Καλά κάθε χρόνο τα ίδια ακούμε ότι άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και κάθε χρόνο η μπαταρία του άηφον είναι το πιο πονεμένο σημείο του τηλεφώνου οπότε ναι θα συνεχίσω να κοιτάω τα νούμερα. Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ το % της μπαταρίας μου κοιτάω όταν το χρειάζομαι και δεν το έχω και εκείνη την ώρα.
Εξάλλου και στο 6 plus η αυτονομία είναι καλύτερη γιατί η μπαταρία είναι μεγαλύτερη. Τόσο απλά.
Εγω ξέρω οτι στο 6/6Plus η μπαταρία βελτιώθηκε κατακόρυφα (πέρασαν και τα 2 απο τα χέρια μου).
Προσωπικά δεν ξέμεινα ποτέ απο μπαταρία (σε αντίθεση με το 5 που φόρτιζα 2-3 φορές τη μέρα).
Αλλά σου ξαναλέω, το οτι μειώθηκε 100mAh η μπαταρία δεν σημαίνει τίποτα. Ο επεξεργαστής απο μόνος του ειναι υπεραρκετος να καλύψει αυτη τη διαφορά.
Δικαίωμα σου να μην δέχεσαι αυτη την άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι λάθος επειδή "κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια".
Κάτσε διάβασε λίγο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Το Chip ακόμα και αν δεν παράγεται με καθαρη διαδικασία 14nm (χρησιμοποιούν μια "ψευδοδιαδικασία" θα μπορούσαμε να πούμε) είναι ικανό για πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
Συγκεκριμένα σκέψου οτι ο exynos 7420 της Sammy παράγεται με την ίδια διαδικασια και τα αποτελέσματα ειναι "Οκ". Αφαίρεσε τώρα 6 πυρήνες και την 2k οθόνη και θα δεις οτι τα νούμερα (μιλώντας για χρηςη) βγαινουν πολύ καλύτερα από οτι φαντάζεσαι.
Edit: Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω την Apple προφανως, απλά πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να κρίνουμε τι πραγματικά μετράει, και όχι να λέμε: Α έκοψε 100mAh, θα είναι χειρότερα, και, και, και.
Σίγουρα όλοι θα θέλαμε καλύτερη αυτονομία, αλλά αυτή δεν εξαρτάται από το μέγεθος της μπαταρίας μόνο. Το μέγεθος της μπαταρίας είναι ο μικρότερος παράγοντας. Δες π.χ. το Nexus 5 με μπαταρία 2300 και οθόνη 4.9 ιντσες (αναλογικά η μπαταρία του είναι μεγαλύτερη από του iPhone 6), παρόλα αυτά το κινητό απο άποψη αυτονομίας τα έπινε. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα, πως το μέγεθος της μπαταρίας δεν είναι η λυση. Ίσα ίσα, ένας πιο αποδοτικός επεξεργαστής, ένα λειτουργικό με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 25/09/2015 - 11:16