Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

MacBook Air αλλαγή HDD σε SSD (αλλαγή σκληρού δίσκου)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Ras

Ras

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 11:08

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και Mac -a .

Όταν πήρα το MBA έκανα το λάθος να μην πάρω αυτό με τον ssd . αν και δεν πολύ λυπάμαι γιατί έχω διαβάσει ότι ο SSD της Samsung πού έχει μέσα το MBA είναι τεμπελάκος..

Παρόλα αυτά.. θα θέλα να αλλάξω σκλήρο ( yes I know πως είναι μεγάααλη εγχείρηση ) αλλά δεν έχω βρεί ακόμα τί να βάλω.

Το πρόβλημα είναι ότι το MBA έχει 1.8 inch δίσκο . μπορεί κανείς να βοηθήσει?


(θα έβαζα και 120gb αρκεί να μην είναι ο τεμπέλης της samsung)
(θα προτιμούσα να είναι περισσότερα από 120gb)
(το οικονομικό είναι άλλο θέμα.. ας μην το αφήσουμε να επηρεάσει της απαντήσεις - αλλά ας το αναφέρουμε )



Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/01/2010 - 13:44

Βλέπω είσαι και "συγχωριανός", λοιπόν 1.8" δίσκους φτιάχνει μόνο ή Samsung (όχι για SSD,"συμβατικούς"). Αλλά και γενικότερα στην φόρμα των 1.8" περισσότερο βλέπω την Samsung και την Tracnend να δραστηριοποιείται. Η αλλαγή πιστεύω προσωπικά πως παραείναι ακριβή. Ένας 128άρης SSD 1.8" θα σου φάει γύρω στα €250-300. Επιπλέον πιστεύω πως ένα ζήτημα που πρέπει να συνυπολογίσεις είναι ο κύκλος read/write του SSD. Θεωρητικά προκαλεί φθορά (αν και προσωπικά πιστεύω πως πρώτα θα αναγκαστείς να αλλάξεις υπολογιστή λόγω παλαιότητας παρά SSD λόγω φθοράς).

Δυστυχώς οι επιλογές σε 1.8" είναι λίγο περιορισμένες στους SSD και στους συμβατικούς μόνο Samsung. Επίσης παρ'όλο που λες "να μην επηρεάσει η τιμή τις απαντήσεις" δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς. Το ζήτημα είναι καθαρά θέμα τιμής/απόδοσης. Θα σου δώσω προσωπικό παράδειγμα, έχω ένα Gigabyte U60 με 40GB 1.8" και θέλω να το "εγχειρήσω". Έκανα και εγώ την "έρευνα" και κατέληξα να κανιβαλίσω τον εξωτερικό 250GB 1.8" της Samsung που μερικοί τον αναφέρουν ότι δουλεύει στις 4800 και άλλοι στις 5200. Το ζήτημά μου όμως αφορά καθαρά την αύξηση χωρητικότητας σε λογική τιμή και τα €90 του S1 mini της Samsung είναι καλά και επιπλέον σε αυτές τις χωρητικότητες (τα 120 και 250GB των κλασσικών 1.8") η ταχύτητα περιστροφής θα σου κάνει μικρή διαφορά.

Το πρόβλημα (όπως το βλέπω εγώ) με την φόρμα των 1.8" είναι πως οι κατασκευαστές και οι εταιρείες που την χρησιμοποιούν στα μηχανήματά τους δίνουν περισσότερο σημασία στην φορητότητα και στην κατανάλωση ισχύος με την ταχύτητα να περνά μακράν σε 2η μοίρα. Για αυτό σου λέω πως είναι καθαρά θέμα τιμής/απόδοσης με βάση την χωρητικότητα. Ότι και να πάρεις σε 1.8" πιστεύω θα είναι πιο αργό σε σχέση με το ανάλογο προϊόν σε 2.5", οι SSD ίσως και για λόγους θερμότητας.

#3   Ras

Ras

    iPH User

  • 140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 14:02

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου συγχωριανέ :) άχχχ όμως.. βλέπω αλλάγες ταχύτητας πού έχουν με τους 2.5 στα μηχανάκια τους οι άλλου και κλαίω !!! :P μακάρι να βγάλουν κάτι καλό και σχετικά σύντομα. το mba δεν είναι για παιχνίδια κτλπ . αλλά για βασικές λειτουργίες τα stats του είναι καλά , απλά υστερεί στο read/write οπότε από αριστα 10 με την δική μου κλίμακα που θα του έβαζα.. λόγο σκληρού θα του βάλω 7 .

#4   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/01/2010 - 14:12

Η ίδια ιστορία παντού Ras. Το laptop που είχα (μου το κλέψανε) ήταν το tablet 2710p της HP. Όλα καλά όλα χρυσά, 4GB RAM, απίστευτο digitizer, πεντέμιση ώρες μπαταρία αλλά ο 1.8" 120GB της Samsung στις 4800. Να σου πω την αλήθεια, η φορητότητα και η μπαταρία είχαν πολύ μεγαλύτερη σημασία για εμένα, και επιπλέον ακόμα και με multimedia, παρουσιάσεις, ακόμα και με το Autocad, δεν μπορώ να πω πως έπαιζε και τόσο μεγάλο ρόλο ο δίσκος.

Σου προτείνω να εστιάσεις στην χωρητικότητα, και προτού αρχίσεις τον κανιβαλισμό να βεβαιωθείς πως ο δίσκος που θα περάσεις έχει τα ίδια connectors με τον υπολογιστή σου, την έχω πατήσει σε mac mini, μπορεί να μην αναβάθμισα τον δίσκο του αλλά μου έμεινε ο 250άρης εξωτερικός.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες