Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Macbook Pro Retina (Mid-2012) - Service Battery

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   ddd13

ddd13

iPH newbie

• 95 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/12/2017 - 15:07

Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές.

Θα ήθελα τις συμβουλές σας για το παρακάτω θέμα.

Εδώ και κάποιους μήνες, μου έχει εμφανιστεί το μήνυμα Service Battery, που υποδηλώνει οτι κάτι δεν πάει καλά με την μπαταρία και πρέπει να το δει κάποιος τεχνικός. Κατάφερα με κάποια calibration πριν λίγο καιρό & SMC reset να το εξαφανίσω, αλλά ήταν προσωρινό το fix, καθώς επανήλθε.

Στην πράξη όντως η μπαταρία δεν κρατούσε τόσο πολύ πλέον αλλά επειδή συνήθως το χρησιμοποιώ με ρεύμα δεν είχα δώσει σημασία. Τώρα που είχα λίγο περισσότερο χρόνο, το έψαξα παραπάνω και είδα οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, που δεν μου φαίνεται να είναι φυσιολογική φθορά. Η φυσιολογική φθορά απο ότι διάβασα είναι η μείωση της ζωής της μπαταρίας στο 80% μετά απο 1000 κύκλους φόρτισης. Εγώ έχω 56% μετά απο <800 κύκλους!!! Επίσης παρατηρώ οτι αν δεν το έχω στο ρεύμα και πάω να stremάρω κάποιο video, κάνει sleep απότομα το mac. Επισυνάπτω και τα αντίστοιχα screenshots με τις πληροφορίες.

Έψαξα λίγο online το θέμα και βρήκα επίσης το εξής περίεργο. Οτι το καλοκαίρι η Apple (χωρίς δυστυχώς επίσημη ανακοίνωση) αντικαθιστούσε τα μοντέλα macbook pro retina mid 2012 & early 2013 σε περιπτώσεις σαν τη δική μου (η δική μου είναι αρκετά χειρότερη). Απο τότε και μετά αντικαθιστά τουλάχιστον μπαταρίες δωρεάν σε πολλές περιπτώσεις απο ότι έχω καταλάβει. 

https://forums.macru...pdated.2058214/

https://forums.macru....2077526/page-6

Το θέμα μου είναι τι μπορώ να κάνω, έχω προηγούμενη κακή εμπειρία με την Infoquest ενώ ήμουν εντος AppleCare και εν τέλει μέσω τηλεφώνων μου επενέβη η Apple απο εξωτερικό και μου αντικατέστησαν δωρεάν ένα faulty power cable. 

Κάποια συμβουλή πως να το χειριστώ? Αν ναι, σε ποιον reseller προτείνετε να το πάω εδώ? Απαξ και ήταν φυσιολογική φθορά, δεν θα άνοιγα το θέμα. Αλλά δεν μου φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό απο όσα διαβάζω.

Συνημμένα αρχεία

Τελευταία επεξεργασία από: ddd13, 24/12/2017 - 15:09

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   stevchrly

stevchrly

iPH Enthousiast

• 526 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 24/12/2017 - 18:13

καλησπέρα, προσωπικά 3 φορές χρειάσθηκα infoquest και έμεινα ευχαριστημένος 

Πηγαίνω πάντα στον Ρέντη και πουθενά αλλού.

Τα άλλα καταστήματα που είναι και εξουσιοδοτημένοι πωλητές και επισκευαστές πάλι έχουν την δυνατότητα να τρέξουν διαγνωστικό και να σου πουν αν θέλεις μπαταρία συνήθως χωρίς χρέωση επειδή θα σου πουλήσουν καινούργια.

Εγώ πάντως θα πήγαινα το μηχάνημα να το δούνε και να μου πούνε τι από όλα συμβαίνει και όχι όπου να είναι.

Προσωπικά πάλι πιστεύω ότι η μπαταρία τα έχει φτύσει και θα έμπαινα στη διαδικασία να αγόραζα μια https://eustore.ifix...-Pro/13/Retina/

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες