Όχι, εννοούσα ότι πρέπει ΠΛΗΡΩΣ να το φορτίζεις και να ΜΗΝ είναι αποφορτισμένο πλήρως - να "κλείσει" ας πούμε από μόνο του. Γύρω στα 15% πρέπει να το φορτίζεις. Και να φτάσει ως το τέρμα, στο 100%.
Αν δεν ήμουν σαφής, σόρρυ, λάθος μου.
Πάντως, όσες φορές το αποσυνδέεις ΠΡΙΝ φτάσει στο 100%, η μπαταρία "αντιλαμβάνεται" ότι ΕΚΕΙΝΟ το στάδιο (ας πούμε 85%) είναι το "πλήρες". Οπότε, αν το επαναλάβεις κάμποσες φορές αυτό, πλέον θα "νομίζει" (η μπαταρία) ότι το 85% είναι το "πλήρες", άρα θα ΧΑΝΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ μέρος απ' την μπαταρία σου.
Ό,τι μου 'χουν πει (τεχνικοί) κι έχω διαβάσει τόσα χρόνια με τα smartphones που είχα, σου λέω.
Και από την εμπειρία μου - πχ. με το HTC HD2 Leo με "μαμίσια" 3+ χρόνων που 'χα ακόμα πάνω (δίχως να την αλλάξω), η μπαταρία ήταν ΣΧΕΔΟΝ σαν καινούργια.
Και τέλος... ό,τι και να κάνεις, οτιδήποτε... με τα χρόνια και τις αποφορτίσεις/φορτίσεις, ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οι μπαταρίες "χάνουν". Είναι το λογικό. Παθαίνουν ΦΘΟΡΑ. Όσο χρησιμοποιείς κάτι, αρχίζει σιγά-σιγά και χαλάει.
Κι οι μπαταρίες έχουν "χρόνο ζωής", δεν "ζουν" δια παντώς.
Αυτό που λες με τα bold δεν ισχύει γιατί πολύ απλά οι σύγχρονες Li-on μπαταρίες δεν υποφέρουν από το memory effect. Γενικά δεν είναι πρόβλημα να το βγάζεις από την πρίζα αν βιάζεσαι στο 60 ή στο 90%.Το κακό είναι γενικά να αφήνεις το κινητό να κλείνει τελείως. Καταστρέφεις shells έτσι. Γενικά ισχύει αυτό:
Myth 3: Thou shall drain every last watt of it before recharging it (because they suffer from ‘memory effect’)
Fact 3:Okay, you might now first ask what’s ‘memory effect’. Here’s the quick answer: Some types of rechargeable batteries will gradually lose their maximum capacity if you do not discharge it completely before recharging. If you often use it till the 40% mark and recharge from there, the battery will “think” that the 40% mark is the new 0%, thus you get less capacity. Again, they apply to older battery technologies, but
Lithium-ions do NOT suffer from memory effect, at all. On the contrary, if you completely use up a Lithium-ion battery too often, it might just fall into deep discharge state and fail to recharge far faster than you recharge from partial usage.
Click here for more info on memory effect.
Γενικά για τις μπαταρίες των iPHone και όλων των νέων συσκευών ισχύει αυτό:
http://kipre.wordpre...ymer-batteries/