Με τις φτωχές μου γνώσεις πανω στο δίκαιο, εχω την εντύπωση πως μεταξυ ιδιωτών δεν απαιτείται παραστατικό!
Κοιτα για να τα λέμε σωστά , πρέπει να δηλωθει σαν εισόδημα , μάλλον αν δεν πουλάς συστηματικά κάθε μήνα και ένα κινητο δεν χρειάζεται να ανοίξεις βιβλία στην εφορία για απόδοση ΦΠΑ (δεν είμαι λογιστης) αλλά το σωστό να λέγεται. Θεωρητικά και το χαρτζιλίκι του παππού πρέπει να δηλώνεται και να φορολογείται....
Αλλά εφοσον έχω στην κατοχή μου ένα κινητό που ήρθε με νόμιμο τρόπο στην κατοχή μου έχω κάθε δικάιωμα να το πουλήσω όση τιμή θέλω εφόσον βρεθεί και ο αγοραστής να τα δώσει. Αυτό δεν λέγεται αισχροκέρδεια γιατί πολύ απλα δεν είμαι έμπορος. Αν ο άλλος δεν θέλει να δώσει παραπάνω απλά θα πρέπει να έχει υπομονή.
Και δεν τα λέω αυτά για να υποστηρίξω αυτήν την πρακτική γιατι μάλλον εγώ το "θύμα" θα ήμουν . Αλλά η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει αυτός που πουλάει αλλά το ... θύμα που αγοράζει. Άσε που πολλοι δεν τα δίνουν σε fix τιμή αλλά προσπαθουν να την ανεβάσουν με άτυπο πλειστηριασμό