Καλησπερα παιδια κι απο μενα!
Εχω αγορασει ενα MacBook Pro 15 τον Δεκεμβριο που μας περασε... Πηρα μια μπουσταρισμενη εκδοση με 1TB δισκο, Pro καρτα γραφικων κλπ γιατι εχει επαγγελματικο προσανατολισμο το μηχανημα (ειμαι γραφιστας). Μ αυτα και μ αυτα πηγε κοντα στα 4500€.
Αρχικα εντυπωσιασμενος απο το λαπτοπ (συνηθως ειχα PC ή δουλευα σε Mac παλια στο γραφειο) λειτουργουσαν ολα αψογα... Δεν παρατηρησα καποιο προβλημα... μεχρι το πρωτο τριμηνο... Απο εκει και περα αρχισαν να παρουσιαζονται διαφορα μικρα και μεγαλα που δυστυχως μετα ψαξιματος στο ιντερνετ ανακαλυψα πως δεν ειμαι ο μονος που τα εχει...
Το πρωτο ηταν πως αρχισε να κανει ενα ΄΄κλικ'' οταν ανοιγα την οθονη (οταν το ''ξεδιπλωνα'')... Μηχανικος ηχος σαν κατι να σκαλωνει στιγμιαια κατα το ανοιγμα. Μαλιστα κατι που βρηκα απο αλλους αντιστοιχους ''παθοντες'' ειναι πως αν το εχεις ανοιχτο και το κουνισεις λιγο αριστερα/δεξια ακουγεται κοντα στην βαση εκει που ενωνεται το σωμα με την οθονη σαν να κουνιεται κατι μεσα, σαν ειναι κατι χαλαρωμενο...
Μετα απο κανα μηνα μου ηρθε και το προβλημα των νεων πληκτρολογιων στα MacBook... Το ''β'' δουλευει οπως αποφασιζει εκεινο. Την μια δεν πληκτρολογει τιποτα (πρεπει να το πατησεις δευτερη φορα), την αλλη με ενα πατημα σου βαζει διπλο ββ και καποιες φορες λειτουργει κανονικα...
Το τελευταιο που εμφανιστηκε τον τελευταιο μηνα ειναι ανομιομορφια στην οθονη (τα γνωστα επισης κι αυτης της τεχνολογιας). Ενω αρχικα ηταν αψογη ξαφνικα εμφανισε καποιες μπλε τιντες... Οχι κατι φοβερο οπως βλεπετε στην φωτο (αν και δεν μπορει να αποτυπωθει καλα σε φωτο) αλλα αρκετα ενοχλητικες και ειδικα για την δουλεια μου δημιουργει θεματακια στην σωστη κατανοηση των χρωματων αναλογως το προτζεκτ.
Μιας και ειναι στην εγγυηση ακομα θεωρω πως το θεμα του πληκτρολογιου θα λυθει 100% (το χω παρει απο Document). Οσον αφορα τα αλλα δυο θεματα θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας ή τις εμπειριες σας οποιοι ησασταν/ε κι εσεις παθοντες..
Με την συγκεκριμενη οθονη οκ μπορω να ζησω αλλα μιλαμε για ενα μηχανημα που δεν κανει ουτε ενα ουτε δυο ουτε τρια χιλιαρικα... και φοβαμαι πως εν ελλειψη ενος Apple Store στην Ελλαδα θα ακουω πραγματα του στυλ ολα καλα δεν βλεπουμε τπτ εμεις....
Σορρυ για το μεγεθος του κειμενου