Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

[ΑΓΟΡΑ] Macbook Air 13,3'' Mid 2012 Ή Macbook Pro 13,3'' Early 2011 ?

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
10 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   scrat80

scrat80

iPH newbie

• 54 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 03/07/2014 - 19:06

Έχω τη δυνατότητα να αγοράσω -μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση- τα laptops του τίτλου.

Ποιο να επιλέξω; Η κύρια χρήση που τα θέλω είναι intenet, e-mail, xbmc, επεξεργασία κειμένου και μπορεί κάποιο μουσικό πρόγραμμα, σαν το Logic Pro X, αλλά δεν με καίει και εφαρμογές/παιχνίδια από Appstore. Με ενδιαφέρει η αυτονομία -σε λογικά πλαίσια, λαπτοπ είναι- και το πόσο γρήγορα θα είναι και το πόσο καλά θα αντεπεξέρχονται όταν ανοίγω αρκετές εφαρμογές μαζί. Στα αδαή μάτια μου φαίνονται σχεδόν το ίδιο, τα έχω δει και δουλέψει λίγο.

Τις προφανείς διαφορές τις γνωρίζω, dvd drive, ssd, usb 3.0 vs 2.0 και μια ελαφρά "κιτρινάδα στο air ένατι στο κατάλευκο του pro απ' ότι παρατήρησα, αλλά στις υπόλοιπες δυνατότητες θα έχουν μεγάλες διαφορές στην καθημερινή χρήση και σε βάθος χρόνου;  Η διαφορά στην ανάλυση οθόνης δεν με ενοχλεί, δεν μου έκανε μπαμ η διαφορά.

Να και τα λινκς:  Macbook air --> http://support.apple.com/kb/SP670

Macbook pro --> http://support.apple.com/kb/sp619

Έχω καταμπερδευτεί και πρέπει να αποφασίσω γρήγορα! :unsure:

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα
  • Twitter:@iLuxus
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:apw_Ultra

Δημοσίευση 03/07/2014 - 20:40

Παρε τον Pro. 

Εστω και τον 2,3ghz 4gb ram  και 320GB HHD, είναι μια πολύ καλη επένδυση, και με προοπτική αναβάθμισης, θα έχεις ένα πολύ καλο μηχάνημα για έναν σεβαστο χρονικό διάστημα. (3,4 χρόνια άνετα).

Πρωτη φάση του βάζεις αλλα 4 ραμ (μνήμη), δεν είναι ακριβές, και δεύτερη φάση έναν SSD σαν βασικό, (έχουν πέσει πολύ και εκεί οι τιμές) και το μηχανάκι θα πετάει. 

Αν θες και πιο προχωρημένες φάσεις, βγάζεις τον driver του Μακ, και βάζεις στην θεση του τον HHD της Apple, και βάζεις SSD σαν βασικό. Οποτε έχεις δυο σκληρούς δίσκους και μπουταρεις από οπου θέλεις, σε όπιο λογισμικό θέλεις. (ας πούμε ότι  τον δεύτερο HHD του έχεις περάσει Linux η Windows 8 π.χ)

Λιγο πιο βαρύ σίγουρα από τον Air, αλλα αξίζει και με το παραπάνω η όποια ταλαιπώρια. 

Δεν είναι λες και θα τον κουβαλάς και στο κεφάλι σου κιόλας. ;-)

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 03/07/2014 - 20:45

∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼

#3   scrat80

scrat80

iPH newbie

• 54 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2014 - 02:23

Παρε τον Pro.

Εστω και τον 2,3ghz 4gb ram και 320GB HHD, είναι μια πολύ καλη επένδυση, και με προοπτική αναβάθμισης, θα έχεις ένα πολύ καλο μηχάνημα για έναν σεβαστο χρονικό διάστημα. (3,4 χρόνια άνετα).

Πρωτη φάση του βάζεις αλλα 4 ραμ (μνήμη), δεν είναι ακριβές, και δεύτερη φάση έναν SSD σαν βασικό, (έχουν πέσει πολύ και εκεί οι τιμές) και το μηχανάκι θα πετάει.
Αν θες και πιο προχωρημένες φάσεις, βγάζεις τον driver του Μακ, και βάζεις στην θεση του τον HHD της Apple, και βάζεις SSD σαν βασικό. Οποτε έχεις δυο σκληρούς δίσκους και μπουταρεις από οπου θέλεις, σε όπιο λογισμικό θέλεις. (ας πούμε ότι τον δεύτερο HHD του έχεις περάσει Linux η Windows 8 π.χ)

Λιγο πιο βαρύ σίγουρα από τον Air, αλλα αξίζει και με το παραπάνω η όποια ταλαιπώρια.

Δεν είναι λες και θα τον κουβαλάς και στο κεφάλι σου κιόλας. ;-)

Μάλιστα.. Πολύ σωστά όλα αυτά και ευχαριστώ και για την απάντηση.

Έχω φάει όμως κάποια σκαλώματα... Πρώτον, ότι το air είναι πιο καινούριο , λεπτό, ελαφρύ και γενικά πιο "αεράτο" και όμορφο, ενώ το pro..δεν είναι-όχι όμορφο, όλα τα προηγούμενα. Και είναι κ ένα χρόνο παλιότερο και με πιο παλιά κάρτα γραφικών. Μια χαρά τρέχει δηλαδή και απεικονίζει και ούτε στο κεφάλι μου θα το κουβαλάω όπβς είπες:P, αλλά είπαμε, είναι σκαλώματα.

Το Air, δηλαδή, δεν θα τα βγάλει 3-4 χρόνια; Να φανταστώ ότι το λες λόγω αδυναμίας αναβάθμισης του; Ή και για κάποιο άλλο λόγο; Γενικώς σκέφτομαι, επειδή δεν είμαι ούτε gamer ούτε heavy user (πλέον) και αποζητώ μόνο τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και την αισθητική, μήπως με καλύψει και το Air... Και παίρνω και έναν εξωτερικό και κάνω τη δουλειά μου, αν δεν επαρκέσουν τα 128gb.

Όλα αυτά τα θέτω σαν ερωτήματα πιο πολύ, καθώς δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αύριο πρέπει...

#4   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2014 - 04:04

Και τα δυο θα τα βγάλουν άνετα 3,4 χρονάκια. Και αν δεν είσαι και γκατζετου, που να θες ότι τελευταίο, και πολύ παραπάνω. 

Σαν κοπέλα καταλαβαίνω ότι θες κάτι το ελαφρύ, και κομψό αν γίνεται. 

Το ελαφρύ όπως είπαμε είναι σχετικό, μιας που δεν νομίζω να χρειαστεί να τρέξεις κάνα Μαραθώνα με το μακ-μπουκ προ στην πλάτη!

Κομψα τώρα, είναι και τα δυο. 

Το παιχνίδι παίζεται λοιπόν στο τι αποδίδουν τεχνικά αυτά τα δυο, και αν είναι βαλιου φορ μανεϊ αγορα. 

Απλα και χωρίς δύσκολες τεχνικές ορολογίες, ο Air με τα 4γιγα που μας έδειξες, σε 2 χρονια από τώρα θα αρχίσει να ζορίζεται σοβαρά σε σχέση με την ραμ, όχι ότι τώρα δεν θα ζοριστεί, αλλα λεμε...και σε γενικές γραμμές, μιας που η ραμ του είναι κολλημένη πάνω στην μητρική, θα μείνεις με αυτή. 

Κατι που στο μέλλον θα επισύρει μια επιπλέον φθορά στο μηχάνημα. Οι εφαρμογές πλέον και τα OS βγαίνουν όλο και πιο μνημοβορες.

Και όταν ένα μηχάνημα αρχίσει να ζορίζεται, αλλα δεν έχει ούτε τις δυνατότητες ούτε το απόθεμα για να αντεπεξέλθει, τι κάνει...; αρχίζει  να φθείρεται.

Πιο γρήγορα και συχνά τα ανεμιστηρακια για να ρίξουν τις υψηλές θερμοκρασίες, τα οποία φθείρονται και αυτά με την σειρά τους, πιο γρήγορη αλλοίωση (ξεραίνεται)  της θερμοαγωγιμης πάστας που συνδέει/κολλαει την CPU, υψηλές θερμοκρασίες που επιβραδύνουν την CPU, επιβραδύνουν την κάρτα γραφικών, και και σε σπάνιες περιπτώσεις την καίνε. (σπάνιες για μακ, γιατί σε PC..) και αλλα τέτοια καλούδια.

Τελος μεταπώληση, ένας Pro είναι σταθερή αξια, και πουλιέται πάντα καλύτερα από έναν Air. 

Σου το λέει κάποιος που έχει αλλάξει καμία 10αρια Μακ μέχρι τώρα, και ο τελευταίος ήταν ένας Air i5 4gb ram, τον οποίο έσπρωξα σε πολύ χαμηλή τιμή πριν 2 εβδομάδες για να φεύγει, και να συμπληρώσω να πάρω τον 13αρι Pro Retina από τον οποίον γράφω αυτή την στιγμή. 

Η απόφαση σου δικη σου. Αλλα όποια απόφαση και να πάρεις, στήριξε την. ;-)

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 04/07/2014 - 04:14

#5   scrat80

scrat80

iPH newbie

• 54 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2014 - 15:43

Μετά από αυτή την ανάλυση, με βλέπω για τον pro! Ακόμη σκέφτομαι την ομορφάδα του air, αλλά κομμάτια να γίνει. Η αναβάθμιση είναι σημαντική. Θα πάω το βράδυ να πάρω τον pro. (εκτός κι αν τελευταία στιγμή το μετανιώσω :P ).

Ευχαριστώ πολύ πάντως, μου απαντήθηκαν οι κυριότερες απορίες μου, είναι το πρώτο macbook που θα πάρω (γενικώς mac) και είμαι έξω απ τα νερά μου!

#6   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα

Δημοσίευση 04/07/2014 - 19:28

Καλές αγορές.
Δεν θα τo μετανιώσεις.
Άλλη φιλοσοφία το Μακ, θα πεις τι έκανα τόσο καιρό με pc.
; -)

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 04/07/2014 - 19:32

#7   scrat80

scrat80

iPH newbie

• 54 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2014 - 23:49

Πήρα το pro τελικά! Όχι μόνο δεν το' χω μετανιώσει..έχω πάθει πλάκα! Πράγματιι είπα τι έκανα τόσο καιρό με pc. Κρίμα που το "φοβόμουν" και δεν είχα προχωρήσει σε αγορά macbook πολύ νωρίτερα..είναι όντως άλλη φιλοσοφία εντελώς και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Δεν ξεκολλάω εδώ και δυο μέρες! :P

Στην αρχή μόνο, το πρωτο μισάωρο, ήμουν λίγο κάπως, σαν να μην είχα ξαναπιάσει λαπτοπ, αλλά μετά νεράκι.  Ερωτεύτηκα  :wub:

Μία απορία έχω μόνο, που μάλλον είναι χαζή και δεν είναι για να το ρωτήσω εδώ, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω που πάμε για να δούμε όλα τα αρχεία, φακέλους, εφαρμογές κτλ. μαζί Το C:/user/... δηλαδή, διερεύνηση αρχείων.

Anyway, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές iLuxus :)

#8   scrat80

scrat80

iPH newbie

• 54 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2014 - 23:50

Καλές αγορές.
Δεν θα τo μετανιώσεις.
Άλλη φιλοσοφία το Μακ, θα πεις τι έκανα τόσο καιρό με pc.
; -)

Πήρα το pro τελικά! Όχι μόνο δεν το' χω μετανιώσει..έχω πάθει πλάκα! Πράγματιι είπα τι έκανα τόσο καιρό με pc. Κρίμα που το "φοβόμουν" και δεν είχα προχωρήσει σε αγορά macbook πολύ νωρίτερα..είναι όντως άλλη φιλοσοφία εντελώς και προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Δεν ξεκολλάω εδώ και δυο μέρες!  :P

Στην αρχή μόνο, το πρωτο μισάωρο, ήμουν λίγο κάπως, σαν να μην είχα ξαναπιάσει λαπτοπ, αλλά μετά νεράκι.  Ερωτεύτηκα   :wub:

Μία απορία έχω μόνο, που μάλλον είναι χαζή και δεν είναι για να το ρωτήσω εδώ, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω που πάμε για να δούμε όλα τα αρχεία, φακέλους, εφαρμογές κτλ. μαζί Το C:/user/... δηλαδή, διερεύνηση αρχείων.

Anyway, ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές iLuxus  :)

#9   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα

Δημοσίευση 07/07/2014 - 00:12

Χαίρομαι που βοήθησα στην επιλογή σου, και περισσότερο μιας που έμεινες και ευχαριστημένη.

Ξεχνα λογική PC πλέον. Σκέψου Mac.. ;-)

Ανοίγεις φιντερ, και βλέπεις όλα τα αρχεία σου αριστερά. 

Εκεί ταξινομείς τους φακέλους/αρχεια σου πλέον. Τα downloads στα downloads, τα βινετο στα βίντεο, τις εφαρμογές στις εφαρμογές, κτλ. 

Η μουσική σου πάει/ ανοίγει  αυτόματα στο iTunes, και οι φωτός σου με το iPhoto. 

Κατέβασε την δωρεάν εφαρμογή VLC Player για Μακ, και με διπλό κλικ (ακουμπας δυο δάχτυλα πάνω στο τρακπαντ) ανοίγεις την ταινία σου με vlc αντί quick time που είναι από ντεφοου, και μερικές φορές κολλάει η δεν αναγνωρίζει κάποια εξτενσιον απο φιλμς.

Τα αλλα σιγά σιγά , και εδώ μεσα θα βρεις την απάντηση σε όλα σχεδόν τα ερωτήματα σου. 

Αν καπου δυσκολευτείς μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις. Τα παιδιά εδώ μεσα θα χαρούν να σε βοηθήσουν.

Μεγεια και καλοδούλευτος και πάλι. ;-)

[attachment=122289:Capture d’écran 2014-07-06 à 23.56.34.png]

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 07/07/2014 - 00:14

#10   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 4004 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 07/07/2014 - 01:57

Χαίρομαι που βοήθησα στην επιλογή σου, και περισσότερο μιας που έμεινες και ευχαριστημένη.

Ξεχνα λογική PC πλέον. Σκέψου Mac.. ;-)

Ανοίγεις φιντερ, και βλέπεις όλα τα αρχεία σου αριστερά.

Εκεί ταξινομείς τους φακέλους/αρχεια σου πλέον. Τα downloads στα downloads, τα βινετο στα βίντεο, τις εφαρμογές στις εφαρμογές, κτλ.
Η μουσική σου πάει/ ανοίγει αυτόματα στο iTunes, και οι φωτός σου με το iPhoto.
Κατέβασε την δωρεάν εφαρμογή VLC Player για Μακ, και με διπλό κλικ (ακουμπας δυο δάχτυλα πάνω στο τρακπαντ) ανοίγεις την ταινία σου με vlc αντί quick time που είναι από ντεφοου, και μερικές φορές κολλάει η δεν αναγνωρίζει κάποια εξτενσιον απο φιλμς.

Τα αλλα σιγά σιγά , και εδώ μεσα θα βρεις την απάντηση σε όλα σχεδόν τα ερωτήματα σου.

Αν καπου δυσκολευτείς μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις. Τα παιδιά εδώ μεσα θα χαρούν να σε βοηθήσουν.

Μεγεια και καλοδούλευτος και πάλι. ;-)

attachicon.gifCapture d’écran 2014-07-06 à 23.56.34.png

Ρε Λουκά κ εσύ καιρό κ Dropbox έχεις πάνω στην μπάρα κ μετά έλεγες εμένα!!!!!!!!

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#11   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα

Δημοσίευση 07/07/2014 - 02:24

Κοιτα τι ώρα λέει το Μακ μου...ώρα για τον συγχρονισμό της ημέρας.

Ο καιρός του νοτιφικειτον εμενα δεν με καλύπτει. Γιατί θέλω αλαρμ ειδοποιήσεις για καταιγίδα στην λιμνη της Γενεύης.. Η γυναικα παίρνει το καράβι κάθε μερα για να διασχίσει την λιμνη και να πάει στην δουλεια της. 

Και αν υπάρχει αλαρμ καταιγίδας πρέπει να πάρουμε το λιμεναρχείο να δούμε αν φεύγει καράβι. 

Μην κοιτας τι έχουν οι άλλοι, η και εγώ ακόμα, δεν ξέρεις για ποιον λόγο μπορεί να το έχουν. Επίσης και για το γιουχου να τα είχα, δεν πάει να πει ότι δεν ισχύουν αυτά που σου είπα για την εξοικονόμηση.

Άσε τον καθένα να κάνει ότι θέλει, εσύ κοιτα τις ανάγκες και το συμφέρον σου. Και στην περίπτωση μας την ομαλότερη λειτουργιά του Μακ σου.

Επίσης εγω δεν βγαίνω συχνά έξω μονος μου με τον Μακ (οικογένεια βλέπεις) και η μπαταρια δεν με απασχολεί μιας που ο Μακ είναι μονιμα διπλα από μια μπρίζα. (η στο σπίτι η στη δουλεια)

Μην τρελαίνεσαι ..;-)

Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 07/07/2014 - 02:27

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες