Το πρόβλημα Δημήτρη δεν είναι αν πρέπει και γιατί να μιλάει Ελληνικά η Siri.
Ας το πάρουμε από την αρχή. Δεν χρειάζομαι μια ψηφιακή βοηθό που θα μιλάει Ελληνικά απλά για να της λέω "Βάλε ξυπνητήρι"/ "Κάλεσε το Γιώργο" / "Άνοιξέ μου το Youtube"
Αν όλη η δουλειά δεν γίνει σε σημείο που να είναι πραγματική βοηθός, όπως το Goole Now / Siri σε χώρες εκτός Ελλάδας δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί ποτέ.
Θέλω να μπορεί να μου πει σκορ ομάδων, να μου πει τι ταινίες και παραστάσεις παίζονται κοντά μου (και να μπορώ να κλείσω το ανάλογο εισιτήριο μέσω του κινητού μου), να μπορεί να μου βρει ένα ταξί ή το ποια μέσα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να κάνω τη δουλειά μου, να μου δείχνει που έχω το αυτοκίνητό μου και ακόμα και πόσο απέχω από το σπίτι μου ή τη δουλειά μου ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν είναι θέμα απλά μιας επιτροπής δυστυχώς.
Είμαστε μια πολύ μικρή χώρα με ακόμα πιο μικρό αγοραστικό κοινό. Δυστυχώς η εξέλιξη όλων αυτών που αναφέρω παραπάνω έχει τεράστιο κόστος, και δεν γνωρίζω αν αξίζει να μπει μια εταιρεία σε αυτό το έξοδο για κάτι που ίσως δεν της φέρει τα ανάλογα κέρδη.
Τώρα αν δούμε το θέμα "Εθνικά" ή σαν θέμα "καταστροφής της γλώσσας μας" κλπ κλπ κλπ, είναι άλλη κουβέντα.
Από το πρέπει , μέχρι το τι χρησιμότητα θα έχει είναι τεράστια η απόσταση.
P.S. Η παραπάνω κουβέντα που κάναμε για τη Siri είχε ως στόχο τα ανέκδοτα που ακούμε κατά καιρούς πάνω στο θέμα. Που μας χαρίζουν πολλές στιγμές γέλιου.
Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 24/06/2016 - 14:15