Όχι βέβαια, γιατί είναι απενεργοποιημένα τα δεδομένα. Πρόσεξε: Άλλο ενεργοποιημένο 3G/LTE και άλλο ενεργοποιημένα δεδομένα, μην μπερδεύεσαι, υπάρχουν πάντα 2 διακόπτες. Αλλά το ότι έχεις κλείσει τα δεδομένα, δεν σημαίνει ότι έχεις απενεργοποιήσει το 3G ή το LTE, οπότε και την αναζήτηση της συσκευής για συγκεκριμένου τύπου σήμα! Αυτό, το τελευταίο, είναι προφανώς που δεν έχεις καταλάβει, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα.
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει, και επιμενω, ειναι οτι :
Έχουμε 2 διακόπτες. Εναν που λέει δεδομένα (ο οποίος στο 7 αφήνει την κεραία να πιάσει δεδομένα μέχρι 3G) και εναν που λέει 4G (ο οποίος ανοίγει την κεραία και επιτρέπει εύρεση 4G.
Επίσης, οι κλήσεις γίνονταν σε GPRS σήμα, ενώ πια γίνονται σε 3G(ίσως αντί 3G να είναι 4G, δεν το έχω ψάξει).
Τώρα, αν ο διακόπτης ΔΕΔΟΜΕΝΑ είναι κλειστός, τοτε:
Α) ειτε είναι ανοιχτός ειτε κλειστός ο διακόπτης 4G, είναι ενα και το αυτό, μιας και στο κινητό δεν επιτρέπεται να κανει αναζήτηση για δεδομένα
Β) οι κλήσεις συνεχίζουν να γίνονται με 3G και όχι GPRS (2G) σήμα γιατί έτσι έχει οριστεί απο την Apple ο νεος τροπος χρήσης, αρα το κινητό αναζητεί 3G καλυψη για κλήσεις (πράγμα που ίσως μειώσει λίγο τη ζωή της μπαταρίας). - Εδώ ίσως και να κάνω λάθος, γιατί υπάρχει περιπτωση αντί για 3G να μιλάμε για αναζήτηση 4G σήματος.
Γ) Δεν υπάρχει καμια πιθανότητα για πλοήγηση στο διαδίκτυο κλπ.
Αν ο διακόπτης δεδομένα είναι ανοιχτός, τοτε:
Α) με κλειστό 4G τοτε οι κλήσεις γίνονται με σήμα 3G όπως και πριν (εκτός όπως είπα αν κάνω λάθος, οποτε υπάρχει αναζήτηση για 4G ΠΑΝΤΑ).
Β) Με ανοιχτό 4G εχεις πλοήγηση και κλήσεις με 4G σήμα.
Γ) Υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο.
Πες μου λοιπον που κάνω λάθος;
EDIT: Να τονίσω οτι οι 2 διακόπτες στους οποιους αναφερόμαστε έχουν σχέση ΜΟΝΟ με τη διαχείρηση των δεδομένων της συσκευής! Εμείς δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ πρόσβαση στο σήμα που χρησιμοποιειται για κλήσεις φωνής.
Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 13/10/2013 - 15:44