Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Homekit & σενάρια αυτοματισμού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
602 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#421   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα
  • Twitter:@Kiriakosa
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:kiriakosa

Δημοσίευση 22/12/2022 - 18:02

Ποιος ξέρει τι μλκια έκαναν πάλι, εγώ δυστυχώς πρόλαβα και έκανα upgrade

Sent from my iPhone using Tapatalk

#422   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 22/12/2022 - 18:44

Ξέρω δεν είναι το πιο κατάλληλο μέρος αλλά δεν αξίζει να ανοίξω νέο θέμα για αυτό. Έχει ο γερμανος μέσω του payzy προσφορά το homepod mini στα 80 αυρώ. Και αν πάρετε και κάτι άλλο και συμπληρώσετε αγορά συνολικής αξίας 100 ευρώ και πάνω έχετε ακόμα -25% τα οποία θα πιστωθούν στο λογαριασμό σας στο payzy. Όποιος θέλει ας διαβάσει και του όρους εγώ έβαλα μια παραγγελία πάντως.

#423   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 20:02

Ποιος ξέρει τι μλκια έκαναν πάλι, εγώ δυστυχώς πρόλαβα και έκανα upgrade

Αν σου λειτουργούν όλα ρολόι, τότε κανένα πρόβλημα δεν έχασες και τίποτα.
Σε όλα τα ξενόφωνα forums γίνεται ο κακός χαμός από τότε που δόθηκε η 16.2. Εγώ προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί αυτό μετά από νέα έκδοση της Apple.

Αυτοματισμοί δε λειτουργούν πια , άλλα αξεσουάρ εξαφανίστηκαν και άλλα δεν αποκρίνονται, η Siri στα HomePod διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δε βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τα iPhone (ενώ βρίσκεται), το family sharing στο HomeKit πήγε περίπατο και πολλά άλλα.

Από τον όγκο και την ποικιλία των προβλημάτων που προέκυψαν, εικάζω πως πρέπει να έχει επηρεαστεί πάνω από το 20% των χρηστών.

Τουλάχιστον η Apple εκ των υστέρων, δεν θα αφήσει να συμβεί το ίδιο σ’ αυτούς που θα αποκτήσουν την 16.2 από σήμερα και μετά. Άλλωστε είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει. Αυτή η κίνηση όμως επιβεβαιώνει με συγκεκαλυμένο τρόπο την παραδοχή πως έχει κάνει μλκια

Οι software engineers της ομάδας του HomeKit πρέπει πραγματικά να έχουν χάσει τον ύπνο τους και ένα μέρος του μισθού τους.
Στο κάτω κάτω της γραφής το HomeKit δεν είναι emojis. Είναι απαιτητό να είναι Σταθερό! Έχει αντίκτυπο να μην μπορεί ο άλλος να ανάψει το φως στο σπίτι του.

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 22/12/2022 - 20:08

Big things have small beginnings

#424   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 22:29

Σε εμένα δε λειτουργούσε κανένας αυτοματισμός, αλλά ήταν επειδή δεν είχε αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση το Apple TV. Μετά όλα λειτουργούν, κάποιο έχουν χάσει συσκευές, διάβασα, προς το παρόν δε έχω τέτοια θέματα. Άλλο φιάσκο, πάλι…

#425   mpatakis

mpatakis

iPH Elite Poster

• 2389 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 22:41

Σε εμένα δε λειτουργούσε κανένας αυτοματισμός, αλλά ήταν επειδή δεν είχε αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση το Apple TV. Μετά όλα λειτουργούν, κάποιο έχουν χάσει συσκευές, διάβασα, προς το παρόν δε έχω τέτοια θέματα. Άλλο φιάσκο, πάλι…

καλησπερα!!…εγώ αναβάθμισα από την πρώτη μέρα που βγήκε το 16.2 όλες τις iOS συσκευές μου….δεν έχω κανένα απόλυτος πρόβλημα μέχρι στιγμής …απόλυτος κανένα!…υπάρχει περίπτωση ξαφνικά δηλαδή να μου βγάλει πρόβλημα;;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#426   mpatakis

mpatakis

iPH Elite Poster

• 2389 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 22:57

Αν σου λειτουργούν όλα ρολόι, τότε κανένα πρόβλημα δεν έχασες και τίποτα.
Σε όλα τα ξενόφωνα forums γίνεται ο κακός χαμός από τότε που δόθηκε η 16.2. Εγώ προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί αυτό μετά από νέα έκδοση της Apple.

Αυτοματισμοί δε λειτουργούν πια , άλλα αξεσουάρ εξαφανίστηκαν και άλλα δεν αποκρίνονται, η Siri στα HomePod διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δε βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο με τα iPhone (ενώ βρίσκεται), το family sharing στο HomeKit πήγε περίπατο και πολλά άλλα.

Από τον όγκο και την ποικιλία των προβλημάτων που προέκυψαν, εικάζω πως πρέπει να έχει επηρεαστεί πάνω από το 20% των χρηστών.

Τουλάχιστον η Apple εκ των υστέρων, δεν θα αφήσει να συμβεί το ίδιο σ’ αυτούς που θα αποκτήσουν την 16.2 από σήμερα και μετά. Άλλωστε είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει. Αυτή η κίνηση όμως επιβεβαιώνει με συγκεκαλυμένο τρόπο την παραδοχή πως έχει κάνει μλκια

Οι software engineers της ομάδας του HomeKit πρέπει πραγματικά να έχουν χάσει τον ύπνο τους και ένα μέρος του μισθού τους.
Στο κάτω κάτω της γραφής το HomeKit δεν είναι emojis. Είναι απαιτητό να είναι Σταθερό! Έχει αντίκτυπο να μην μπορεί ο άλλος να ανάψει το φως στο σπίτι του.

φιλε vrachamis … έχουν κάποια σχέση όλα αυτά τα προβλήματα με το matter?

#427   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 23:20

Ναι, αλλά όχι με το matter αυτό καθ´αυτό!
Έχει να κάνει με τις αλλαγές που υφίσταται το λογισμικό iOS προκειμένου να το υποστηρίζει.

#428   mpatakis

mpatakis

iPH Elite Poster

• 2389 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2022 - 23:33

Ναι, αλλά όχι με το matter αυτό καθ´αυτό!
Έχει να κάνει με τις αλλαγές που υφίσταται το λογισμικό iOS προκειμένου να το υποστηρίζει.

μπορεις να μου πεις και ποτέ περιμένουμε την ενεργοποίηση του matter??….και θα έχω επιλογή να μην το ενεργοποιήσω;; …σευχαριστω πολύ!!

Τελευταία επεξεργασία από: mpatakis, 22/12/2022 - 23:34

#429   xristos77

xristos77

iPH Enthousiast

• 357 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 23/12/2022 - 08:45

Καλημέρα στην παρέα και καλές γιορτές. Ειμαι στην 16.2 από την πρώτη μέρα που δόθηκε και ευτυχώς κανένα πρόβλημα με HomeKit. 1 κάμερα, τρεις λάμπες, 5 μπριζάκια, αισθητήρες πόρτας, θερμοκρασίας, κίνησης και ασύρματοι διακόπτες όλα ευτυχώς κανονικά όπως πάντα.

#430   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα

Δημοσίευση 23/12/2022 - 08:51

@mpatakis μάλλον τη γλίτωσες, όπως και εγώ. Περίπου 40 συσκευές (λάμπες, θερμοστάτης, θερμόστατικές κεφαλές, αισθητήρες, πριζακια-πολυπριζα) προς το παρόν όλα παίζουν κανονικά.

#431   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 23/12/2022 - 09:41

μπορεις να μου πεις και ποτέ περιμένουμε την ενεργοποίηση του matter??….και θα έχω επιλογή να μην το ενεργοποιήσω;; …σευχαριστω πολύ!!

Στην πλατφόρμα του iOS το matter ενεργοποιήθηκε με την έλευση της 16.2. Εσύ δηλαδή είσαι matter enabled.
Από αυτή τη μετάβαση προέκυψαν και τα προβλήματα για μερικούς.
Τώρα μένει να αναβαθμίσει ο κάθε κατασκευαστής αξεσουάρ ξεχωριστά και κατά βούληση. Τα αξεσουάρ θα αναβαθμιστούν με firmware update.
Για παράδειγμα η Philips Hue ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει τα αξεσουάρ της έως την άνοιξη του 2023. Παράλληλα ανακοίνωσε πως οι χρήστες του HomeKit θα πρέπει να κάνουν reset όλα τα αξεσουάρ τους (τρέμω μόνο που το γράφω).
Όσοι έχουν δηλαδή ενεργοποιημένο το Automatic updates μέσα από το Hue app, θα ξυπνήσουν ένα πρωί και τα αξεσουάρ τους δεν θα αποκρίνονται.
Ελπίζω μέχρι τότε να προκύψει μία νέα ανακοίνωση που να αναιρεί την προηγούμενη.

PS. Έχω βάλει ήδη υπενθύμιση για τέλη Γενάρη για να απενεργοποιήσω το Automatic updates.

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 23/12/2022 - 09:47

#432   jtheogr

jtheogr

iPH Enthousiast

• 482 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • GameCenter:John.

Δημοσίευση 23/12/2022 - 09:43

To matter υπάρχει ήδη στο κινητό σου εφόσον έχεις 16.2.

Οταν κυκλοφορήσουν συσκευές matter θα ενεργοποιηθεί και θα εμφανιστεί ως matter όποια συσκευή το υποστηρίζει (αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία! κάποιες γίνονται συμβατές με το matter με update αλλα είναι σε beta stage).

Υποθέτω οτι μέχρι να κυκλοφορήσουν οι συσκευές θα έχουν διορθωθεί και τα προβλήματα στο Homekit.

Προσωπικά εγώ δεν έχω κανένα θέμα αλλά έχω μόνο 4 συσκευές over thread και είμαι updated, περιμένω απο την Eve το update για να περάσω το matter firmware.

#433   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 23/12/2022 - 11:09

Οι φθηνές κινέζικες λάμπρα υπάρχει περίπτωση να αμαναημιστούν; Υπάρχει κάπου κάποια λίστα; Και για κινέζικες αλλά ακόμα και για πιο γνβστές εταιρείες. Blitzwolf πχ.

#434   YAz

YAz

iPH Contributor

• 1626 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 23/12/2022 - 11:20

Δύσκολος καιρός για τους χρήστες των αυτοματισμών και του Homekit...

#435   mpatakis

mpatakis

iPH Elite Poster

• 2389 μηνύματα

Δημοσίευση 23/12/2022 - 11:30

Στην πλατφόρμα του iOS το matter ενεργοποιήθηκε με την έλευση της 16.2. Εσύ δηλαδή είσαι matter enabled.
Από αυτή τη μετάβαση προέκυψαν και τα προβλήματα για μερικούς.
Τώρα μένει να αναβαθμίσει ο κάθε κατασκευαστής αξεσουάρ ξεχωριστά και κατά βούληση. Τα αξεσουάρ θα αναβαθμιστούν με firmware update.
Για παράδειγμα η Philips Hue ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει τα αξεσουάρ της έως την άνοιξη του 2023. Παράλληλα ανακοίνωσε πως οι χρήστες του HomeKit θα πρέπει να κάνουν reset όλα τα αξεσουάρ τους (τρέμω μόνο που το γράφω).
Όσοι έχουν δηλαδή ενεργοποιημένο το Automatic updates μέσα από το Hue app, θα ξυπνήσουν ένα πρωί και τα αξεσουάρ τους δεν θα αποκρίνονται.
Ελπίζω μέχρι τότε να προκύψει μία νέα ανακοίνωση που να αναιρεί την προηγούμενη.

PS. Έχω βάλει ήδη υπενθύμιση για τέλη Γενάρη για να απενεργοποιήσω το Automatic updates.

ωχ! Άρχισα να τρέμω και γώ τώρα!!….θα βάλω και γώ υπενθύμιση να απενεργοποίησω και γώ το auto update στις hue συσκευές!!….και θα περιμένω να μας ενημερώσεις για το τι πρόκειται να γίνει!!….σευχαριστω πολύ!![emoji120]

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 23

0 μέλη, 23 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες