επειδη εχω διαβασει πολλες φορες τερατα γυρω απο αυτο το θεμα.
Ο φπα φιλε μου δεν επιστρεφεται. Συμψηφιζεται με τον φπα που εχει να πληρωσει η επιχειρηση. Αν ειναι ηδη πιστωτικη στον φπα, προστιθεται και το φπα αυτου του τιμολογιου και το πιστωτικο μεγαλωνει. Επισης αν η επιχειρηση τηρει βιβλια εσοδων εξοδων, η αξια του τιμολογιου αφαιρειται απο τα εσοδα σαν εξοδο.
Γενικα μιλωντας η καθε επιχειρηση υπο φυσιολογικες συνθηκες μιλωντας, ωφελειται κοβοντας ενα τιμολογιο εξοδου.
Μετα απο επισημανση φιλης που εργαζεται στο ΣΔΟΕ Αγγλιας, τα πραγματα εχουν ως εξης.
Καθε χωρα μελος της ΕΕ εκδιδει παραστατικο (στην περιπτωση μας τιμολογιο) με το ΦΠΑ που ισχυει στην εκαστοτε χωρα. Ο ληπτης του εκαστοτε παραστατικου μπορει να το περασει στα βιβλια του αλλα ΧΩΡΙΣ να συμψηφιζεται πουθενα το ΦΠΑ αφου θεωρειται σαν ενδοκοινοτικη συναλλαγη.
Συνοψιζοντας λοιπον τα οφελη που εχει καποιος αγοραζοντας με τιμολογιο απο Αγγλια ειναι τα εξης.
Μικρη οικονομικη ωφελεια λογω διαφορας φπα απο 24 σε 20%.
Συνολικη διαφορα τιμης σε σχεση με αυτην της Ελλαδας κατα 20-25% περιπου.
Δυνατοτητα το παραστατικο να περαστει στα βιβλια του και να αφαιρεθει απο τα εξοδα της επιχειρησης η καθαρη αξια του προιοντος.
Τελος πιθανοτητα η προμηθεια της συσκευης να γινει σε συντομοτερο χρονο απο αυτον στην Ελλαδα.
Ζητω συγγνωμη απο οσους αθελα μου παραπλανησα.