Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορές μέσω eBay Global Shipping Program

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   andrikosbo

andrikosbo

iPH User

• 141 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:andrikosB0

Δημοσίευση 16/10/2013 - 13:03

Στα τέλη του μήνα πήρα την απόφαση να αγοράσω από το eBay.com το iPhone 5s.
Βρήκα μια τιμή σχετικά καλή (επιτρέψτε μου να την κρατήσω για μένα προς το παρόν)
για το μοντέλο των 32GB. Αφού έγιναν τα απαραίτητα παζάρια μέσω του Make Offer
μεταξύ εμού και του πωλητή συμφωνήσαμε σε μια ακόμα καλύτερη -για μένα- τιμή και
είπα να προχωρήσω στην αγορά.

Εκεί είδα για 1η φορά την προπληρωμή δασμών μέσω του Global Shipping Program
του eBay. Εν συντομία να σας εξηγήσω τι γίνεται. Οι δασμοί υπολογίζονται επί τόπου,
με το checkout από το eBay και ΠΡΙΝ την πληρωμή μέσω PayPal. Γίνονται 2 πληρωμές.
Η πρώτη προς τον πωλητή και η δεύτερη προς την Pitney Bowes. Η Pitney Bowes είναι η
εταιρία που αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά/παράδοση στη χώρα προορισμού.
Στην ουσία ο πωλητής στέλνει με USPS το δέμα στην εταιρία αυτή, και έπειτα η P.B.
προωθεί (εκτελωνισμένο πλέον και χωρίς άλλα έξοδα) το αντικείμενο στον αγοραστή.

Στα καλά της υπόθεσης είναι πως από την άφιξη του δέματος στην Ευρώπη και για να
παραδοθεί στην Ελλάδα, το δέμα αναλαμβάνει η UPS με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως θα δείτε και στα screenshots, το δέμα έφυγε από τον πωλητή στις 2/10, έφτασε στο
σημείο αποστολής της P.B. στις 8/10 (πολύς χρόνος χωρίς λόγο, μιας και συνήθως χρειάζεται
μια μέρα απ' ό,τι διάβασα σε forums, για να πάει το δέμα από τον πωλητή στην εταιρία). Από εκεί
αναλαμβάνει η γνωστή Arvato η οποία μισθώνει τις υπηρεσίες της UPS.

Στα αρνητικά της διαδικασίας, είναι η ίδια η προ-πληρωμή δασμών. Έχω κάνει ανάλογες παραγγελίες
κινητών μέσω eBay.com χωρίς το Global Shipping Program, και με απλό USPS ταχυδρομείο, στην
πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είχα θέμα με το τελωνείο.
Στα αρνητικά επίσης είναι πως την διαδρομή από το Duesseldorf μέχρι την Αθήνα γίνεται με φορτηγό
και όχι με πτήση. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την UPS η οποία ενημερώνει επίσημα τον υποψήφιο
παραλήπτη, όπως έγινε με μένα όταν τηλεφώνησα να μάθω την πορεία της αποστολής.

Στα θετικά, ξενοιάζεις και έχεις εγγυημένη παράδοση με όλα προπληρωμένα. Το πόσο αξίζει είναι
θέμα του καθενός.
H Arvato δεν δίνει άμεση πρόσβαση στο tracking website, αλλά μέσω το my.ebay.com, κάνοντας κλικ
στο tracking number, οδηγείται κανείς άμεσα στην πορεία της αποστολή.

Στο ζουμί, η παραγγελία ξεκίνησε στις 02/10 και παραδίδεται αύριο 17/10 στα χέρια μου. Το eBay είχε
δώσει προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης από 15/10 μέχρι 18/10. Οπότε είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

Ελπίζω να βοήθησα

244qm8o.jpg

2w6ewar.jpg

Τελευταία επεξεργασία από: andrikosbo, 16/10/2013 - 13:06

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   morpheusgr

morpheusgr

iPH Honoured Member

• 1427 μηνύματα
  • Twitter:@morpheusgr
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/10/2013 - 13:16

Για τον εκτελωνισμο σου εδωσαν καποιο τιμοκαταλογο? Για τι επιπλεον κοστος μιλαμε? Σε περιπτωση που το επιπλεον κοστος ειναι αρκετα μεγαλο θα συμφαιρε η αποστολη με απλο δεμα οπου τις περοσσοτερες φορες προσπερνας το τελωνειο.

Just like underwear, passwords should be changed often...

#3   andreashadji

andreashadji

iPH Addict

• 779 μηνύματα
  • Twitter:@andreashadji
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 16/10/2013 - 13:44

Ποσο ηταν οι δασμοί που πληρωσες έξτρα με το εν λόγο προγραμμα;συνολικό κόστος shipping?

#4   DjVassel

DjVassel

iPH Master

• 6775 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:djvassel

Δημοσίευση 16/10/2013 - 13:47

Εχω παρει αρκετα τηλεφωνα απο αμερικη, συνηθως 3Gs οπου εκει τα σκοτωνουν. Ειναι πολυ καλυτερο με την εννοια οτι ξερεις τι θα πληρωσεις τελωνειο, το οποιο ειναι ΠΟΛΥ χαμηλοτερο απο οτι θα πληρωνες αν στο σταματουσε το δεμα η UPS για εκτελωνισμο

#5   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 16/10/2013 - 13:51

Αν το σταματήσει η UPS,FedEX για εκτελωνισμό απλά τον πούλο...Όμορφα..

Με ΕΛΤΑ μπορεί να γλυτώσεις και φθηνά αν στο πιάσουν.

Έχει τύχει να πληρώσω τελωνείο 110Ε για βιβλίο που έκανε 50(!) από άμαζον με FedEx. To βιβλίο έκανε 190Ε Ελλάδα και το πήγαν βάσει αυτής της τιμής + πολλά πολλά καπέλα...

Αναρτημένη εικόνα

#6   hackertom

hackertom

iPH Contributor

• 1095 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/10/2013 - 15:24

Στα τέλη του μήνα πήρα την απόφαση να αγοράσω από το eBay.com το iPhone 5s.
Βρήκα μια τιμή σχετικά καλή (επιτρέψτε μου να την κρατήσω για μένα προς το παρόν)
για το μοντέλο των 32GB. Αφού έγιναν τα απαραίτητα παζάρια μέσω του Make Offer
μεταξύ εμού και του πωλητή συμφωνήσαμε σε μια ακόμα καλύτερη -για μένα- τιμή και
είπα να προχωρήσω στην αγορά.

Εκεί είδα για 1η φορά την προπληρωμή δασμών μέσω του Global Shipping Program
του eBay. Εν συντομία να σας εξηγήσω τι γίνεται. Οι δασμοί υπολογίζονται επί τόπου,
με το checkout από το eBay και ΠΡΙΝ την πληρωμή μέσω PayPal. Γίνονται 2 πληρωμές.
Η πρώτη προς τον πωλητή και η δεύτερη προς την Pitney Bowes. Η Pitney Bowes είναι η
εταιρία που αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά/παράδοση στη χώρα προορισμού.
Στην ουσία ο πωλητής στέλνει με USPS το δέμα στην εταιρία αυτή, και έπειτα η P.B.
προωθεί (εκτελωνισμένο πλέον και χωρίς άλλα έξοδα) το αντικείμενο στον αγοραστή.

Στα καλά της υπόθεσης είναι πως από την άφιξη του δέματος στην Ευρώπη και για να
παραδοθεί στην Ελλάδα, το δέμα αναλαμβάνει η UPS με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως θα δείτε και στα screenshots, το δέμα έφυγε από τον πωλητή στις 2/10, έφτασε στο
σημείο αποστολής της P.B. στις 8/10 (πολύς χρόνος χωρίς λόγο, μιας και συνήθως χρειάζεται
μια μέρα απ' ό,τι διάβασα σε forums, για να πάει το δέμα από τον πωλητή στην εταιρία). Από εκεί
αναλαμβάνει η γνωστή Arvato η οποία μισθώνει τις υπηρεσίες της UPS.

Στα αρνητικά της διαδικασίας, είναι η ίδια η προ-πληρωμή δασμών. Έχω κάνει ανάλογες παραγγελίες
κινητών μέσω eBay.com χωρίς το Global Shipping Program, και με απλό USPS ταχυδρομείο, στην
πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν είχα θέμα με το τελωνείο.
Στα αρνητικά επίσης είναι πως την διαδρομή από το Duesseldorf μέχρι την Αθήνα γίνεται με φορτηγό
και όχι με πτήση. Αυτό είναι επιβεβαιωμένο από την UPS η οποία ενημερώνει επίσημα τον υποψήφιο
παραλήπτη, όπως έγινε με μένα όταν τηλεφώνησα να μάθω την πορεία της αποστολής.

Στα θετικά, ξενοιάζεις και έχεις εγγυημένη παράδοση με όλα προπληρωμένα. Το πόσο αξίζει είναι
θέμα του καθενός.
H Arvato δεν δίνει άμεση πρόσβαση στο tracking website, αλλά μέσω το my.ebay.com, κάνοντας κλικ
στο tracking number, οδηγείται κανείς άμεσα στην πορεία της αποστολή.

Στο ζουμί, η παραγγελία ξεκίνησε στις 02/10 και παραδίδεται αύριο 17/10 στα χέρια μου. Το eBay είχε
δώσει προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης από 15/10 μέχρι 18/10. Οπότε είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα όρια.

Ελπίζω να βοήθησα

Αναρτημένη εικόνα

Αναρτημένη εικόνα

Φιλαράκι θες να μας πεις την τιμή που βρήκες το κινητό και πόσα + έξοδα είχες μέχρι το σπίτι σου;

#7   daskalakispavlos

daskalakispavlos

iPH Elite Poster

• 3430 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:daskalakisp

Δημοσίευση 16/10/2013 - 18:35

Μαλλον οχι θα ειναι μυστικό...:P αν και πέρα απο την πλάκα αφου το εχεις πάρει δεν βλέπω το λόγο που δεν λες το λινκ του πωλητή θεωρητικα είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε πράγματα και οχι κανουμε φιγούρα αυτο γυρνάει μπούμερανγκ μερικές φορές....

Τελευταία επεξεργασία από: daskalakispavlos, 16/10/2013 - 18:38

Knowledge Is Power

#8   andrikosbo

andrikosbo

iPH User

• 141 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2013 - 18:48

Φιλαράκι θες να μας πεις την τιμή που βρήκες το κινητό και πόσα + έξοδα είχες μέχρι το σπίτι σου;

Μαλλον οχι θα ειναι μυστικό...

Καλησπέρα και πάλι στην παρέα.

Η επιβάρυνση για μένα ήταν 23% επί της τελικής εξίας του κινητού +30.93 USD τα οποία είναι τα μεταφορικά ΚΑΙ η αμοιβή της Pitney Bowes.

Πέραν του ότι το τελικό ποσό το βλέπεις πριν κάνεις την αγορά στο eBay, υπάρχει και το http://www.dutycalculator.com/ το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ

στην "επιβεβαίωση" του ποσού αυτού. Είναι απλό στη χρήση και ακριβές.

Όσο για την ακριβή τιμή, μυστικό δεν το λές, αλλά δε νομίζω πως έχει σημασία, αφού διευκρίνισα τα παραπάνω.

Τώρα θα μου πεις, γιατί να μη το ρισκάρει κάνεις μέσω USPS και ΕΛΤΑ. Όταν έκανα την αναζήτησή μου (τέλη Σεπτέμβρη), οι περισσότεροι Αμερικάνοι που

στέλναν Ελλάδα, στέλναν μέσω του eBay Global Shipping Program. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν από το καλοκαίρι του '13 που τέθηκε σε ισχύ, είναι default

και πρέπει να ζητήσεις να εξαιρεθείς από το πρόγραμμα σαν πωλητής, ή αν υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία. Υποπτεύομαι το 1ο. Μετά την αγορά, επέλεξα

να μην το ψάξω παραπάνω για το αν θα μπορούσα να βρω κάποιον που έστελνε απλά με USPS χωρίς το GSP.

Αυτά

#9   jig

jig

iPH Elite Poster

• 2022 μηνύματα

Δημοσίευση 16/10/2013 - 19:23

χαχα

ⓜⓘⓚⓔ   ✈︎  Everything you can imagine is real [P²]

#10   gianniroc

gianniroc

iPH User

• 117 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 16/10/2013 - 23:59

Εγω πήρα το iphone 4 και iphone 4s απο ebay με USPS και τα δυο χωρις τελωνειο ! το εχω δει το Global shipping Και σιγα μην δωσω λεφτα για εκτελωνισμο οταν με USPS δεν περνάει ΤΙΠΟΤΑ εχω φέρει λάπτοπ,κινητα,μπαταριες,φορτιστες,ακουστικα, ειδη μοντελισμου(μεγαλες κουτες ) ειδη μοτοκρος(μεγαλες κουτες) ειδη αυτοκινητου(μεγαλες κουτες) ΠΟΤΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!
αυτα...

#11   andrikosbo

andrikosbo

iPH User

• 141 μηνύματα

Δημοσίευση 17/10/2013 - 00:16

αν και πέρα απο την πλάκα αφου το εχεις πάρει δεν βλέπω το λόγο που δεν λες το λινκ του πωλητή θεωρητικα είμαστε εδώ για να μοιραζόμαστε πράγματα και οχι κανουμε φιγούρα αυτο γυρνάει μπούμερανγκ μερικές φορές....

Οριστε;

Σε ποιό σημείο στο κείμενό μου, βλέπεις να κάνω φιγούρα;

Και ΝΑΙ εδω είμαστε για να μοιραζόμαστε πράγματα. Το να μάθεις την τιμή που το αγόρασα απο ιδιώτη, είναι περιέργεια. "Μοιραζομαι" ειναι το να πω τον τροπο που λειτουργει η νεα αυτη υπηρεσια του eBay. Θαρρω ανεφερα πως υπολογιζονται οι φοροι και τα συναφη.

Επίσης στα σχόλια του τύπου "εγώ αποφεύγω τελωνείο" & "δεν υπάρχει λόγος" κλπ : Όπως ανέφερα σε κάποιο σημείο στο αρχικό post, κι εγώ αγοράζω απο eBay, με USPS και χωρίς τελωνείο. Απλά το GSP ήταν μια νέα εμπειρία.

#12   TOYLIS

TOYLIS

iPH newbie

• 46 μηνύματα
  • GameCenter:toylis

Δημοσίευση 23/10/2013 - 09:53

Σορρυ ρε moderators.. αλλα δεν αντεξα.. τι μας ειπε δηλαδη το παλικαρι ? μας ειπε οτι το πηρε απο αμερικη.. μας ειπε οτι πληρωσε +23% φπα οπως θα πληρωνε αν το εφερνε και με τον κανονικο τροπο +30κατι ευρω για τον εκτελωνιστη που παιρνει στην ελλαδα 80+20 τα εξοδα αερολιμενα αθηνων.. δηλαδη τι γλυτωσε? ή ακομα καλυτερα.. τι μας ειπε? περιεργεια του αλλου ειναι να θελει να μαθει αν το πηρε 300ευρω+30κατι+23% για να το παρει και αυτος αν γινεται? δεν με ενδιεφερε προσωπικα να ακουσω αν το κινητο σε καποιο σημειο της μεταφορας του παει με γαιδαρο ή φορτηγό ή με καμηλα.. και εσυ ρε Topic Started αν θελεις πραγματικα να βοηθησεις πες τουλαχιστον το link που το πηρες.. μπορει να γνωριζεις περισσοτερα απο εμας για το ebay ή το καθε ebay ..

Συγνωμη για το τοξικο υφος αλλα..

..

#13   zvrikos

zvrikos

iPH Addict

• 668 μηνύματα
  • Twitter:@zvrikos
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 23/10/2013 - 10:31

Mark κάνε μια διαγραφή των ασχέτων ποστ (Γαλατικό χωριό γίναμε) και κράτα τα ουσιώδη γιατί το θέμα είναι χρήσιμο.

Θα αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου σύντομα, γιατί ξεκίνησα κάτι τέτοιο..

ΥΓ το να μην αναφέρει έστω τελική τιμή αγοράς ο topic starter είναι εντελώς κουφό, πάντως. Εχει όμως μεγαλύτερη σημασία να ξέρουμε και ΤΙ διαφορά προκύπτει ως προς την τιμή Ελλάδος...

#14   morgangr

morgangr

iPH newbie

• 0 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 18/11/2013 - 20:46

Τελικά πως ήταν εμπειρία από το EGS (αυτός είναι ο τίτλος του θέματος άλλωστε);

To iphone σου ήρθε; Η συσκευασία είχε πειραχτεί;

Θέλω να πάρω ένα νέο iphone αλλά έχω δει αποθαρρυντικά πράγματα στο internet. Σε youtube βίντεο και αλλού που δεν μου φαίνονται και πολύ σοβαρές πηγές, παρόλα αυτά με κάνουν διστακτικό. Από το post σου συμπεραίνω ότι εκτός από το extra κόστος και την πολύ μικρή καθυστέρηση δεν έχεις κανένα άλλο παράπονο.

Γενικά, το συστήνεις;

#15   facebookcase

facebookcase

iPH newbie

• 0 μηνύματα
  • Twitter:@ytryyt
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 18/06/2014 - 09:11

τον κωδικο τρακ της ups πως τον βρηκες;Εχω παραγγειλει ενα iphone 4 από αμερικη  και κοντευει η ημερομηνια παραδοσης.Δεν εχω νεοτερη πληροφορια απο οταν μου εβγαλε οτι αναχωρησε απο αμερικη.μου το φερνουν με gsp

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες