Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 5 ψήφοι

Apple Pay & monese

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1156 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#916   mkougis

mkougis

iPH Addict

• 703 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 14/06/2019 - 22:40

και πως γίνεται να πάρεις μη ελληνική κάρτα;

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#917   chrispe

chrispe

iPH Member

• 340 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air 2
  • GameCenter:chrispel

Δημοσίευση 15/06/2019 - 08:38

νομίζω η monese δεν βγάζει ελληνικές, μόνο αγγλικές και γαλλικές.

#918   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα
  • Twitter:@iceage_2609
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 15/06/2019 - 15:57

νομίζω η monese δεν βγάζει ελληνικές, μόνο αγγλικές και γαλλικές.

Εγω που την είχα παραγγείλει με το που είχε ανοίξει τότε το ανάλογο θέμα αυτο,με τηλεφωνο Ελλάδος κ διευθυνση ελλάδος κ τα πάντα απο εδώ, μου ήρθε κατευθείαν γαλλική κάρτα. Είχα αλλάξει πριν ενεργοποιήσω την κάρτα το region σε UK αν δν κάνω λάθος εγώ κ όχι France ,την πέρασα κ μετά το ξαναγύρισα σε Ελλάδα κ όλα κομπλέ.
Ενω εν αντιθέση η πρωτη Ν26 που είχα παραγγείλει κ ήρθε με ελληνικα στοιχεία διεύθυνσης στο bin list είναι όντως ελληνική ( πριν πω οτι την έχασα κ ζητησω δευτερη με shop n ship απο γαλλία , που με τον ιδιο τρόπο με το region έπαιξε κανονικά (ελληνικό τηλεφωνο -γαλλικη διευθυνση).

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#919   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα
  • Twitter:@iceage_2609
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 15/06/2019 - 15:57

Σορρυ διπλο ποστ....άτιμο tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από: iceage2609, 15/06/2019 - 15:57

#920   peros550

peros550

iPH Addict

• 718 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/06/2019 - 11:15

Παίδες ακούστε τι μου συνέβει με την monese και θα ήθελα τα σχόλια σας όσοι γνωρίζετε. 

Επειδή διαθέτω χρεωστική κάρτα εξωτερικού κάνω top-up αντί για έμβασμα. Είναι γρηγορότερο και φθηνότερο. 

Έφτασε και η δεύτερη monese κάρτα στο όνομα της γυναίκας μου, και προσπάθησα να κάνω top up στο δικό της account μέσω της ίδιας χρεωστικής κάρτας. Το app μου έδωσε μήνυμα ότι η συγκεκριμένη κάρτα χρησιμοποιείται ήδη. Πράγματι, ήταν αποθηκευμένη στο δικό μου account. Επομένως δεν με άφησε να χρησιμοποιήσω την ίδια κάρτα. 

Κάνω διαγραφή κάρτας στο δικό account, προκειμένου να την "ελευθερώσω",  και επιχειρώ να την περάσω στο account της γυναίκας μου. Τζίφος! Για ένα περίεργο λόγο η monese έχει κρατήσει τα στοιχεία της κάρτας στους servers της και κάθε φορά που προσπαθώ να την περάσω εκ νέου στο account της γυναίκας μου σκάει άκυρο. 

Πέρα από την όλη τραγωδία, δεν είναι περίεργο που ενώ έκανα delete την κάρτα από το προσωπικό μου account, το σύστημα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κάρτα είχε χρησημοποιηθεί από άλλον user στο παρελθόν? Έτσι όπως φαίνεται, η monese έχει διατηρήσει τα στοιχεία της κάρτας μου ακόμα κι αν εγώ έκανα delete. 

#921   vagstef

vagstef

iPH User

• 163 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 13:01

Έφτασε και η δεύτερη monese κάρτα στο όνομα της γυναίκας μου

μήπως πρέπει να ναι στο όνομα της κάρτας Monese Και η χρεωστική που κάνεις top up? γιατί κανονικά αν έχεις στα χέρια σου μια κάρτα για να βάλεις κάπου χρήματα κάπου πρεπει να ναι  δική σου, με το ίδιο όνομα. επειδή μιλάμε για διαφορετικούς users είναι επρίεργη η φάση και γιατί όχι μπορεί να κρατάει ιστορικό καρτών, όχι όμως των στοιχείων.

πάντως ένα μήνυμα με το support σου και θα βρεις λύση πιστεύω. απλά να περιγράψεις ακριβώς τι συνέβη

#922   vagstef

vagstef

iPH User

• 163 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 13:10

Instant Debit Card Top up

To instantly top up your Monese account by debit card, you will need to go into your Monese application and enter your debit card information. This can be found under Instant Top up.

You can choose the amount and have up to 3 different debit cards added at any one time. The card must also be in your name and the funds will show up instantly.

#923   peros550

peros550

iPH Addict

• 718 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 13:41

Instant Debit Card Top up

To instantly top up your Monese account by debit card, you will need to go into your Monese application and enter your debit card information. This can be found under Instant Top up.

You can choose the amount and have up to 3 different debit cards added at any one time. The card must also be in your name and the funds will show up instantly.

φίλε το βλέπω που το γράφουν , αλλά στην πράξη δεν το εφαρμόζουν. Η συγκεκριμένη κάρτα είναι στο όνομα της γυναίκας μου και μια χαρά την πέρασε στο δικό μου account. 

Για μένα το κυριότερο θέμα είναι ότι κρατάνε τα στοιχεία της κάρτας στη βάση δεδομένων τους, ακόμα κι αν εσύ έχεις ζητήσει να αφαιρεθεί η κάρτα από το σύστημα τους. 

#924   vagstef

vagstef

iPH User

• 163 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 14:14

φίλε το βλέπω που το γράφουν , αλλά στην πράξη δεν το εφαρμόζουν. Η συγκεκριμένη κάρτα είναι στο όνομα της γυναίκας μου και μια χαρά την πέρασε στο δικό μου account. 

Για μένα το κυριότερο θέμα είναι ότι κρατάνε τα στοιχεία της κάρτας στη βάση δεδομένων τους, ακόμα κι αν εσύ έχεις ζητήσει να αφαιρεθεί η κάρτα από το σύστημα τους. 

πάντως να ξέρεις πως δεν κρατάνε τα στοιχεία χωρίς κρυπτογράφηση. μόνο στα ξενοδοχεία κρατάνε τα στοιχεία της κάρτας κανονικα!!! αλλά ναι η αφαίρεση σημαίνει αφαίρεση !!!

#925   GeorgiosL

GeorgiosL

iPH Contributor

• 1477 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 20:18

Πολυ καλυτερο να εχουν την καρτα «συνδυασμενη» με ενα λογαριασμο. Και να στην κλεψουν πχ δεν μπορουν να κανουν top up σε καποιο αλλο. Οποτε καλως το κρατανε. Επισης ειναι κρυπτογραφημενο -σε αντιθεση με αλλα sites που ψωνιζουμε και δεν εχουν ασφαλεια. Το ιδιο ισχυει και για τα ξενοδοχεια οπως επεσημανε ο φιλος παραπανω.

Sent from my iPhone using Tapatalk VIP

#926   paparainbow

paparainbow

iPH Contributor

• 1875 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 18/06/2019 - 20:27

Προσπαθω σημερα να καταλαβω ποιο ειναι το οφελος να εχει καποιος monese, μπορει καποιος να μου πει πρακτικα τι προσφερει;
Τουλαχιστον η revolut δεν εχει προμυθειες σε καποιες συναλλαγες εξω, εδω βλεπω βγαζουν απο παντου

legit

#927   peros550

peros550

iPH Addict

• 718 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 21:26

Πολυ καλυτερο να εχουν την καρτα «συνδυασμενη» με ενα λογαριασμο. Και να στην κλεψουν πχ δεν μπορουν να κανουν top up σε καποιο αλλο. Οποτε καλως το κρατανε. Επισης ειναι κρυπτογραφημενο -σε αντιθεση με αλλα sites που ψωνιζουμε και δεν εχουν ασφαλεια. Το ιδιο ισχυει και για τα ξενοδοχεια οπως επεσημανε ο φιλος παραπανω.

Θεωρούσα ότι έχεις πολύ καλές γνώσεις καθώς έχω δει ποσό βοήθεια εχεις δώσει στο Forum στα παιδια, αλλα και σε μένα προσωπικά σχετικά με τη Monese.

οφείλω όμως να ομολογήσω οτι με το παραπάνω σχόλιο που έκανες , πέφτω από τα σύννεφα.

Απορώ πως είσαι σε θέση να γνωρίσεις με σιγουριά ότι η κάρτα αποθηκεύεται κρυπτογραφημένα.
Το δε επιχείρημα περί σιγουριας οτι καλως κρατανε την πιστωτική σου (ακόμα και χωρίς την συγκατάθεση σου ) είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Ο καθένας ειναι ελεύθερος να επιλέξει οποία υπηρεσία γουστάρει, απλά καλό είναι κάποιες αλήθειες να λέγονται και όχι να κουκουλώνονται.

Αντίστοιχα, ο καθένας είναι ελεύθερος να μοιραστεί ή να πάψει να μοιράζεται τα στοιχεία πιστωτικών καρτών με εταιρίες της επιλογης του.

Αγγίζει τα όρια της απάτης, να ζητάς από τη Monese να σβήσει τα στοιχεία της πιστωτικής σου από τους Servers της, όλα να δείχνουν ότι η διαγραφή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με έμμεσο τρόπο να ανακαλυπτεις οτι η κάρτα σου παραμένει ακομα στους Servers αποθηκευμένη.

Μετά από το παραπάνω συμβάν θα ειμαι πλέον πολύ προσεχτικός με την συγκεκριμένη εταιρία.

#928   GeorgiosL

GeorgiosL

iPH Contributor

• 1477 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 22:17

Φιλε, διαβασε τι σημαινει σοβαρη fintech και τι προυποθεσεις πρεπει να πληρει και μετα πεσε οσο θες απο τα συννεφα. Τι νομιζεις οτι ειναι οι εταιρειες αυτες; Κανενα viva wallet; Σου ξυνισε ας πουμε τωρα επειδη δεν μπορουσες να περασεις δευτερη debit σε ενα αλλο λογαριασμο.

Μερικοι εχετε αποψη για ολα και σας αρεσει τα ξερετε ολα. Δε διαφωνω, καλα κανετε, πριν ομως απο αυτο, ας ελεγξουμε γιατι πρεπει να κραταει αποθηκευμενα τα στοιχεια μας μια τετοιου τυπου υπηρεσια.

Μηπως ειναι υποχρεωμενη να τα κραταει για ενα 1 χρονο τουλαχιστον; πρωτον για λογους ασφαλειας και μετα οτι αυτο επιβαλλεται να ειναι ετσι, απο διαφορους αλλους φορεις; Και σιγουρα δεν τα εχουν σε καποιο συρταρι που μπορει να τα βρει ο οποιοσδηποτε. Στις σοβαρες εταιρειες ειναι κρυπτογραφημενα και ακομα και το οποιδηποτε crosscheck και αυτο κρυπτογραφημενα γινεται.

Τελευταία επεξεργασία από: GeorgiosL, 18/06/2019 - 22:19

#929   peros550

peros550

iPH Addict

• 718 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 22:43

Σου ξυνισε ας πουμε τωρα επειδη δεν μπορουσες να περασεις δευτερη debit σε ενα αλλο λογαριασμο.

Νομίζω περιέγραψα ήδη δυο φορές τι μου ξύνισε. Δεν έχει νόημα να κάνω τριτη προσπάθεια. Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι καυτή πατάτα και δεν το ακουμπάς.

Καλό είναι να είμαστε ιδιαιτέρα προσεχτικοί με εταιρίες που τους εμπιστευόμαστε τα χρήματα μας (διαφωνείς ? )

Ακομα και αν η εταιρία είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει αρχείο, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί τα στοιχεία της κάρτας (που προηγούμενος ο χρήστης έχει αφαιρέσει) σε μελλοντικά cross checks.

Επίσης, η λογική του ωχαδελφισμου πρέπει επιτέλους να σταματήσει. “Έλα μωρέ και τι έγινε που έχουν την κάρτα σου? Τόσα και τόσα αλλα sites (ξενοδοχειακά ή μη ) την έχουν ήδη και χωρίς κρυπτογράφηση».

#930   GeorgiosL

GeorgiosL

iPH Contributor

• 1477 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 22:48

Δε θελω να επιμεινω σε τιποτα. Ουτε να σου περασω κατι με το ζορι. Οταν βρεις μονο, λιγο χρονο, ρωτησε τους για ποιους λογους κρατουν τα στοιχεια σου. Και μετα βγαλε τα οποια συμπερασματα εσυ θελεις. Να σαι καλα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7