Εγώ θα ήθελα με την ολοκλήρωση μια συναλλαγής να επιστρέφει στο αρχικό ΜΕΝΟΥ και να μην τερματίζεται η συντόμευση
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Αυτό είναι εύκολο. Απλά υπέθεσα πως δεν είναι τόσο συχνή η αγορά με πιστωτική κάρτα έτσι ώστε ο χρήστης να κληθεί να καταχωρήσει ταυτόχρονα πάνω από δύο αγορές, και να δημιουργείται εκ νέου η ανάγκη να ξανά αναδυθεί το κυρίως μενού.
Αντιστρόφως, όταν ο χρήστης καταχωρεί πάντα μία αγορά θα ήταν ενοχλητικό να ξανα βλέπει το κυρίως μενού και να πρέπει να πατάει cancel για να τερματίσει την συντόμευση.
Πάντως σε μηνύματα σφάλματος ή εσφαλμένες ενέργειες του χρήστη, η συντόμευση επανεκκινείται αυτόματα.
Έχω μια κάρτα που κάνει εκκαθάριση (έκδοση λογαριασμού) κάθε 10 του μήνα και τελευταία ημέρα πληρωμής την 1η του επόμενου.
Έχω κάνει μια αγορά με 6 δόσεις στις 22/11/2018, τόσο στην πληροφορία των καρτών όσο και στο ιστορικό των αγορών εμφανίζεται μόνο η 10η κάθε μήνα, δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται και η τελευταία ημέρα πληρωμής που σε αυτήν πληρώνω την δόση;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν είναι δύσκολο να την κάνω να εμφανίζεται.
Η φιλοσοφία των δύο καρτελών που εικονίζεις, έτσι όπως το σκέφτηκα όταν τις έφτιαχνα, δεν σχετίζεται καθόλου με την έννοια του λογαριασμού ή την υποχρέωση πληρωμής:
Περιέχουν πληροφορίες, αριθμούς και γεγονότα που θα συμβούν ή συνέβησαν αντικειμενικά και ανεξάρτητα από το πως ο υπόχρεος πληρώνει την κάρτα του.
Ημερομηνία πληρωμής είναι μία ενδεικτική ημερομηνία στην οποία δεν συμβαίνει απαραίτητα κάποια συναλλαγή.
Μπορεί ο υπόχρεος να έχει προπληρώσει ή να έχει καθυστερήσει ή να μην πληρώσει και καθόλου.
Σαν ιστορικό δεδομένο θα ήταν άχρηστο να φαίνεται στην καρτέλα ότι πριν δύο χρόνια η 2η δόση μιας αγοράς απαιτήθηκε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για πληρωμή και γω στην πραγματικότητα να μην την είχα πληρώσει.
Μπορεί επίσης κάποιος να κάνει μία αγορά με τρεις άτοκες δόσεις και να προεξοφλήσει όλο το ποσό μετά από 10 μέρες.
Τότε, δεν θα υπάρχει καν ημερομηνία πληρωμής στους τρεις επόμενους λογαριασμούς του και παράλληλα το πιστωτικό του υπόλοιπο θα είναι αρνητικό μέχρι και να εκκαθαριστεί η τρίτη και τελευταία δόση του.
Ακόμα και σε αυτή την ακραία περίπτωση οι καρτέλες που εικονίζεις θα απεικονίζουν σωστά και πραγματικά στοιχεία.
Έχω βάλει μία ξεχωριστή καρτέλα «λογαριασμός» όπου έχω εισάγει διακριτικά την έννοια της ημερομηνίας πληρωμής.
Έτσι όπως είναι στημένη η συντόμευση, στην «ιστορικότητα των αγορών», δεν γίνεται ποτέ να απεικονίζεται πότε πληρώσαμε και πόσο σαν ιστορικό γεγονός που μπορούμε να ανακαλέσουμε και 3-4 χρόνια μετά.
Παραταύτα μπορώ να το προσθέσω. Δεν είναι πρόβλημα.
Επί τη ευκαιρία να αναφέρω πως οι συντόμευση δεν είναι μόνο για τις άτοκες. Μπορεί κάποιος να καταχωρήσει και τις εφ´άπαξ αγορές. (Δόσεις =1)