Μια δωρεά που ευχαρίστως θα δεχόμασταν, είναι να μη σκαλίσεις άλλο το σύστημα !.
Για να δούμε την τρέχουσα κατάσταση του δίσκου, για τρέξε την εντολή diskutil list
και ανέβασε το screen shot.
Δημοσίευση 21/02/2019 - 07:35
Μια δωρεά που ευχαρίστως θα δεχόμασταν, είναι να μη σκαλίσεις άλλο το σύστημα !.
Για να δούμε την τρέχουσα κατάσταση του δίσκου, για τρέξε την εντολή diskutil list
και ανέβασε το screen shot.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 21/02/2019 - 07:44
Δεν μπόρεσες να αντισταθείς Νίκο, έ; Ήταν σαν τη σοκολάτα ο SSD μόλις εμφανίστηκε.
Τελευταία επεξεργασία από: IIIuvatar1981, 21/02/2019 - 07:44
Δημοσίευση 21/02/2019 - 07:52
Καλημέρα.
Ναι ακριβώς, μόλις είδα SSD, είπα εδώ είμαστε. Γλυκό σιροπιαστό.
Βασικά τώρα είμαι δουλειά και θα το δω όταν επιστρέψω μεσημέρι - απόγευμα.
Ευχαριστωωώ.
Δημοσίευση 21/02/2019 - 08:26
Τώρα όσο αφορά τους δίσκους και το ποιος εμφανίζεται πρώτος και δεύτερος.
Απ’ όσο το έψαξα το πράγμα, τα μηχανήματα που έρχονται με Fusion drive, εμφανίζουν τον HDD ως disk0 και τον SSD ως disk1, ενώ ένα Mac με DIY Fusion drive ως disk0 τον SSD και ως disk1 τον HDD.
Ένα παράδειγμα:
diskutil-e1462471939518.png 52.64KB 5 λήψεις
Ενώ σε DIY Fusion
jyCNu.png 33.24KB 5 λήψεις
Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση χθες με το diskutil resetFusion.
Τι λέει η Apple;
Screenshot 2019-02-21 at 08.01.23.png 124.45KB 5 λήψεις
Τι λέει όμως η man page του diskutil;
Screenshot 2019-02-21 at 08.04.01.png 68.79KB
5 λήψεις
?? Υπάρχουν ερωτηματικά. Δεν ξέρω εάν το έχει επιχειρήσει κανένας το resetFusion.
Τέλος πάντων. Όπως και να έχει το πράγμα το APFS θέλει προσοχή και ιδιαίτερα όσο αφορά τους Fusion drives.
Όσο αφορά δε τους DIY Fusion drives, εκεί απ’ όσο βλέπω υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα θέματα.
Αν είχα μηχάνημα με Fusion πιθανότατα να μπορούσα να παραθέσω περισσότερες πληροφορίες για κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς δεν έχω αυτή τη δυνατότητα.
Τελευταία επεξεργασία από: IIIuvatar1981, 21/02/2019 - 08:28
Δημοσίευση 21/02/2019 - 09:59
Α! Και όσο για τα κεράσματα... και φυσικά χρωστάς καφέ.
Πλάκα κάνω.
Αρκεί που έγινε η δουλειά. Τουλάχιστον το παλέψαμε.
Δημοσίευση 21/02/2019 - 10:21
Προσωπικά υποστηρίζω ότι οι Fusion Drives είναι μια "πονεμένη ιστορία", ιδιαίτερα μετά τo λανσάρισμα του Mojave όπου κοντολογίς πρέπει να συγκερασθούν δυο διαφορετικής τεχνολογίες δίσκοι.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 21/02/2019 - 12:17
Νομίζω ότι τελικά δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με το ποιος δίσκος εμφανίζεται ως πρώτος και ποιος ως δεύτερος καθώς το CoreStorage έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει ποια συσκευή αποθήκευσης είναι η πιο γρήγορη. Αυτό σημαίνει ότι το macOS θα πάει και θα εγκατασταθεί στον SSD και όταν αυτό διογκωθεί αρκετά τα υπόλοιπα θα περνάνε στον πιο αργό δίσκο, δηλαδή τον HDD.
Τελευταία επεξεργασία από: IIIuvatar1981, 21/02/2019 - 12:18
Δημοσίευση 21/02/2019 - 13:04
• Ουσιαστική η προσέγγιση του Δημήτρη για όλους όσοι έχουν μηχάνημα με Fusion Drive.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 21/02/2019 - 17:09
Δημοσίευση 21/02/2019 - 20:19
Υπό την προϋπόθεση ότι έχεις ακολουθήσει τις οδηγίες, η εγκατάσταση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple.
O NAND flash (SSD) και ο μηχανικός δίσκος έχουν συνενωθεί από το macOS και εμφανίζονται στο Disk Utility και στο About Ths Mac > Storage σαν ένας ενιαίος δίσκος.
Εγγενώς, το λειτουργικό και οι συνοδευτικές εφαρμογές εγκαθίστανται στο nand flash.
Σε τυχόν εμφάνιση δυσλειτουργιών λοιπόν, υποδεικνύεται ότι κάτι δεν έχει πάει καλά με τις διαδικασίες που ακολούθησες.
Όπως και να έχει ανέβασε τα screen shots των diskutil list & diskutil apfs list αλλά και του Storage.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 21/02/2019 - 20:45
Ορίστε.
Μόνο ένα πράγμα μέχρι στιγμής δεν μου αρέσει: που δεν μπορώ να έχω αγγλικά ως γλώσσα στο λειτουργικό αλλά η ημερομηνία και ώρα να είναι στα Ελληνικά. Παλαιότερα το είχα καταφέρει βάζοντας αγγλικά ως κύρια γλώσσα από τα system preferences -> Language & Region και μετά έγραφα στο terminal αυτήν την εντολή:
defaults write NSGlobalDomain "AppleLocale" "el_GR"
έκανα reboot ή log off και μετά το είχε πάρει με ελληνική ημερομηνία. Τώρα μάλλον κάτι θα άλλαξε στο mojave..
Δημοσίευση 21/02/2019 - 20:53
Α και αυτό το license που είχαμε πάρει για το office 2016 μέσω ebay που δούλευε φυσιολογικά και κατέβαζες και updates κλπ, πλέον δεν υφίσταται. Το κατάλαβε η κυρία M$ και δεν με άφηνε να συνδεθώ για να ξανά ενεργοποιήσω το office. Οπότε προσέξτε και εσείς που το είχατε.
Δημοσίευση 21/02/2019 - 21:31
Αν μπορείς ανέβασε και το diskutil list.
Δημοσίευση 21/02/2019 - 21:41
....
Δημοσίευση 21/02/2019 - 22:33
Λογικά τώρα το mojave δεν έχει περαστεί στον ssd ? Μπορώ με κάποιο τρόπο να το εξακριβώσω; Δεν φαίνεται στο diskutil αλλά ίσως επειδή είναι κάπως σαν κρυφός δίσκος. Απλά ρωτάω διότι στον 1tb μηχανικό δίσκο είναι δεσμευμένα 12gb αλλά ίσως αυτά να είναι όλα τα προγράμματα.
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διαπιστώσεις-εξακριβώσεις αν είναι όλα όπως πρέπει από το να τρέξεις τις εντολές στο Terminal.
Βοηθάει και το Disk Utility αλλά από το τερματικό έχεις καλύτερη εικόνα.
Το μηχάνημά σου είναι πλέον μια χαρά και το Fusion έχει τη σωστή δομή.
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες