Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Αποστολή 27'' iMac με DHL αεροπλάνο.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
21 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   alexandros4

alexandros4

    iPH Member

  • 295 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:dr alex4

Δημοσίευση 25/07/2019 - 21:50

Ακούγεται περίεργο διότι, οποίος έχει ταξιδέψει με αεροπλάνο γνωρίζει ότι κατά την διάρκεια τις απογειώσεις/προσγειώσεις δεν επιτρέπεται να τοποθετείς οτιδήποτε σε άδειο κάθισμα διότι δεν μπορεί να δεθεί με ζώνη. Έπεισες όλα τα αντικείμενα/τσάντες πρέπει να χωράνε κάτω από το μπροστινό κάθισμα και να μην εμποδίζουν την έξοδο κάποιου που κάθετε σε παράθυρο.

Ίσως θα πρέπει να περιγράψεις το μέγεθος του κουτιού διότι η Rain θα σου πουλήσει το εισιτήριο αλλά όταν εμφανιστείς για επιβίβαση θα σε αναγκάσουν να δώσεις το κιβώτιο σαν αποσκευή !!!


Από το σαπορτ, αυτό μου είπαν, οπότε εφόσον έχει γίνει και στο παρελθόν από άλλο άτομο, δε θα υπάρχει (λογικά) πρόβλημα. Θα δούμε σε μερικές εβδομάδες.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   alexandros4

alexandros4

    iPH Member

  • 295 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:dr alex4

Δημοσίευση 25/07/2019 - 21:55

To extra χαρτόκουτο αγκαλιάζει το κανονικό κουτί για να προστατέψει την συσκευασία δεν δίνει έξτρα όγκο . Δεν πρέπει να ειναι όμως κανονικές διαστάσεις σε όλη τη συσκευασία. Το πάνω μέρος ειναι πιο στενό και η βάση πιο φαρδιά. Άρα πιστεύω ότι θα μπορούσε να χωρέσει και ανάμεσα στη θέση στο πάτωμα με την μπροστινή. Μην κλείσεις με τίποτα θέσεις σε εξόδους κινδυνου. Απαγορεύεται να υπάρχουν αντικείμενα κατα την προσγείωση και την απογείωση εκεί . Παλιότερα η Ράιαν κρατούσε τις δυο τελευταίες σειρές για να τις γεμίσει με αποσκευές που δεν χωρούσαν στις καπελιέρες. Το εχω ζήσει και αυτό.
Οι μπροστινές θέσεις πρέπει να έχουν μερικά έκαστα περισσότερη απόσταση η μια απο την άλλη απο τις πίσω αλλα δεν είμαι σίγουρος.


Το καλό είναι ότι όλη η σειρά είναι κλεισμένη. Εγώ στο διάδρομο, ο αδερφός μου στη μεσαία θέση και ο υπολογιστής θα πάει στο παράθυρο. Σηκώνοντας και τα μπράτσα, πιστεύω κάπως θα το χωρέσουμε. Ναι, το σχήμα του κουτιού είναι τραπεζοειδες, οπότε θα δω με ποιον τρόπο βολεύει περισσότερο. Όντως οι σειρές 1, 16 και 17 που είναι για εξόδους κινδύνου απαγορεύονται για οτιδηποτε αντικείμενο. Σκεφτείτε πάντως ότι μεταφέρουν κιθάρες (το αναγράφει επίσημα στους κανονισμούς για το “Extra item seat”, που θεωρώ ότι σε ύψος πιάνουν πιο πολύ χώρο από έναν iMac. Οπότε περιμένουμε και βλέπουμε. Από όσο διάβασα θα πρέπει να αφαιρέσω και το πληκτρολόγιο με το ποντίκι που έχουν μπαταρίες και θα τα έχω στο backpack.

#18   CX73

CX73

    iPH User

  • 151 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G

Δημοσίευση 25/07/2019 - 23:12

Εκτός και εάν αγόρασες τον υπολογιστή απευθείας από την γραμμή παραγωγής, αγνόησε το σχόλιο μου...... Πραγματικά νομίζω ότι υπερβάλετε σε σημείο παρεξηγησεως, σίγουρα ο υπολογιστής σου πέρασε ωκεανό μέχρι να φθάσει στην Ευρώπη, σίγουρα φορτώθηκε σε φορτηγό μέχρι το distribution center, και όταν έφθασε στο κατάστημα από όπου τον αγόρασες, σίγουρα «ξεκουράστηκε» αρκετά σε κρύα, ζέστη αποθήκη, σίγουρα δεν τον είχαν σε συνθήκες με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία (δεν είναι τρόφιμο)........

#19   alexandros4

alexandros4

    iPH Member

  • 295 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:dr alex4

Δημοσίευση 09/08/2019 - 14:23

Καλησπέρα παίδες! Έχουμε update για τη μεταφορά του iMac, από την Ελλάδα, πλέον! Ο υπολογιστής μεταφέρθηκε με τον πιο ασφαλή τρόπο, μέσω έξτρα εισιτηρίου στη Ryanair. Θα περιγράψω αναλυτικά τη διαδικασία, ώστε όποιος ενδιαφέρεται για παρόμοια μετακίνηση, να ξέρει τι πρέπει να κάνει.
 
Ξεκινώντας από τον έλεγχο των αποσκευών μου, στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, ο υπολογιστής με το κουτί του δε χωρούσε από το μηχάνημα για τις χειραποσκευές. Οπότε ζήτησα βοήθεια από έναν από τους ανθρώπους ασφαλείας για να σκανάρουν τον υπολογιστή. Ήρθε ο σεκιουριτάς λοιπόν, πήρε τον iMac και τον τοποθέτησε στο μηχάνημα ελέγχου για τις μεγάλες αποσκευές. Όσο δηλαδή εγώ περνούσα από έλεγχο με τη χειραποσκευή και το backpack μου, εκείνος το είχε στον έλεγχο και μου το έφερε μόλις πέρασα και μου είπε ότι όλα είναι ok (με ρώτησε κιόλας εκστασιασμένος πόσο κοστίζει και τι specs έχει :P )Από εκεί και πέρα περίμενα στην ουρά για είσοδο στην πύλη. Έδειξα και το δικό μου εισιτήριο και του extra item, με ρώτησαν τι είναι και προχώρησα κανονικά.
 
Μέσα στο αεροπλάνο τώρα, είχα κλείσει και δεύτερο εισιτήριο στη διπλανή θέση (μόνο παράθυρο επιτρέπεται για extra item) της ίδιας σειράς. Τον iMac τον είχα κανονικότατα μαζί μου μέσα στην πτήση, τοποθετημένο κάτω στο δάπεδο, στο original κουτί του, χωρίς όμως το εξτρα χαρτόκουτο που στέλνουν από την Apple με το επιπλέον padding, γιατί μετά είναι πολύ ογκώδες. Επίσης το τύλιξα με χαρτί περιτυλίγματος για να μοιάζει με παιδικό δώρο. Η αλήθεια είναι, ότι έπιανε λίγο παραπάνω από 1,5 θέση (βλέπε φώτο), οπότε εγώ στη θέση μου, καθόμουν πάρα πολύ οριακά και στριμωγμένα (είμαι 1,75 και 70 κιλά) αλλά αυτές είναι οι θυσίες για τη μεταφορά. Ευτυχώς είχα και τον αδερφό μου στη θέση του διαδρόμου, οπότε μου έδωσε και εκείνος λίγο χώρο. Αν κάθεται κάποιος ξένος εκεί, δεν ξέρω κατά πόσο θα συμβιβαστεί να σας δώσει λίγο παραπάνω χώρο. Από εκει και πέρα όλες οι αεροσυνοδοί ήξεραν κανονικά για τη διαδικασία του extra item και δεν είπαν τίποτα για τον υπολογιστή, αν και ήρθε η υπεύθυνη και μου είπε ότι κανονικά πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα το κουτί, να στέκεται δηλαδή ο iMac στο πλάι της οθόνης, αλλά επέμεινα ότι δε γίνεται, μιας και είναι υπολογιστής και δε θέλω να πάθει ζημιά, οπότε με τα λίγα ή τα πολλά την έπεισα ότι έχει σφηνωθεί τέλεια στα πόδια μου και στο παράθυρο.
 
Ολοκληρώθηκε η πτήση από Ολλανδία και όλα ήταν τέλεια (με εξαίρεση το στρίμωγμα!). Γενικότερα, αν βρεις εισιτήριο σε πολύ φθηνή τιμή, όπως έχει η Ryanair πολλές φορές στα 30-40 ευρώ, θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους και φθηνότερους τρόπους μεταφοράς μιας και τον έχεις μαζί σου και υπάρχει ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Εγώ βρήκα το εισιτήριο τελευταία στιγμή, στην τιμή των 100ευρώ περίπου, οπότε πάλι γλίτωσα ενα 80άρι και την ανησυχία μου για τον τρόπο μεταχείρισης από τα κούριερ (DHL, UPS κτλ).
 
Η διαδικασία για να κλείσετε Extra Item με τη Ryanair, είναι πολύ απλή. Απλά κλείνετε ακόμη ένα εισιτήριο και γράφετε στο όνομα "EXTRA ITEM" και στο επίθετο "SEAT". Και μετά στα υπόλοιπα στοιχεία, βάζετε κανονικά τα στοιχεία που έχετε βάλει και στο κανονικό σας εισιτήριο (δηλαδή αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου κτλ). Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο live support της Ryanair.
 
Οπότε τέλος καλό, όλα καλά!


Τελευταία επεξεργασία από: alexandros4, 09/08/2019 - 14:31


#20   alexandros4

alexandros4

    iPH Member

  • 295 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:dr alex4

Δημοσίευση 09/08/2019 - 14:41

Και εδώ η φώτο.

Συνημμένα αρχεία


Τελευταία επεξεργασία από: alexandros4, 09/08/2019 - 14:44


#21   conili

conili

    iPH Enthousiast

  • 503 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 09/08/2019 - 16:42

Και εδώ η φώτο.

Τέλεια! ωραία θήκη του φόρεσες spigen?  :P  :D  B)



#22   alexandros4

alexandros4

    iPH Member

  • 295 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:dr alex4

Δημοσίευση 09/08/2019 - 17:07

Τέλεια! ωραία θήκη του φόρεσες spigen?  :P  :D  B)

Χαχα, όχι όχι. Απλό χαρτί περιτυλίγματος από τα Primark ;) 






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες