Δεν υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός? Δηλ. Δευτέρα, τετάρτη & παρασκευή να ανοίγει 3 η ωρα για 20 λεπτά.
Ο Nest το έχει αυτό.
Δημοσίευση 23/02/2018 - 22:12
Δεν υπάρχει εβδομαδιαίος προγραμματισμός? Δηλ. Δευτέρα, τετάρτη & παρασκευή να ανοίγει 3 η ωρα για 20 λεπτά.
Ο Nest το έχει αυτό.
Δημοσίευση 23/02/2018 - 22:15
Δημοσίευση 23/02/2018 - 22:26
Και για τα Σαββατοκύριακα έχω άλλον αυτοματισμό.
Τέλειος. Για τον πίνακα όταν μπορέσεις ανέβασε μια φώτο. Κυρίως θέλω να δω,
1) Κράτησες την αρχική κανονική ασφάλειας (25Α) και την εχεις πάντα στο ΟΝ? και το λαμπάκι ανάβει όταν ενεργοποιήται ο fibaro?
2) Εβαλες και χειροκίνητη ασφάλεια και πού? Οταν την ανάβεις ανάβει και το παραπάνω λαμπάκι ή εχεις μπει ξεχωριστό?
Προσπαθώ να δω από όλους τους τρόπους σύνδεσης ποιος ειναι ο ποιο σωστός και ολοκληρωμένος....
Δημοσίευση 23/02/2018 - 22:39
Το έχω εγκαταστήσει με σονοφ σε φίλο αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ο εβδομαδιαίος προγραματισμός(στην ουσια μιλάμε για timer).θα πρεπει να έχεις ρυθμιζμένο τον χρόνο σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα.Και άμα για καποιο λόγο εσυ δεν είσαι σπίτι ας πουμε λόγο παραπάνω δουλειάς τι γείνεται?Ο θερμοσύφωνας φυσικά θα ανάψει γιατί έτσι έχει ρυθμιστεί.Μάγκες πάντα να έχετε και φυσικό delay off γιατί αν κολήσει το app για οποιονδήποτε λόγο τότε ο θερμοσύφωνας θα είναι πάντα ανοιχτός μεχρι να πάτε σπίτι.Όταν το κάνω και για το σπίτι μου θα ανεβάσω φωτό.Επίσης πάντα να γείνονται απο Ηλεκτρολόγο γιατί το ρεύμα είναι αόρατος εκτελεστής.
Δημοσίευση 23/02/2018 - 23:13
Οδυσσέα, το παραπάνω είναι ένα Delay Off.Πολύ καλό αλλά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι κάθε φορά πρέπει να να ρυθμίζεις το χρόνο και την μέρα καθώς και την ώρα(αν βάζανε ενα delay off και οχι απλό timer στο app θα ήταν άπαιχτο,το ίδιo έχει και το sonoff).Περιμένω υλικά για να φτιάξω το καλήτερο από όλα φυσικά και με την προσθήκη φυσικού delay off για καλήτερες σιγουριές και προστασίες.
Δημοσίευση 23/02/2018 - 23:32
Ο Nest το έχει αυτό.
Αν δεν κάνω λάθος ο Nest θέλει 24V και όχι 240V για τροφοδοσία έτσι δεν είναι ;;;
Δημοσίευση 24/02/2018 - 09:46
Δημοσίευση 24/02/2018 - 11:40
Οδυσσέα, το παραπάνω είναι ένα Delay Off.
Δες το λίγο. Όποτε και να ανάψεις τον θερμοσίφωνα, είτε χειροκίνητα είτε προγραμματισμένα, θα σβήσει μετά από 20’.
Δεν χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε φορά ώρα, ημέρα κτλ
Τότε είναι πολύ καλό.Απλά δεν το πρόσεξα ιδιαίτερα.Σε ένα γνωστό μου έχω φτιάξει και εγκαταστήσει το σύστημα με το σονοφ(το κακό που έχει είναι οτι θα πρέπει να ορίζεις μέρες μέρες,χρόνο και την ώρα που θα ανάψει) όμως από οτι διαβάσα οι dev του θα το αναβαθμήσουν.Τώρα αυτα εδω τα fibaro και elgato δεν τα έχω δοκιμάσει οπότε εσυ το ξέρεις καλήτερα.
Δημοσίευση 24/02/2018 - 11:44
Σήμερα συνέβη το εξής κουλό.
Το eve energy δεν έκλεισε μόνο του και το πήρα χαμπάρι 3 ώρες μετά. Μπορώ κάπως να δω ποιες ώρες έμεινε ανοιχτό; Επίσης καμία ιδέα γιατί μπορεί να έγινε;
Για αυτό τονίζω οτι θα ήταν καλό να ύπάρξει στον όλο αυτοματισμό και ένα φυσικό delay off.Γιατί αν για οποιοδήποτε λόγο το app σκαλώσει ότι και να γίνει απο την στιγμή που πάρει τάση από την πρώτη φορά που ο ατόματισμός,είσαι σίγουρος οτι θα κλείσει μετά απο 20 λεπτα
Δημοσίευση 24/02/2018 - 11:45
άρα αυτό είναι μια επιπλέον δικλίδα ασφαλείας.
Δημοσίευση 24/02/2018 - 11:49
Το έχει πάθει γνωστός μου αυτό να μην κλείσει μόνο του αλλά με το σονοφ(είχε κολλήσει για κάποιον λογο).Οπότε του έβαλα και ένα φυσικό delay off και τώρα έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Δημοσίευση 24/02/2018 - 19:30
Το έχει πάθει γνωστός μου αυτό να μην κλείσει μόνο του αλλά με το σονοφ(είχε κολλήσει για κάποιον λογο).Οπότε του έβαλα και ένα φυσικό delay off και τώρα έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δημοσίευση 24/02/2018 - 20:03
Θα αναρτήσω σχέδιο κάποια στιγμή.
Δημοσίευση 24/02/2018 - 20:11
Το eve energy δεν έκλεισε μόνο του και το πήρα χαμπάρι 3 ώρες μετά. Μπορώ κάπως να δω ποιες ώρες έμεινε ανοιχτό; Επίσης καμία ιδέα γιατί μπορεί να έγινε;
Πως μπορεί να γίνει αυτό?
Δημοσίευση 24/02/2018 - 20:27
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες