Έχω ενα σκληρό δίσκο εξωτερικό στον οποίο κάνω καθημερινά back up, και θέλω να ρωτήσω το εξής.
Τώρα που η Apple έβαλε το APFS , πρέπει να φορμάρω τον σκληρό απο Mac Os extended (Journaled) σε APFS;
Όχι, δεν μπορείς.
Δημοσίευση 07/10/2017 - 19:33
Έχω ενα σκληρό δίσκο εξωτερικό στον οποίο κάνω καθημερινά back up, και θέλω να ρωτήσω το εξής.
Τώρα που η Apple έβαλε το APFS , πρέπει να φορμάρω τον σκληρό απο Mac Os extended (Journaled) σε APFS;
Όχι, δεν μπορείς.
Δημοσίευση 10/10/2017 - 22:22
το high sierra είναι ποιο κρυστάλλινο ή μου φαίνεται
Δημοσίευση 11/10/2017 - 15:41
Δημοσίευση 11/10/2017 - 15:47
το high sierra είναι ποιο κρυστάλλινο ή μου φαίνεται
Δηλαδή;
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:01
Παιδιά sos!!!!!! Έκανα επαναφορά εργοστασιακών στο mac ( clean ) κ νομίζω διέγραψα τον δίσκο εκκίνησης!! Πολλές φορές μου έγραψε Ότο δεν βρέθηκε κάποιο αρχείο κ τώρα είμαι σε φάση λήψη πρόσθετων στοιχείων... τι κάνω;;
Για αρχή, εξήγησέ μας τι ακριβώς έκανες.
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:13
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:21
Βασικά ήθελα να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, απ ότι είδα κ διάβασα μόλις ανοίγει το mac πατάω δυο πλήκτρα το cmb + R , μετά μπαίνω στο σύστημα κ έκανα η διαγραφή η εκκαθάριση δίσκου HD...στην συνέχεια πατάω εγκατάσταση φορτώνει κ στην συνέχεια μου λέει ότι κάποιο αρχείο δεν βρέθηκε κ να προσπαθήσω αργότερα.......
Ωραία, έκανες λοιπόν erase τον δίσκο. Έχεις κάποιο Bootable USB με το λειτουργικό; Αν δεν έχεις, μπορείς να μπεις από το Internet Recovery και να το περάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από: CryptoCSM01, 11/10/2017 - 16:22
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:37
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:38
Δημοσίευση 11/10/2017 - 16:55
εκανα clean install to high sierra και τωρα δεν μου λειτουργουν τα πληκτρα "play" "next song" κ.α. που ειναι στο πληκτρολογιο με το Itunes. υπαρχει λυση? μηπως θελει πουθενα καμια επιλογη? λειτουργουν με το π.χ. youtube αλλα οχι με το itunes!!!
Τελευταία επεξεργασία από: Kostinios, 11/10/2017 - 16:56
Δημοσίευση 12/10/2017 - 11:58
εκανα clean install to high sierra και τωρα δεν μου λειτουργουν τα πληκτρα "play" "next song" κ.α. που ειναι στο πληκτρολογιο με το Itunes. υπαρχει λυση? μηπως θελει πουθενα καμια επιλογη? λειτουργουν με το π.χ. youtube αλλα οχι με το itunes!!!
Δοκίμασε με alt+cmd+p+r κατά το boot να κάνεις reset την pram να δεις αν θα στρώσει.
Δημοσίευση 12/10/2017 - 17:44
Kαλησπερα!!
Βαζοντας το high sierra εχω το εξης προβλημα...
Όποτε κλεινω τον mac και τον ανοιγω ειτε με τερματισμο λειτουργιας ειτε βαζοντας τον σε κατασταση υπνου μου κανει ζουμ την οθονη αλλαζοντας την κλιμακα της απο μονο του....
Το προβλημα διορθωνεται εαν παω στις ρυθμισεις οθονης και αλλαξω χειροκινητα την κλιμακα...Αλλα εαν κλεισω και ανοιξω ξανα τον υπολογιστη το προβλημα επανερχεται!
Να σημειωσω οτι εχω mac mini και το εχω συνδεδεμενο στην τηλεοραση μου (48 αρα samsung).
ΥΓ 1. Kαι με το να αλλαζει η κλιμακα κρυβεται η γραμμη εργασιων πανω πανω και σχεδον τα μισα εικονιδια κατω και ειναι εκνευριστικο!
Υ.Γ. 2. Η πλακα ειναι οτι η κλιμακα αλλαζει μονη της αλλα απο τις ρυθμισεις παραμενει η κλιμακα που ειχα επιλεξει....Για να επανελθει δεν χρειαζεται να αλλαξω την κλιμακα...αλλα απλα να πατησω πανω στην ηδη επιλεγμενη εντολη!
Καμια λυση υπαρχει
Δημοσίευση 13/10/2017 - 15:27
Δημοσίευση 13/10/2017 - 16:33
Τώρα επιτρέψτε να αναφέρω κι εγώ τον πόνο μου και επειγόντως ζητώντας την βοήθεια σας. Ενώ είχε περαστεί το High Sierra πριν μια βδομάδα ίσως και παραπάνω, όλα καλά κυλούσαν ως τώρα με εξαίρεση το αργό boot. Τώρα ξαφνικά ενώ πήγα να κάνω εκκίνηση, εμφανισε το φάκελο με το ερωτηματικό που αναβοσβήνει. Δεν ξεκινά φόρτωση λειτουργικού. Από recovery δεν εμφανίζει δίσκο. Τι κάνω;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δυστυχώς συνήθως το ερωτηματικό στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει ότι ο δίσκος μας άφησε χρόνους...
Καλό θα ήταν αν μπορείς από κάπου να βρεις ένα bootable usb να δεις από εκεί αν στο Disk Utility βλέπει τον δίσκο.
Τι μηχάνημα έχεις?
Δημοσίευση 13/10/2017 - 16:55
0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες