Φωτογραφίες και synology
Δημοσίευση 29/01/2022 - 17:50
Ad
Δημοσίευση 29/01/2022 - 18:36
Έπειτα φτιάχνεις πάλι ότι θες.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων!
Δημοσίευση 29/01/2022 - 19:16
Δημοσίευση 29/01/2022 - 21:12
To Moments αν θυμάμαι τις βάζει ημερολογιακά ή στους φακέλους που τις έχεις.
Δημοσίευση 29/01/2022 - 21:55
To Moments αν θυμάμαι τις βάζει ημερολογιακά ή στους φακέλους που τις έχεις.
Ειναι εφαρμογη αυτο?
Δημοσίευση 30/01/2022 - 10:50
εγώ έχω το Google photos που τις ομαδοποιω σε λευκώματα. Μήπως μέσω Google photos πετυχαίνεις αυτό που θες χωρίς διπλό κόπο?Το φανταστικά ,μετά…..μπα δεν το αντέχω ξανά
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: than0s7, 30/01/2022 - 10:51
Δημοσίευση 30/01/2022 - 13:04
εγώ έχω το Google photos που τις ομαδοποιω σε λευκώματα. Μήπως μέσω Google photos πετυχαίνεις αυτό που θες χωρίς διπλό κόπο?
To θεμα ειναι οτι μετα πρεπει να πληρωσεις εκει! Δεν φτανει πλεον ο χωρος!
Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων!
Δημοσίευση 30/01/2022 - 13:15
Ναι εγώ έχω πακέτο 100gb Google one και το μοιράζομαι με τη γυναίκα οπότε είμαστε καλυμμένοι και οι δύο και για τα υπόλοιπα φτάνουν τα 5gb δωρεάν για το backup.To θεμα ειναι οτι μετα πρεπει να πληρωσεις εκει! Δεν φτανει πλεον ο χωρος!
Δημοσίευση 30/01/2022 - 14:08
εγώ έχω το Google photos που τις ομαδοποιω σε λευκώματα. Μήπως μέσω Google photos πετυχαίνεις αυτό που θες χωρίς διπλό κόπο?
Επειδή και εμένα με βασανίζει το θέμα με τις φωτογραφίες, θέλω να ρωτήσω το εξής.
Έχω στο Photos ομαδοποιήσει φωτογραφίες σε φακέλους. Μπορώ έτσι όπως τα έχω στήσει να τα περάσω στο Google Photos για να καταργήσω το iCloud?
Δημοσίευση 30/01/2022 - 14:41
Δυστυχώς δεν το γνωρίζω γιατί ήμουν πάντα χρήστης pixel κινητών. Τα είχα όλα εξαρχής στημένα σε Google Photos και με την εφαρμογή της Apple δεν έχω ασχοληθεί καθόλου για να ξέρω αν μεταφέρονται.Επειδή και εμένα με βασανίζει το θέμα με τις φωτογραφίες, θέλω να ρωτήσω το εξής.
Έχω στο Photos ομαδοποιήσει φωτογραφίες σε φακέλους. Μπορώ έτσι όπως τα έχω στήσει να τα περάσω στο Google Photos για να καταργήσω το iCloud?
Δημοσίευση 30/01/2022 - 17:53
Δε νομίζω να τα πάρει σαν φακέλους, το iCloud δεν μπορώ να το καταργήσω γιατι ενημερώνει και το iPad όποτε και διπλή συνδρομήΕπειδή και εμένα με βασανίζει το θέμα με τις φωτογραφίες, θέλω να ρωτήσω το εξής.
Τελευταία επεξεργασία από: SLK200GR, 30/01/2022 - 17:54
Δημοσίευση 30/01/2022 - 18:34
Έχω κάνει πολύ κόπο για να αρχειοθετήσω τις φωτογραφίες μου σε φακέλους και κάθε μήνα ξοδεύω χρόνο για να τακτοποιήσω τις καινούργιες ( δεν χωράει το μυαλό μου αυτήν την λογική που έχει η apple).
Τι διαφορά έχει το photos της apple? Απλά η apple ονομάζει τα folders albums...
Δημοσίευση 30/01/2022 - 18:47
η διαφορά δεν είναι το όνομα αλλά το ότι εικονικά σου δείχνει τις φωτο στα albums ενώ ουσιαστικά τα έχει όλα στο camera rollsΤι διαφορά έχει το photos της apple? Απλά η apple ονομάζει τα folders albums...
Δημοσίευση 30/01/2022 - 19:40
Υπάρχει ένα φανταστικό command line εργαλείο το exiftool (https://exiftool.org/) Ειναι δωρεάν, τρέχει σε διάφορες πλατφόρμες και ο τύπος που το έχει φτιάξει το έχει κάνει να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Με την παρακάτω εντολή, το exiftool διαβάζει από ένα αρχικό folder (πχ C:\Users\user\Pictures\Α) ότι φωτογραφίες και βίντεο βρει, και τις μετακινεί σε ένα νέο folder (C:/Users/user/Pictures/B)δημιουργώντας και οργανώνοντας νέους φακέλους ανά έτος-μήνα (πχ δημιουργώντας τους παρακάτω φακέλους 2021-01, 2021-02, 2021-03 κτλ). Επίσης θα κάνει μετονομασία και στα αρχεία, άρα αν έχετε διπλά, θα τα βρείτε όλα μαζί με αριθμούς πχ (1) (2) στο τέλος του αρχείου που θα δηλώνει ότι τα εν λόγω αρχεία βρέθηκαν να έχουν ίδια ημερομηνία.
Προσοχή, το target path στην εντολή ειναι με / αντί για \.
Η παρακάτω εντολή ειναι δοκιμασμένη σε windows.
Command to rename and move (organize)
exiftool -r -progress -q -q -d "C:/Users/user/Pictures/B/%Y-%m/%Y-%m-%d_%H-%M-%S%%-c.%%e" "-filename<filemodifydate" "-filename<createdate" "-filename<datetimeoriginal" "C:\Users\user\Pictures\Α"
Δημοσίευση 30/01/2022 - 19:57
η διαφορά δεν είναι το όνομα αλλά το ότι εικονικά σου δείχνει τις φωτο στα albums ενώ ουσιαστικά τα έχει όλα στο camera rolls
Ναι το γνωρίζω αυτό.
Το συγκεκριμένο γεγονός σου δημιουργεί κάποια δυσχέρεια?
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες