Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

photo scanning σε PDF με ελληνικό OCR?

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
6 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   std01077

std01077

iPH newbie

• 6 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/04/2022 - 17:47

υπάρχει κάποια εφαρμογή σχετικά προσιτή/δωρεάν για να σκανάρω αποδείξεις/συμβόλαια στα ελληνικά και να μου τα αποθηκεύει σε searchable PDF (και να υποτηρίζει ελληνικό OCR)? Στο android χρησιμοποιούσα το swiftscan που ειναι εξαιρετικό και τα κάνει όλα, αλλά βλέποντας τώρα το νέο subscription based μοντέλο, δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου το ετήσιο κόστος ώστε να το αγοράσω και σε iOS. 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   std01077

std01077

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 05/04/2022 - 18:33

ξεχασα να αναφέρω πως εκτός απο το swiftscan(scanbot) εχω δοκιμάσει τα adobe scan, office lens, camscanner, scanner pro και φυσικά της apple το ενσωματωμένο εργαλεία αλλά κάποια απο αυτά δεν υποστηρίζουν ελληνικά στο OCR ενώ όσα υποστηρίζουν είναι με συνδρομές τύπου 20-50€/έτος που μου φαίνονται πολλά για εφόρου ζωής κόστη

#3   supergeorge

supergeorge

iPH Member

• 332 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 07/04/2022 - 09:47

Έχει παραγίνει το κακό με τα subscriptions.

Ο καθένας ζητάει 20-30-50€/ έτος για τη κάθε βλακεία.

#4   std01077

std01077

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 07/04/2022 - 13:03

Έχει παραγίνει το κακό με τα subscriptions.

Ο καθένας ζητάει 20-30-50€/ έτος για τη κάθε βλακεία.

αυτο συνειδητοποιώ και σοκάρομαι! Να το καταλάβω αν είναι βασικό εργαλείο της δουλειάς σου/καθημερινότητας σου πχ. το photoshop - αλλά δεν μπορείς να μοιράζεις 50ευρα για κάθε εργαλειάκι που θες να έχεις για να χρησιμοποιείς μια στο τόσο...

Ίσως μας κάνει καλό εν τέλει  βέβαια - μας κόβει τις υπερκαταναλωτικές και η μαζώχτρικες τάσεις !

#5   PanosI

PanosI

iPH Addict

• 865 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 07/04/2022 - 15:29

ABBYY FineReader PDF PRO.

Με διαφορά το καλύτερο. Ευτυχώς το πρόλαβα και το αγόρασα 38 ευρώ μια κι έξω.

Έχει γίνει πλέον με συνδρομή, που ουσιαστικά σου ζητάνε κάθε χρόνο να δίνεις όσα έδωσα για εφάπαξ αγορά. Παράνοια.

Τελευταία επεξεργασία από: PanosI, 07/04/2022 - 15:32

#6   PanosI

PanosI

iPH Addict

• 865 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 07/04/2022 - 15:42

Τώρα που το ξανακοιτάω, μιας και στην συσκευή δεν μου βγάζει τιμή αγοράς επειδή το έχω αγορασμένο, βλέπω από το λαπτοπ ότι δίνει τιμής αγοράς 59,99 δολάρια.

Για έλεγξέ το.

#7   std01077

std01077

iPH newbie

• 6 μηνύματα

Δημοσίευση 07/04/2022 - 17:41

Τώρα που το ξανακοιτάω, μιας και στην συσκευή δεν μου βγάζει τιμή αγοράς επειδή το έχω αγορασμένο, βλέπω από το λαπτοπ ότι δίνει τιμής αγοράς 59,99 δολάρια.

Για έλεγξέ το.

σ'ευχαριστώ @Panosl! δεν ήξερα πως υπάρχει έκδοση και για κινητά - την κατέβασα και δοκίμασα την trial (που σου δίνει 5 δωρεαν σελίδες) - Καλο φαίνεται σε γενικές γραμμές (η OCR μετατροπή του κειμένου εξαιρετική αν και το swiftscan είχε πολύ καλύτερους αλγορίθμους για να καθαρίσει το χαρτί απο σκιές χωρίς να καταστρέφει τιε εικόνες/κειμένο στο τελικό PDF). Στην περίπτωση μου μάλλον δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα 60€ για ένα εργαλείο που δεν χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου (θα τοποθετούσα το προσωπικό όριο κάπου στα 20-25€ για one-off αγορά) - αλλά σίγουρα είναι αρκετά προσιτό - και το subscription του (που αυτή τη στιγμή είναι σε προσφορά για 20€/έτος) είναι πιο προσιτό απο τον ανταγωνισμό του. 

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες