χαχαχα! Ξεφτύλα έγινα! Να περιμένω λίγο ακόμα πριν το κατεβάσω μήπως έχει κανένα bug όπως κάνω συνήθως με το ios στο iPhone ή να το κατεβάσω κανονικά?
Αν εξαιρέσεις το αργό boot που δεν το κάνει σε όλους δεν βρήκα κάτι άλλο. Όλα τρέχουν μια χαρά.
Δημοσίευση 27/09/2017 - 12:28
χαχαχα! Ξεφτύλα έγινα! Να περιμένω λίγο ακόμα πριν το κατεβάσω μήπως έχει κανένα bug όπως κάνω συνήθως με το ios στο iPhone ή να το κατεβάσω κανονικά?
Αν εξαιρέσεις το αργό boot που δεν το κάνει σε όλους δεν βρήκα κάτι άλλο. Όλα τρέχουν μια χαρά.
Δημοσίευση 27/09/2017 - 12:50
Σε αναβάθμιση πάντα κάνω αυτές τις ενέργειες:
*Reset το SMC
*Startup σε safe mode ώστε να τρέξουν διάφορες ρουτίνες και να γίνει εκκαθάριση στα System Caches.
*Κάνω restart δυο φορές
Μετά την εγκατάσταση κάνω 3-4 restart, έτοιμος!
ps
Ξεκίνησα από το Macmini (Late 2012) 500GB SSD / 16GB RAM
Όλα super και μάλιστα ανοίγει σχεδόν στο μισό χρόνο από ότι πριν.
Συνεχίζουμε ....
Screen Shot 2017-09-27 at 1.48.10 PM.png 95.54KB 38 λήψεις
ⓜⓘⓚⓔ ✈︎ Everything you can imagine is real [P²]
Δημοσίευση 27/09/2017 - 12:52
Χωρίς να έχω κάνει ακόμα το update μου βγάζει την παρακάτω μπάρα όταν bootarei είναι λογικό?
Τελευταία επεξεργασία από: TiMoRiS, 27/09/2017 - 12:53
Δημοσίευση 27/09/2017 - 15:50
Διαβάζω πολλά αρνητικά για το High Sierra αλλά και κάποια θέματα που δεν τα καταλαβαίνω όπως π.χ αυτό που λέτε σχετικά με τον τύπο AFPS και τους σκληρούς δίσκους. Έχω το MacBook Pro του 2017 χωρίς την Touch Bar και κατέβασα χτες βράδυ την αναβάθμιση αλλά ακόμα δεν την έχω περάσει. Αξίζει να την κάνω τελικά η όχι?
Δημοσίευση 27/09/2017 - 16:10
Διαβάζω πολλά αρνητικά για το High Sierra αλλά και κάποια θέματα που δεν τα καταλαβαίνω όπως π.χ αυτό που λέτε σχετικά με τον τύπο AFPS και τους σκληρούς δίσκους. Έχω το MacBook Pro του 2017 χωρίς την Touch Bar και κατέβασα χτες βράδυ την αναβάθμιση αλλά ακόμα δεν την έχω περάσει. Αξίζει να την κάνω τελικά η όχι?
Εφόσον διαθέτεις κάποιο backup με το Time Machine, προχώρα στην αναβάθμιση, μην το φοβάσαι. Το δικό σου μηχάνημα έχει flash storage οπότε είσαι ΟΚ.
Εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά μετά την αναβάθμιση (κολλήματα και ιστορίες), μπορείς να περάσεις το λειτουργικό με clean install.
Εάν δεις ότι για κάποιο λόγο δεν σε ικανοποιεί το High Sierra, κάνε restore από το Time Machine και επέστρεψε στο Sierra.
Δημοσίευση 27/09/2017 - 16:22
Επειδή έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα σχετικά με το FileVault, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο δικό μου μηχάνημα. 60+ GB περίπου 8 ώρες!
Ούτε κολλήματα υπήρξαν κατά την διαδικασία, ούτε κατά την επανεκκίνηση.
Της υπομονής βέβαια (πολλές ώρες) αλλά όσοι το ενεργοποιούν αυτό το γνωρίζουν.
Tip! Για να δείτε την δομή του δίσκου σας, δώστε στο Terminal την παρακάτω εντολή:
diskutil APFS list
Δημοσίευση 27/09/2017 - 16:47
Εφόσον διαθέτεις κάποιο backup με το Time Machine, προχώρα στην αναβάθμιση, μην το φοβάσαι. Το δικό σου μηχάνημα έχει flash storage οπότε είσαι ΟΚ.
Εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά μετά την αναβάθμιση (κολλήματα και ιστορίες), μπορείς να περάσεις το λειτουργικό με clean install.
Εάν δεις ότι για κάποιο λόγο δεν σε ικανοποιεί το High Sierra, κάνε restore από το Time Machine και επέστρεψε στο Sierra.
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστικότατη απάντηση. Δεν ξέρω αν θα καταφέρω να την περάσω ούτε σήμερα. Ξεκίνησα από χτες το μεσημέρι το φορμάτ του εξωτερικού σκληρού δίσκου που χρησιμοποιώ για Back Up και επειδή επέλεξα την μέγιστη διαγραφή ( 7 συνολικά περάσματα ) ακόμα περιμένω να τελειώσει η διαδικασία, να πάρω Back Up και μετά να προχωρήσω στην εγκατάσταση του νέου λειτουργικού. Έτσι όπως το βλέπω το πράγμα καλό Σαββατοκύριακο δηλαδή χαχαχ
Δημοσίευση 27/09/2017 - 17:07
Upgrade του συστήματος σε macOS High Sierra
Προτού προχωρήσετε με την εγκατάσταση απενεργοποιείτε το FileVault ...
Δημοσίευση 27/09/2017 - 17:13
Σε macbook pro late 2011 με ssd δυστυχώς κάτι δεν πήγε καλά. Αναβάθμιση πάνω από το Sierra, τον δίσκο τον έκανα apfs αλλά το boot time του είναι τραγικό αργό.
Λες και έχω μηχανικό δίσκο. Θα το ψάξω περαιτέρω το απογευματάκι, αλλά μου έκανε εντύπωση.
Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 27/09/2017 - 17:18
Δημοσίευση 27/09/2017 - 18:16
iMac 27" late 2009 με εσωτερικό SSD και 8GB RAM και πάει σφαίρα με macos High Sierra!
Δημοσίευση 27/09/2017 - 18:31
Σε macbook pro late 2011 με ssd δυστυχώς κάτι δεν πήγε καλά. Αναβάθμιση πάνω από το Sierra, τον δίσκο τον έκανα apfs αλλά το boot time του είναι τραγικό αργό.
Λες και έχω μηχανικό δίσκο. Θα το ψάξω περαιτέρω το απογευματάκι, αλλά μου έκανε εντύπωση.
Αν έχεις trim enable αφαίρεσέ το και θα κάνει Boot σε 15 δεύτερα.
Δημοσίευση 27/09/2017 - 20:29
Το πιθανότερο όταν κάνετε την αναβάθμιση είναι να χαθεί η Ελληνική σημαία στο πληκτρολόγιο (αν την έχετε βάλει)
Εδώ ο φίλος Σπύρος έχει οδηγίες που δουλεύουν και στο High Sierra
http://www.iphonehel...νικό-πληκτρολό/
Δημοσίευση 27/09/2017 - 21:02
εμενα παλι μου εχει σπασει τα νευρα
τελικα καταφερα και ενεργοποιησα το filevault με το να κατεβασω απο την αρχη το high sierra
στο βοηθημα δισκων εχω θεμα. μου βγαζει αριστερα απο κατω ¨περιεκτης disk1" το οποιο ειναι κοκινο. τι ειναι αυτο? εσας το εχει?
το προβλημα ειναι οτι οποτε παω να κανω επισκευη του στο βοηθημα δισκων μου λεει "Η διαδικασία Πρώτων βοηθειών απέτυχε. Αν είναι δυνατόν, δημιουργήστε εφεδρικό αντίγραφο των δεδομένων σε αυτόν τον τόμο. Κάντε κλικ στο «Τέλος» για να συνεχίσετε."
Τελευταία επεξεργασία από: Kostinios, 27/09/2017 - 21:09
Δημοσίευση 27/09/2017 - 23:09
Δημοσίευση 27/09/2017 - 23:22
σε Macbook pro early 2011, ssd, 16gb, είχα boot time περίπου 15s, με το High Sierra έγινε ~45s. To έλυσα με trim enable (sudo trimforce enable)
0 μέλη, 10 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες