Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: rs280ps, 15/01/2020 - 17:10
Δημοσίευση 15/01/2020 - 17:09
Τελευταία επεξεργασία από: rs280ps, 15/01/2020 - 17:10
Δημοσίευση 15/01/2020 - 18:38
Χθες μου ήρθε η φυσική κάρτα ταχυδρομικώς. Χρειάζεται ενεργοποίηση σε κάποιο ΑΤΜ;
πας και κάνεις την πρώτη σου αγορά σε κάποιο μαγαζί ψιλικών, αλλά να τους πεις να την βάλουν μέσα στο ΠΟΣ για να πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου.
όχι ανέπαφα την πρώτη μόνο φορά.
Δημοσίευση 16/01/2020 - 01:31
Παιδιά καλησπέρα.
Θα χρειαστώ την βοήθειά σας σχετικά με την revolut της οποίας είμαι κάτοχος.
Θα πάω ταξίδι στην Αγγλία και θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα της Revolut για πληρωμές.
Θα βάλω χρήματα στην κάρτα σε ευρώ και έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. Όταν πληρώνω σε POS, θα μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε λίρες ή πρέπει να κάνω πρώτα εγώ την μετατροπή σε λίρες μέσα από το app?
2. Σε τι με βοηθάει η μετατροπή των euro σε άλλο νόμισμα μέσα από το app?
3. Έχω στην κάρτα κάποια χρήματα σε ευρώ και σε λίρες. Εάν πάω να πληρώσω σε POS στην Αγγλία, από ποια χρήματα θα μου τραβήξει το οφειλόμενο ποσό? Από τα € ή από τις λίρες? Υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσω εγώ αυτό?
4.Επίσης όταν θα πληρώνω με την κάρτα μου σε POS, θα με ρωτήσει κάτι για το οποίο θα πρέπει εγώ να πατήσω στο POS συγκεκριμένη επιλογή?
5.Εάν χρειαστεί να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ στην Αγγλία, τι θα πρέπει να επιλέξω προκειμένου να μην χρεωθώ?
Παιδιά είμαι λίγο μπερδεμένος....
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει !!!!!!!!!!!!!
Σας ευχαριστώ
Φίλιππος
Τελευταία επεξεργασία από: prophil, 16/01/2020 - 01:32
Δημοσίευση 16/01/2020 - 02:15
Παιδιά καλησπέρα.
Θα πάω ταξίδι στην Αγγλία και θέλω να χρησιμοποιήσω την κάρτα της Revolut για πληρωμές.
1. Όταν πληρώνω σε POS, θα μου κάνει αυτόματα την μετατροπή σε λίρες ή πρέπει να κάνω πρώτα εγώ την μετατροπή σε λίρες μέσα από το app?
3. Έχω στην κάρτα κάποια χρήματα σε ευρώ και σε λίρες. Εάν πάω να πληρώσω σε POS στην Αγγλία, από ποια χρήματα θα μου τραβήξει το οφειλόμενο ποσό? Από τα € ή από τις λίρες? Υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσω εγώ αυτό?
4.Επίσης όταν θα πληρώνω με την κάρτα μου σε POS, θα με ρωτήσει κάτι για το οποίο θα πρέπει εγώ να πατήσω στο POS συγκεκριμένη επιλογή?
5.Εάν χρειαστεί να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ στην Αγγλία, τι θα πρέπει να επιλέξω προκειμένου να μην χρεωθώ?
Σας ευχαριστώ
Φίλιππος
Δημοσίευση 16/01/2020 - 03:00
Παιδιά καλησπέρα.
Σας ευχαριστώ
Φίλιππος
για τα 3 πρωτα ρωτας σχεδον το ιδιο νομιζω. κι εμενα μου τραβαγε λιρες ασχετα με οποιο νομισμα ειχα πρωτο.απλα οταν εχεις λιρες ας πουμε εχεις ηδη κανει την ανταλαγη σου με την ισοτιμια που εσυ νομιζες οτι εβγαινες κερδισμενος.αν εχεις ευρω μπροστα θα κρατησει λιρες φυσικα με την ισοτιμια της στιγμης.μπορει να ειναι χειροτερη αλλα και καλυτερη.οσον αφορα την 4) δεν ειχα ποτε επιλογες.σε σουπερ μαρκετ,καταστηματα ρουχισμου κτλ πατουσα απλα μονο κωδικο και enter.για το 5) δεν ξερω καλα αλλα δε νομιζω να ΜΗ χρεωθεις.να επιλεξεις μονο αναληψη σε τοπικο νομισμα.νομιζω ειναι καλυτερα.παντως εγω πριν 10 μερες εκανα αναληψη εδω Αθηνα ενα μικροποσο και Η ρουφιανα μου τσιμπησε 2,60€.
Τελευταία επεξεργασία από: kostas4, 16/01/2020 - 03:01
Δημοσίευση 16/01/2020 - 06:27
Δημοσίευση 16/01/2020 - 06:52
Φίλιππε με το καλό να πας το ταξίδι σου.Παιδιά καλησπέρα.
Σας ευχαριστώ
Φίλιππος
Τελευταία επεξεργασία από: petervgr, 16/01/2020 - 06:56
Δημοσίευση 16/01/2020 - 07:34
Δημοσίευση 16/01/2020 - 07:44
Καλημερα,@petervgr καλημέρα , έχω κάποια χρήματα και θέλω να τα κάνω ανάληψη ,θυμάσαι τι ακριβώς ρωτάει το atm και τι πρέπει να πατήσω ώστε κα μην χρεωθήκαμε κάτι extra?Επισης αν έχω 300 ευρώ μαι θέλω να τα βγάλω , για να μην χρεώνω προμήθειες την δεύτερη ανάληψη πρέπει να την κάνω ένα μήνα μετά την πρώτη ανάληψη ;
Δημοσίευση 16/01/2020 - 07:46
Από Ελλάδα θα γίνει η ανάληψη των χρημάτων ,άρα ευρώ θα διαλέξω ;Καλημερα,
Η αναληψη πρεπει να γινεται παντα στο τοπικο νομισμα και οχι στο ισοποσο σε €.
Θα επιλεγεις δηλαδη παντα δολαρια, λιρες, φραγκα, κτλ.
Εχω την εντυπωση οτι ο μηνας ειναι ημερολογιακος. Δηλαδη θα μπορουσες να κανεις μια αναληψη 31 ενος μηνος και την 1 του επομενου. Δεν εχει τυχει ποτε ταξιδι μου ετσι χρονικα. Ισως με μια ερωτηση στην υποστηριξη μεσω της εφαρμογης να διευκρινιζοταν.
Sent from my iPad using Tapatalk
Δημοσίευση 16/01/2020 - 08:01
@petervgr καλημέρα , έχω κάποια χρήματα και θέλω να τα κάνω ανάληψη ,θυμάσαι τι ακριβώς ρωτάει το atm και τι πρέπει να πατήσω ώστε κα μην χρεωθήκαμε κάτι extra?Επισης αν έχω 300 ευρώ μαι θέλω να τα βγάλω , για να μην χρεώνω προμήθειες την δεύτερη ανάληψη πρέπει να την κάνω ένα μήνα μετά την πρώτη ανάληψη ;
Δημοσίευση 16/01/2020 - 10:02
πως γίνετε να τα επιστρέψω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ;Καλημέρα
Το ΑΤΜ ρωτάει αν θέλεις να γίνει μετατροπή συναλλάγματος από την τράπεζα του μηχανήματος με την ανάλογη χρέωση (κάθε τράπεζα το διατυπώνει λίγο διαφορετικά αλλά η ουσία είναι ιδια.
Σε κάθε περίπτωση απαντάς ΟΧΙ.
Θα πάρεις τα χρήματα που θες και η μετατροπή νομίσματος θα έχει γίνει από την πηγή (δλδ την revolut) και όχι από την τράπεζα.
Τώρα για την ανάληψη 300€ νομίζω ότι το πράγμα ισχύει ανα ημερολογιακό μήνα και όχι από το πότε έκανες της προηγούμενη ανάληψη. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος μια και δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ την ανάληψη.
Αν στην επιστροφή από ταξίδι έχω πολλά χρήματα στη revolut που θέλω να τα πάρω πίσω απλά τα κάνω transfer στο ελληνικό λογαριασμό μου ηλεκτρονικά χωρίς καμία επιβάρυνση από την revolut Με βολεύει καλύτερα.
Τώρα οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών από αυτές τις δοσοληψίες είναι ένα άλλο θέμα αρκετά δυσάρεστο. Και θέλει άλλη μελέτη.
Πχ αν πάρεις μετρητά από Πειραιώς σε χρεώνει 2,60€ την δοσοληψία (δεν ξέρω μέχρι ποιο ποσό).
Αν έρθει έμβασμα από άλλη τράπεζα πληρώνεις 4€ (δεν ξέρω πάλι μέχρι ποιο ποσό). Στην Πειραιώς αναλόγως το ποσό που επιστρέφεις μπορεί να συμφέρει η ανάληψη ή η μεταφορά των χρημάτων.
Αυτά για την Πειραιώς, οι άλλες τράπεζες έχουν διαφορετική πολιτική χρεώσεων οπότε ο καθένας ψάχνει την δίκη του προσωπική λύση ανάλογα του τι τράπεζα έχει και του ποσού που θέλει να μεταφέρει. (Αν θα έχει προμήθειες δλδ μόνο από την ελληνική τράπεζα ή και από την revolut).
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 16/01/2020 - 11:23
Από την εφαρμογή Revolut κάτω κάτω Πληρωμές , Νέα , Τραπεζικοί Λογαριασμοί.πως γίνετε να τα επιστρέψω στον τραπεζικό μου λογαριασμό ;
Τελευταία επεξεργασία από: petervgr, 16/01/2020 - 11:24
Δημοσίευση 16/01/2020 - 11:25
και επιστρέφω όσα χρήματα θέλω χωρίς προμήθεια ;Από την εφαρμογή Revolut κάτω κάτω Πληρωμές , Νέα , Τραπεζικοί Λογαριασμοί.
Βάζεις τον δικό σου τον ελληνικό και επιστρέφεις ότι ποσό θέλεις.
Θέλει μια δυο μέρες για την μεταφορά.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Τελευταία επεξεργασία από: karless, 16/01/2020 - 11:25
Δημοσίευση 16/01/2020 - 11:29
πας και κάνεις την πρώτη σου αγορά σε κάποιο μαγαζί ψιλικών, αλλά να τους πεις να την βάλουν μέσα στο ΠΟΣ για να πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου.
όχι ανέπαφα την πρώτη μόνο φορά.
Ισχύει κάτι αντίστοιχο και για την εικονική σε ανέπαφη τη πρώτη φορά?
Δηλαδή, ίσως να χρειάζεται να περάσεις PIN απαραίτητα?
Πήγα χτες για τη πρώτη μου φορά με το Apple Watch (έχω την ίδια και στο iPhone) με την virtual σε Γρηγόρη, αλλά δε πέρασε. Έτσι πλήρωσα μετρητά.
Βέβαια, στην εφαρμογή έλεγε ότι πέρασε, αλλά φαντάζομαι θα μου τα γυρίσουν πίσω.
Έχω ακούσει κι άλλους σε Γρηγόρη πρόβλημα (POS Εθνικής).
Απλά απογοητεύτηκα αφού δεν είναι αξιόπιστη υπηρεσία.
Δε θα μπορώ να αφήνω πορτοφόλι σπίτι...
0 μέλη, 23 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες