Homekit & σενάρια αυτοματισμού
Δημοσίευση 27/07/2021 - 14:04
Sent from my iPad using Tapatalk
Δημοσίευση 28/07/2021 - 11:01
Δεν είναι φυσιολογικό , σε εμένα ανάβει και σβήνει μόνο κατ’εντολή μου.
Sent from my iPad using Tapatalk
Πάλι μλκ είχα κάνει, είχα βάλει ''ύπνο'' ποτέ...
Διορθώθηκε και τώρα είναι ΟΚ!
Δημοσίευση 12/09/2021 - 16:33
Δημοσίευση 19/11/2021 - 21:35
Δημοσίευση 03/12/2021 - 10:47
NFC tag
NTAG215 NFC Round Cards NFC 215 Card
https://www.amazon.c...ding=UTF8&psc=1
Απλά πλησιάζοντας το iPhone σας στο tag μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε σκηνή ή αυτοματισμό επιθυμείτε και χωρίς να χρειάζεται να το ξεκλειδώσετε.
Μερικές μόνο από τις ατελείωτες εφαρμογές που μπορεί να έχει είναι:
-Να το/τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού στον τοίχο και να ανάβετε ή να κλείνετε όποια φώτα θέλετε.
-Να το τοποθετήσετε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού και να οπλίζετε ή να αφοπλίζετε το συναγερμό.
-Να το τοποθετήσετε σε ένα διακριτικό σημείο στο αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα και να ανοίγοκλείνετε την γκαραζόπορτα.
Ο προγραμματισμός του tag είναι built in στο iOS μέσα στους αυτοματισμούς των συντομεύσεων.
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 03/12/2021 - 10:49
Δημοσίευση 03/12/2021 - 11:33
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 04/12/2021 - 03:06
Ο πιο φτηνός πλέον διακόπτης που είναι ακόμα και φορητός (μπορεί να βρίσκεται και εκτός σπιτιού), πλήρως συμβατός με οποιοδήποτε Homekit αξεσουάρ, χωρίς να χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει, με μέγεθος μικρότερο από αυτό ενός 50λεπτου του ευρώ αλλά αξία αγοράς ίση με 50λεπτου, ακούει στο όνομα...
NFC tag
NTAG215 NFC Round Cards NFC 215 Card
https://www.amazon.c...ding=UTF8&psc=1
Απλά πλησιάζοντας το iPhone σας στο tag μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε σκηνή ή αυτοματισμό επιθυμείτε και χωρίς να χρειάζεται να το ξεκλειδώσετε.
Μερικές μόνο από τις ατελείωτες εφαρμογές που μπορεί να έχει είναι:
-Να το/τα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού στον τοίχο και να ανάβετε ή να κλείνετε όποια φώτα θέλετε.
-Να το τοποθετήσετε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού και να οπλίζετε ή να αφοπλίζετε το συναγερμό.
-Να το τοποθετήσετε σε ένα διακριτικό σημείο στο αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα και να ανοίγοκλείνετε την γκαραζόπορτα.
Ο προγραμματισμός του tag είναι built in στο iOS μέσα στους αυτοματισμούς των συντομεύσεων.
Υπάρχουν και στο ebay/alie αυτοκολλητακια και δουλευουν μια χαρα. Κι πιο οικονομικα. Απλα θελει λιγο ψαξιμο με τις χωρητικοτητες.
Δημοσίευση 04/12/2021 - 08:09
Δημοσίευση 04/12/2021 - 14:13
Διαβάζω τόσες μέρες και μου φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε μεταπτυχιακό στη πληροφορική με εξειδίκευση στον προγραμματισμό για να κάνουμε όλα αυτά και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του κινητού μας.
Τι ακριβώς διαβάζεις στο forum και σου φαίνεται δύσκολο;
Μην σε μπερδεύουν τα πολλά λόγια.
Για να περιγράψω μία απλή διαδικασία στην συσκευή σου που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, για να αποδοθεί με γραπτό λόγο, εμένα μου φαίνεται πως πρέπει να γράψω έκθεση, κι εσύ βλέπεις το κατεβατό και σου φαίνεται δύσκολο.
Είναι φυσιολογικό να το συμπεραίνεις αυτό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο.
Δημοσίευση 04/12/2021 - 14:39
Δημοσίευση 04/12/2021 - 18:58
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πάντως πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Δεν θα αργήσω να το ψάχνω.Καλα δεν είναι δύσκολο για εσένα. Για εμάς μην παίρνεις όρκο [emoji23]
Δημοσίευση 04/12/2021 - 20:05
Ξέρει κάποιος αν τα NFC tags ενεργοποιούνται με ρολοι?
Δημοσίευση 04/03/2022 - 08:54
Καλημέρα παιδιά,
μια ερώτηση. Γιατί όταν δημιουργώ μια αυτοματοποίηση που θέλω να γίνει μόνο μια φορά (πχ σήμερα στις 12:00 η ώρα) αυτό συνεχίζει και τις επόμενες μέρες να το κάνει; Στην επανάληψη απενεργοποιώ όλες τις μέρες.
Δημοσίευση 27/07/2022 - 22:49
Μπορώ να κάνω smart μία συσκευή και συγκεκριμένα έναν αφυγραντήρεςα ώστε να μπορώ να τα ανεβάζω κάποιες ώρες σε λειτουργία νωρίτερα από τη στιγμή που θα πας στο σπίτι; Και το ρωτάω γιατί OK μπορεί να αγοράσω μία έξυπνη βίζα η οποία να δίνει και να κόβει το ρεύμα όμως πως θα γίνει ο αφυγραντήρας να ξεκινάει από τη στιγμή που έχει κουμπι σαν on/off??
Εννοω δεν ειναι λαμπα να πεις πηρε ρευμα αναψε. Να το πω αλλοως. Αν βγει απο πριζα οταν ξαναμπει δε ξεκιναει. Θελει να πατησω εγω κουμπι.
Υπαρχει λυση;
Δημοσίευση 27/07/2022 - 23:37
Καλησπέρα σε όλους. Έκανα μία αναζήτηση συζήτηση αλλά δεν βρήκα την απάντηση που ψάχνω. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι εξής:
Μπορώ να κάνω smart μία συσκευή και συγκεκριμένα έναν αφυγραντήρεςα ώστε να μπορώ να τα ανεβάζω κάποιες ώρες σε λειτουργία νωρίτερα από τη στιγμή που θα πας στο σπίτι; Και το ρωτάω γιατί OK μπορεί να αγοράσω μία έξυπνη βίζα η οποία να δίνει και να κόβει το ρεύμα όμως πως θα γίνει ο αφυγραντήρας να ξεκινάει από τη στιγμή που έχει κουμπι σαν on/off??
Εννοω δεν ειναι λαμπα να πεις πηρε ρευμα αναψε. Να το πω αλλοως. Αν βγει απο πριζα οταν ξαναμπει δε ξεκιναει. Θελει να πατησω εγω κουμπι.
Υπαρχει λυση;
Αν και δεν εχω απάντηση στο ερώτημα σου, όταν υπάρχει όμως θέμα με υγρασία, αφήνουμε τον αφυγραντηρα μόνιμα να δουλεύει και να ρυθμίζει την υγρασία. Το μόνο που καταφέρνεις με τον να τον κλείνεις, είναι να δουλεύει παραπάνω και άρα να καταναλώνει και παραπάνω ενέργεια όταν τον ξανά βάζεις μπρος.
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11
0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες