Δημοσίευση 09/12/2009 - 22:55
Καλά, χρυσά και άγια αυτά που λές, αλλά και εσύ με τη σειρά σου ξεχνάς κάτι βασικό: Πως όλα αυτά δεν με αφορούν. Και δεν με αφορούν όχι σαν άτομο, αλλά ως τελικό χρήστη. Σαφέστατα και δεν μου χρωστάει τίποτα ο developer, απο την άλλη όμως ούτε και εγώ του χρωστάω τίποτα. Και δυστηχώς για αυτόν, σε αυτή την διπολική σχέση, αυτός είναι που εξαρτάται απο εμένα, και όχι εγώ απο αυτόν. Όταν υπάρχουν 100.000 διαθέσιμες εφαρμογές στο AppStore και άπειρο δωρεάν υλικό στο Web, αν θέλει να διεκδικήσει 0,79 ευρώ απο το πορτοφόλι μου, τότε κατά την ταπεινή μου γνώμη θα χρειαστεί να κάνει κάτι παραπάνω απο το να μου πλασάρει κάτι που μπορώ να βρώ αλλού και τζάμπα. Θα μπορούσε αν ήθελε ο developer να δώσει free την συγκεκριμένη εφαρμογή και να της βάλει και ένα banner μέσα, για να πληρώνεται απο τον διαφημιζόμενο, όπως κάνει προφανώς και ο συνέδελφος του που παρέχει το ίδιο περιεχόμενο free σε web σελίδα. Αλλα δεν το κάνει, προτιμά να χρεώσει τον τελικό χρήστη. ΟΚ, δικαίωμα του. Δικαίωμα μου όμως και εμένα να μην αγοράσω την εφαρμογή, θεωρόντας την πεταμμένα λεφτά. Και όσο αφορά την μικρή περιουσία που ξόδεψε ο developer για να ανεβάσει την εφαρμογή του, ειλικρινά δεν με απασχολεί καθόλου, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε δική μου επιλογή, αλλά δική του. Αν με ρωτούσε πριν το κάνει, θα του έλεγα να πιάσει καλύτερα δουλειά σε ψησταριά και να τυλίγει σουβλάκια. Αλλά δεν με ρώτησε. Προτίμησε να ξοδέψει μια μικρή περιουσία για να γίνει iPhone developer. ΟΚ, και αυτό δικαίωμα του. Απο την στιγμή όμως που μπαίνει σε αυτό το χορό, είναι αναγκασμένος να χορέψει, και δυστηχώς τον ρυθμό δεν τον δίνει αυτός, τον δίνει ο ανταγωνισμός. Και σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει, να του το θυμίσω: ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, και οι τιμές έχουν πέσει πολύ χαμηλά. Οπότε και οι προσδοκίες του να είναι ανάλογες...