Εκπληρώνω σιγά σιγά το όνειρό μου να γίνω iOS Developer, και επειδή έχω φτάσει σε βαθμό που η εφαρμογή μου είναι 75% έτοιμη, θέλω να μάθω κάποια πράγματα σχετικά με τη φορολογία και τις πωλήσεις στο AppStore.
Έως τώρα, οι δοκιμές που κάνω είναι σε Simulator (και στη συσκευή μου μέσω iOSReg). Δυστυχώς για να συνεχίσω τη δουλειά πρέπει να φτιάξω Developer Account ώστε να μπορέσω να προσαρμόζω και τα push notifications. Ο λόγος που ακόμα δεν έχω φτιάξει Developer Account είναι ότι δεν μπορώ να βρω πληροφορίες σχετικά με το ποια οδός είναι πιο συμφέρουσα:
- Enrollment σαν Ιδιώτης: Πρέπει να κάνω έναρξη (η εφαρμογή δεν θα είναι δωρεάν).
- Enrollment σαν Εταιρία: Πρέπει είτε να κάνω έναρξη νέας εταιρίας (τρέχα γύρευε) είτε να περάσω τα στοιχεία της εταιρίας που έχω ήδη (Ο.Ε. αλλά σε διαφορετικό κλάδο που σημαίνει πως πρέπει να κάνω και μεταβολή του καταστατικού, έτσι
- Enrollment σαν Εταιρία Εξωτερικού: Άνοιγμα εταιρίας σε μια χώρα “ελαφρύτερη” φορολογικά.
Ποια θεωρείτε την καλύτερη οδό; Πως πρέπει να δηλώνω τα έσοδα από τις πωλήσεις σε κάθε περίπτωση;
Επειδή η εφαρμογή θα ξεκινήσει εγχώρια και θα καταλήξει παγκόσμια, αλλάζει κάτι στο πως φορολογούμαι αν τη διαθέτω σε περισσότερες χώρες;
Σας ευχαριστώ πολύ!