Καλησπερα ! Ειμαι σχετικα αρχαριος με το θεμα και δεν ξερω αν γραφω σε σωστο μερος . Αν οχι υποδειξτε μου που . Ψαχνοντας το θεμα με την εφαρμογη Home ( αγορασα προσφατα νεο iphone) και την "πλατφορμα" (??) HomeKit με αποσπασματικη πληροφορηση απο σχολια χρηστων και απο το site της Apple και προσπαθωντας να ενωσω τα κομματια του παζλ εχω μερικες αποριες. Αν καταλαβα καλα με την εφαρμογη Home "συνεργαζονται" συσκευες αισθητηρες κλπ των εταιριων που ειναι μονο στον καταλογο της Apple για HomeKit, σωστα; Τα προιοντα αλλων εταιρειων (πχ της ΑΒΒ της οποιας εχω προμηθευτει διακοπτες buton κλπ στη μαιζονετα που μενω) , προκειμενου να τα χειριζομαι απο το iphone/ipad θελουν την εγκατασταση μιας δικης τους χωριστης ειδικης εφαρμογης που διατιθεται στο Applestore , σωστα; Στα περισσοτερα συστηματα τα παντα ξεκινουν απο ενα Access point που να συνδεεεται στο οικιακο δικτυο ενσυρματα (ή και ασυρματα και να του εχει δοθει στατικη IP, σωστα;
Το access point αυτο "συνεργαζεται " με τους διαφορους αισθητηρες ασυρματα μεσω wifi , σωστα; Τι γινεται ομως οταν το σπιτι ειναι μεγαλο και το wifi απο ενα σημειο δεν φτανει παντου επαρκως ; Χρειαζεται καποιου ειδους repeater ; Οι διαφορετικες οικογενειες αισθητηρων ( πχ φωτων θεμοκρασιας καμερων κλπ) θελουν δικα τους access points η με ενα τα καλυπτεις ολα ;
Για την τοποθετηση των λαμπτηρων ειτε philips hue ειτε ikea φανταζομαι οτι οι διακοπτες των φωτων μενουν συνεχεια ανοιχτοι και η λειτουργια τους ανατιθεται στον διακοπτη bridge ( ειδος access point), σωστα; Ποια η διαφορα του bridge αυτου και των access points ; Προσωπικα ο ελεγχος των φωτων στο εσωτερικο του σπιτιου μου δεν με απασχολει τοσο οσο το φως της εισοδου εξωτερικα ( ελεγχομενα σποτ τυπου καθρεπτου υπαρχουν αραγε . Αυτο που σκεφτομουνα να κανω ειναι το ανοιγοκλεισιμο 8 ρολλων παραθυρων και πορτων σε συνδυασμο με καμερες και συναγερμο. Το κοστος ομως ειναι απαγορευτικο για τις δυναμεις μου ... θα δω στο μελλον.
Ευχαριστω .