Καλημέρα,
Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και διαβάζω σποραδικά και στα γρήγορα. Αν κατάλαβα καλά το fibaro είναι μια μικρή σε μέγεθος συσκευή που συνδέεται μεταξύ καλωδίων που καταλήγουν στην πρίζα και την πρίζα και έτσι σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις την κάθε πριζα/διακόπτη. Όσες πριζες/διακόπτες θες να ελέγχεις τόσα fibaro χρειάζεσαι σωστά; και τέλος η διαφορά 1/2 switch είναι ότι είναι για μόνο ή διπλό διακόπτη? (διακόπτες για φώτα με διπλό διακόπτη που ελέγχουν διαφορετικά φώτα)
Ακριβώς. Το fibaro είναι μια συσκευή η οποία συνδέεται "κάπου", και ελέγχει αν θα περνάει από μέσα της το ρεύμα ή όχι. Έχει λοιπόν μια είσοδο για το ρεύμα, και μια έξοδο η οποία είναι ελεγχόμενη. Μέσω του homekit (αλλά φυσικά και της σχετικής Fibaro εφαρμογής) μπορείς να ελέγχεις αν θα περνάει το ρεύμα στην έξοδο του fibaro. Προκειμένου να είσαι σε θέση να ελέγχεις την έξοδο του Fibaro, χρειάζεται κάποια σύνδεση. Το Fibaro λοιπόν υποστηρίζει σύνδεση Wifi, πράγμα που το κάνει να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα χωρίς την ανάγκη για κάποιο Homekit bridge.
Είναι λοιπόν κάτι σαν Homekit certified, αυτόνομος τηλεχειριζόμενος διακόπτης. (με επιφύλαξη όλα τα παραπάνω, δεν έχω αγοράσει και χρησιμοποιήσει κάποιο fibaro. όποιος πιστεύει ότι γράφω κάτι λάθος παρακαλώ να με διορθώσει.)
Είπες ότι κατέχεις προγραμματισμό, θα σου πρότεινα να δεις πως γίνεται να αλλάξεις το firmware σε ένα Sonoff και να το κάνεις homekit compatible. Θα βρεις σχετικό repo στο github. Είναι πολύ φθηνότερη λύση.
Τα παιδιά εδώ στο forum προτιμούν το fibaro επειδή είναι αρκετά μικρό σε διαστάσεις και φαίνεται να χωράει μέσα σε ηλεκτρολογικά κουτιά. Μπορείς λοιπόν να το κρύψεις μέσα σε ένα πίνακα ή μέσα σε κάποιο κουτί πρίζας ή διακόπτη φώτων.
Σε ότι αφορά το ηλεκτρολογικό μέρος, (που όπως ανέφερες δεν το πολύ κατέχεις) να έχεις υπόψη σου ότι κάθε ηλεκτρική συσκευή αποτελεί ένα φορτίο. Και το κάθε φορτίο χαρακτηρίζεται από το μέγεθος του. Επομένως, άλλο το φορτίο μιας λάμπας led (πολύ μικρό) και άλλο το φορτίο ενός θερμοσίφωνα (αρκετά μεγάλο). Αν βάλεις ένα fibaro να ελέγξει έναν θερμοσίφωνα (δηλαδή να ελέγξει μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που προβλέπουν οι προδιαγραφές του) τότε θα κάψεις το fibaro.
Υπάρχει όμως λύση, για αυτό βρες το χρόνο να διαβάσεις τις πρώτες σελίδες του thread. Υπάρχει σχετικό διάγραμμα σύνδεσης που θα το καταλάβει ο ηλεκτρολόγος σου. Μην κάνεις κάποια ηλεκτρολογική εργασία μόνος σου.
Φιλικά,