καλημερα οκ τωρα καταλαβα θα το κανω μετα.. παντως ειναι πολυ καλο και γρηγορο.. καμια σχεση στις ταχυτητες με το speedport..Άλλαξε το 6000 που έχει σε 60
Και σε όσα σου λέει uncomment σβήσε τη διεση από μπροστά.
Λύσεις που υποκαθιστούν τα Cloud drives ως μέσα συγχρονισμού ή αποθήκευσης της βιβλιοθήκης φωτογραφιών
Δημοσίευση 20/01/2021 - 12:05
Ad
Δημοσίευση 20/01/2021 - 12:19
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 20/01/2021 - 13:28
και εγω ετσι θα το κανω απλα πρεπει να παρω δευτερο σκληρο. Και θα κανω οπως λεει ο @vrachamis.. αραγε θα μπορουσαμε να το κανουμε σαν nas με raid ετσι ωστε να γραφονται τα αρχεια στον δευτερο δισκο για backup ή δεν παιζει αυτο στο pi;Καλησπέρα! Εγώ είμαι φάση να φτιάξω λίγο τους εξωτερικούς σκληρούς και μετά θα το φτιάξω καλύτερα και θα δοκιμάσω αυτό που είπε ο @vrachamis για τον 2ο σκληρό!
Δημοσίευση 20/01/2021 - 23:39
Τελευταία επεξεργασία από: jimmyhmhm, 20/01/2021 - 23:40
Δημοσίευση 21/01/2021 - 01:23
Φοβερή η δουλειά. Να ρωτήσω, για κάποιον ο οποίος τεχνικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει εταιρείες όπως ο γερμανός που πουλάνε σκληρούς κλπ δε θα έπρεπε να αναλαμβάνουν "πακέτο" υπηρεσίας; Δηλαδή να τα αγοράσεις έστω όλα από αυτούς και να σε καθοδηγήσουν/κάνουν τεχνικά και εγγυημένα. Ειδικά αν πάρεις σκληρό ακριβό
Εγώ θα κάνω ένα ερώτημα
Δημοσίευση 21/01/2021 - 09:04
Φοβερή η δουλειά. Να ρωτήσω, για κάποιον ο οποίος τεχνικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει εταιρείες όπως ο γερμανός που πουλάνε σκληρούς κλπ δε θα έπρεπε να αναλαμβάνουν "πακέτο" υπηρεσίας; Δηλαδή να τα αγοράσεις έστω όλα από αυτούς και να σε καθοδηγήσουν/κάνουν τεχνικά και εγγυημένα. Ειδικά αν πάρεις σκληρό ακριβό
Εγώ θα κάνω ένα ερώτημα
σωθηκες ,την τυφλα τους
Δημοσίευση 21/01/2021 - 10:45
Εγώ θα κάνω ένα ερώτημα
Πάρε ένα nas του εμπορίου που έρχεται σχεδόν έτοιμο και μην ασχολείσαι μαζί τους ούτε για πλάκα.
Δημοσίευση 21/01/2021 - 10:48
Πάρε ένα nas του εμπορίου που έρχεται σχεδόν έτοιμο και μην ασχολείσαι μαζί τους ούτε για πλάκα.
2 naw πηρα ,το τελευταιο synology και δεν ηταν καθολου ευκολα ,ευτυχος μπορεσα και το επεστρεψα στο αμαζον
Δημοσίευση 21/01/2021 - 11:16
Πάντως με δεδομένα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη με ότι πόρτα και να έβαλα.
Βρες το μενού στο router που ονομάζεται port forward ή port mapping.
Εκεί είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει προεπιλογή για να ανοίξεις την εξωτερική πόρτα του FTP
το έκανα, εντός δικτύου φυσικά και δεν βλέπω το στικ...χρειάζεται κάποια μορφοποίηση ή κάτι άλλο;
Οντως από cosmote oπως το είπες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ακόμα το...ψάχνουν. Μακάρι να το φτιάξουμε να γράψω πώς φτιάχνεται να ξέρει ο κόσμος....
Κάτι δεν έχεις κανει σωστά ή κάτι έχεις παραλείψει. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Εγώ θα κάνω ένα ερώτημα
Η πάροχοι της τηλεφωνίας δεν έχουν καμία σχέση με τις λειτουργίες που ενσωματώνει ένα router. Ακόμα και το δικό τους.
Ο ftp server είναι ανεξάρτητος σαν λειτουργία από το internet.
Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος που δεν έχει τηλεφωνία ή internet στο σπίτι του να πάει να αγοράσει ένα router.
Από την στιγμή που θα το βάλει στην πρίζα το router θα δημιουργήσει ένα ασύρματο και ταυτόχρονα ενσύρματο τοπικό δίκτυο.
Μπορεί να ενεργοποιήσει λοιπόν μέσα από το router τον ftp server και να λειτουργεί κανονικά μέσα στο τοπικό του δίκτυο. Κανένας πάροχος δε χρειάζεται να μεσολαβήσει.
Οι εταιρείες εμπλέκονται όταν ο χρήστης θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στον server του απομακρυσμένα. Δηλαδή μέσα από το internet.
Όπως προανέφερα οι περισσότεροι πάροχοι μπλοκάρουν αυτές τις θύρες για λόγους ασφαλείας. Οπότε εκεί πρέπει να υπάρξει μία επικοινωνία με τον πάροχο για να αρθεί το μπλοκάρισμα.
Είναι επίσης αυτονόητο πως τα router των εταιρειών είναι φθηνά και μη αξιόπιστα. Δεν εξασφαλίζουν πάντα την αδιάλειπτη ή σωστή λειτουργία των χαρακτηριστικών που επικαλούνται πως διαθέτουν.
Δημοσίευση 21/01/2021 - 12:07
Βρες το μενού στο router που ονομάζεται port forward ή port mapping.
Εκεί είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει προεπιλογή για να ανοίξεις την εξωτερική πόρτα του FTP
Το βρήκα. τι βάζω σε αυτά .
Δημοσίευση 21/01/2021 - 12:24
LAN IP : Την διεύθυνση του ρουτερ 192.168......
και στα 2 port την πόρτα του FTP.
Δεν θυμάμαι εσένα αν ήταν η 21 ή 90
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 21/01/2021 - 12:25
Δημοσίευση 21/01/2021 - 13:10
UDP/TCP
LAN IP : Την διεύθυνση του ρουτερ 192.168......
και στα 2 port την πόρτα του FTP.
Δεν θυμάμαι εσένα αν ήταν η 21 ή 90
Με WiFi 192.168.2.1
21
Δεν με αφήνει να βάλω την διεύθυνση του ρουτερ αυτή που σου έγραψα και την 21 μου την αφήνει στο port lan μόνο. Την 90 με αφήνει μόνο στο δημόσια.
Δημοσίευση 21/01/2021 - 14:30
Όταν θα είσαι στο WiFi του σπιτιού χρησιμοποίησε το παρακάτω εργαλείο για να τσεκάρεις αν είναι ανοιχτή κάποια από τις 21 ή 90
https://www.canyouseeme.org
Δημοσίευση 21/01/2021 - 14:59
Γιατί ενώ έχω ανοίξει το ftp όπως έδειξα στην εικόνα τις προάλλες δεν μπορώ να μπω στο στικάκι
Τελευταία επεξεργασία από: rebel1, 21/01/2021 - 15:00
Δημοσίευση 21/01/2021 - 16:23
2 naw πηρα ,το τελευταιο synology και δεν ηταν καθολου ευκολα ,ευτυχος μπορεσα και το επεστρεψα στο αμαζον
το synology που έχω είναι πανεύκολο εκτός αν κόλλησες κάπου συγκεκριμένα.
Για όποιον έχει pc parts να κάθονται υπάρχει και ο δρόμος του freenas με πολύ καλό v4m για όποιον ασχοληθεί και σαφώς καλύτερες δυνατότητες από ένα στικακι στην usb του router.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες
-
Google (1)