Απ΄ότι καταλαβαίνω το να προσθέσεις μια κάρτα στο λογαριασμό σου στο Paypal ακόμα και όταν την κάνεις επαλήθευση δεν σημαίνει ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για αγορές. Είχα 3 επαληθευμένες (πιστωτικές) κάρτες στο λογαριασμό μου και πρόσθεσα και άλλες 2 χρεωστικές που τις επαλήθευσα κι αυτές. Μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να κάνω ΟΥΤΕ ΜΙΑ αγορά με κάποια απο αυτές τις κάρτες μέσω του Paypal. Το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι πράγματι η μεταφορά χρημάτων απο τις χρεωστικές στο Balance του λογαριαμού μου και η πληρωμή μεσω του Balance.
Επειδή και εγώ όπως και άλλοι πολλοί κάνουμε (κάναμε) αγορές με κάρτες απο το εξωτερικό όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα να πληρώσεις με Paypal......ανακάλυψα τα Bitcoins. Μέχρι σήμερα άκουγα γι αυτό το νόμισμα αλλά δεν είχα ασχοληθεί γιατί δεν χρειάστηκε. Απο την επικαιρότητα που παρακολουθώ, βλέπω τις τελευταίες μέρες να γίνεται λόγος για τα Bitcoins, που αν συνεχισθούν (που θα συνεχισθούν) οι περιορισμοί στις συναλλαγές είναι μια λύση. Θα σας πω τι έκανα εγώ.
Κατ'αρχήν υπάρχει ένα ελληνικό site που εμπορεύεται bitcoins. Γράφεσαι εκεί και μπορείς να αγοράσεις bitcoins μεταφέροντας χρήματα απο οποιοδήποτε τραπεζικό λογαρισμό έχεις. Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά τα bitcoins που αγόρασες για πληρωμές Online όπου αυτά γίνονται δεκτά και πιστέψτε με γίνονται δεκτά σε πάμπολλα διαδικτυακά καταστήματα με προϊόντα και υπηρεσίες.
Επειδή όμως τα bitcoins δεν γίνονται ακόμα αποδεκτά απο παντού, προχώρησα λίγο παραπέρα. Μέσω ενός ελληνικού site που έχει αναφερθεί εδω σε προηγούμενα post έβγαλα μια πιστωτική κάρτα mastercard μέσω μια Αγγλικής εταιρείας με έδρα στο Γιβραλτάρ. Αυτήν την κάρτα που περέλαβα σε 5 μέρες μπορώ να την φορτώσω με bitcoins απο το λογαριασμό μου και να την χρησιμοποιήσω όπως τον παλιό καλό καιρό, σαν όλες τις άλλες κάρτες. Βέβαια σε όλα αυτά υπάρχουν προμήθειες, οπότε η χρήση πρέπει να γίνεται με φειδώ και πάντα όταν υπάρχει ανάγκη.
Ελπίζω με τις λίγες γνώσεις μου (που αποκόμισα προσπαθώντας να ξεφύγω απο τον στραγγαλισμό των capital controls) να βοηθήσω τους φίλους εδω στο φόρουμ.