρα κανεις δεν εχει διετη εγγυηση μην παραμυθιαζομαστε τζαμπα... αρα για μακ δεν το σκεφτομαι καν ... που ηθελα να παρω καποια στιγμη.

Εχεις παρει μπαλα ολα τα ποστ που αφορουν σε εγγυηση και γραφεις πως ερμηνευεις εσυ τα πραγματα.
Το οτι μιλησες με την απλ δεν σημαινει και οτι ετσι ειναι τα πραγματα.
Για μια ακομη φορα λοιπον, η διετης εγγυηση ισχυει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, οπως σε ολα τα προιοντα με την διαφορα οτι στον δευτερο χρονο της καλυψης απευθυνεσαι κατευθειαν στον πωλητη.

Ο ΣτΚ εχει ζητησει απο τις εμπλεκομενες εταιρειες να του δωσουν εξηγησεις σχετικα με την καταγγελια. Οταν του απαντησουν θα αποφανθει και θα ενημερωσω σχετικα. Οσο και αν γνωριζω απο προφορικες κουβεντες οτι ειναι αβασιμος ο ισχυρισμος τους ετσι ειναι η διαδικασια.

#1439   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5830 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 16/03/2016 - 09:20

δεν νομιζω να ειναι λογω τιμολογιου αυτο ειναι σαφως προφαση... απλα δεν σου εδωσε την εγγυηση την διετη γιατι απλα ειναι 22 ολοκληρη μηνες χρησης απλο.. εγω μιλησα με απλ σημερα και στην ελλαδα 1 χρονος μονο σε ολα τα προιοντα της.. τωρα που υποβαλες αιτησει και σου απαντησαν αυτο τα λεει ολα.. αρα κανεις δεν εχει διετη εγγυηση μην παραμυθιαζομαστε τζαμπα... αρα για μακ δεν το σκεφτομαι καν ... που ηθελα να παρω καποια στιγμη.

αυτα που λες τα πιστευεις;κατσε διαβασε ποστ να δεις αν υπαρχει διετια η οχι.δεν θα κατσω να σου το εξηγησω τωρα εγω.10000 φορες τα εχουμε πει.

#1440   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 16/03/2016 - 10:53

Ας του πει κάποιος ότι δεν χρειάζονται 100 post για να βάλει αγγελία.
| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 20