Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

Mac mini Μ2

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
373 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#106   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1971 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 22/02/2023 - 20:51

32d089d3b4d4cfe71434fd9fa4a4c5bd.png

Sent from my iPhone 14 Pro using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#107   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 22/02/2023 - 21:16

Επειδή και εγώ είμαι σε σκέψη και επειδή τα μηχανήματα τα κρατάω για χρόνια, νομίζω ότι θα πρέπει να πάω στα 16 gb.

Είναι ξεκάθαρο πλέον..

Για μηχανήματα που θα μείνουν χρόνια δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρα μόνο προς τα πάνω.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#108   ElectTheDeaD

ElectTheDeaD

iPH Member

• 342 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2023 - 00:47

Πάρτε ότι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα παιδιά, απλά μην το πιπιλίζετε αυτό το πράγμα.
Αυτή την ερώτηση την βλέπαμε από το 11-12 και από τότε ακούγαμε το ίδιο, 16 για να είσαι καλυμμένος στο μέλλον.
Και φτάσαμε 2023 τελικά και το λειτουργικό πλέον δουλεύει άνετα με τα μισά αντί για τα διπλάσια..

#109   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 3972 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 23/02/2023 - 01:13

Πάρτε ότι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα παιδιά, απλά μην το πιπιλίζετε αυτό το πράγμα.
Αυτή την ερώτηση την βλέπαμε από το 11-12 και από τότε ακούγαμε το ίδιο, 16 για να είσαι καλυμμένος στο μέλλον.
Και φτάσαμε 2023 τελικά και το λειτουργικό πλέον δουλεύει άνετα με τα μισά αντί για τα διπλάσια..

Μα δεν είναι ότι δεν μας αρκούν τα 8. Είναι πιστεύω το αίσθημα ότι δεν μπορείς μετέπειτα να πας στα 16. Μην πω για το 256. Εκει κ αν δεν φτάνουν αλλά κουτσα στραβά με το type c αυτό το λύνεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#110   YAz

YAz

iPH Contributor

• 1612 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 23/02/2023 - 01:23

Ομολογουμένως πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά.

Για μένα εάν κάποιος δεν κάνει κάτι περίεργο που να χρειάζεται by default αρκετή RAM, τότε αγοράζει ένα base model Mac mini M2 (αν μπορεί) με τιμολόγιο και του βγαίνει 570€-580€ μαζί με τα μεταφορικά στο Amazon. Το πιο πιθανό είναι πως το μηχάνημα θα μπορέσει να τον κρατήσει για αρκετά χρόνια αν προέρχεται απ τα Windows.
Τώρα εάν δεν τον καλύπτει μετά από κάνα 1-2 έτη, θεωρώ πως μπορεί να το πουλήσει άνετα στα μισά χρήματα, και να πάρει άνετα τη. Επόμενη γενιά Μ3 που θα έχει βγει.

Από εκεί και πέρα αν πει κάποιος στην λύση του Mac mini, απλά θα πρέπει την πρώτη φορά να επενδύσει λίγα ακόμα χρήματα για περιφερειακά, οθόνη πληκτρολόγιο κάμερα κτλ, κάποιους ανταπτορες λόγω type c, και για να μην χρυσοπληρώνει την Apple, αγοράζει 1-2 σκληρούς ssd εξωτερικούς. Αν τα αποκτήσεις όλα αυτά μετά είναι πιο εύκολες οι αλλαγές με αλλά Mac mini.

#111   ElectTheDeaD

ElectTheDeaD

iPH Member

• 342 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2023 - 08:48

Μα δεν είναι ότι δεν μας αρκούν τα 8. Είναι πιστεύω το αίσθημα ότι δεν μπορείς μετέπειτα να πας στα 16. Μην πω για το 256. Εκει κ αν δεν φτάνουν αλλά κουτσα στραβά με το type c αυτό το λύνεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ακριβώς εκεί πατάνε, δυστυχώς.
Εννοείται πως έχεις καλύτερες επιδόσεις έτσι κυρίως στην ραμ, αλλά θα μπορούσαν να δίνουν τα διπλά τη σημερον ημέρα και στην ραμ και στον αποθηκευτικό χώρο.
Σε αυτό εννοείται συμφωνώ και επαυξάνω.

Ομολογουμένως πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά.

Για μένα εάν κάποιος δεν κάνει κάτι περίεργο που να χρειάζεται by default αρκετή RAM, τότε αγοράζει ένα base model Mac mini M2 (αν μπορεί) με τιμολόγιο και του βγαίνει 570€-580€ μαζί με τα μεταφορικά στο Amazon. Το πιο πιθανό είναι πως το μηχάνημα θα μπορέσει να τον κρατήσει για αρκετά χρόνια αν προέρχεται απ τα Windows.
Τώρα εάν δεν τον καλύπτει μετά από κάνα 1-2 έτη, θεωρώ πως μπορεί να το πουλήσει άνετα στα μισά χρήματα, και να πάρει άνετα τη. Επόμενη γενιά Μ3 που θα έχει βγει.

Από εκεί και πέρα αν πει κάποιος στην λύση του Mac mini, απλά θα πρέπει την πρώτη φορά να επενδύσει λίγα ακόμα χρήματα για περιφερειακά, οθόνη πληκτρολόγιο κάμερα κτλ, κάποιους ανταπτορες λόγω type c, και για να μην χρυσοπληρώνει την Apple, αγοράζει 1-2 σκληρούς ssd εξωτερικούς. Αν τα αποκτήσεις όλα αυτά μετά είναι πιο εύκολες οι αλλαγές με αλλά Mac mini.

Το θέμα είναι πως ακόμα και για επαγγελματική και πιο βαριά χρήση, δεν λυγίζει με 8γβ ραμ. Σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα χρειαστεί, αλλά είναι πολύ λίγες. Για παράδειγμα δες τα M1 τώρα 2μιση χρόνια μετά. Η διαχείρηση της μνήμης είναι ακόμα καλύτερη απ ότι ήταν πριν.

Εννοείται πως όταν λέω ο καθένας να πάρει αυτό που τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα δεν το λέω με καμία ειρωνία, το εννοώ. Η ένσταση μου είναι απλά στο θέμα της ανάγκης για να τρέχει σωστά το μηχάνημα.
Πιστεύω ότι ήδη με ένα Μ1 base model η συντριπτική πλειοψηφία είναι καλυμμένη για χρόνια χωρίς να αξιοποιεί στο έπακρο τα specs του. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε αυτό που μας αρέσει, στο config που μας αρέσει και μας κάνει να χαιρόμαστε με την αγορά μας είτε μιλάμε για PC, κινητό, αμάξι κλπ. Εννοείται πως θα αναβαθμιστούμε όταν θελουμε άσχετα με το αν κάνει ακόμα κάτι παλαιότερο, απλά χαίρομαι που τα επόμενα μοντέλα/εκδόσεις δεν κάνουν obsolete τα προηγούμενα στο θέμα επιδόσεων και λειτουργίας.

#112   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1971 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2023 - 09:41

Πολύ καλημέρα στην παρέα, συμφωνώ με τα λόγια των προλαλήσαντων τώρα που το ζω κάποιες μέρες. Όσα παράθυρα ή και desktops άνοιξα δε λύγισε με τίποτα το λειτουργικό από τα 8GB RAM. Προσωπικά μου φαίνονται αχρείαστα τα παραπάνω για 350-400€ που κοστίζουν τα 16GB. Επίσης, για επέκταση στον αποθηκευτικό χώρο θα προτιμούσα το hub της Satechi που έχει θέση για NVME δίσκο συν ότι έχεις ένα κάρο παραπάνω inputs usb.

Πάμε τώρα στα της οθόνης! Πέφτουν σαγόνια με το clarity, και το πόσο καθαρά φαίνονται τα πάντα! Πραγματικά συμβουλή γιατί κι εγώ δε το γνώριζα πηγαίνοντας για πρώτη φορά στο MacOS μετά από 23 χρόνια με Windows. Eπενδύστε σε μία καλή οθόνη, επειδή είμαστε μπροστά από αυτή είναι το 95% για να έχουμε μία καλή συνολικά εμπειρία. Ανεβαίνει το κόστος, κι εμένα μου ήρθε από εκεί που δε το περίμενα, αλλά είπα μία φορά θα τα δώσω.

Η Dell S2722QC είναι λες και φτιάχτηκε για Mac! Όλο φαίνονται τόσο πεντακάθαρα!! 

Όταν ανοίγει για πρώτη φορά σου έχει default ανάλυση τα 1080p. Προσωπικά τη χρησιμοποιώ στην ανάλυση 2K (2560x1440). Έπειτα είναι η 3008x1692 και τέλος η 4Κ (3840x2160). Στις δύο τελευταίες αναλύσεις όλα φαίνονται πολύ μικρά. Η χρυσή τομή είναι η 2K θαρρώ. Με την παραπάνω σειρά ανεβάζω και φωτογραφίες από τις αναλύσεις. Η πρώτη φωτό είναι με το setup του γραφείου. To NUC στην 23αρα Dell τρέχει τη μηχανογράφηση της εταιρίας και το Mini M2 όλα τα υπόλοιπα.

d4Bvk9K.jpeg

spSSRD1.jpg

eUBTVTw.jpg

GXZNdoB.jpg

IwZhI4o.jpg

#113   HuskerDu

HuskerDu

iPH Addict

• 605 μηνύματα
  • Twitter:@patsio_thess
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 23/02/2023 - 10:16

Ένα ωραίο και αναλυτικό άρθρο της EIZO για το HiDPI & Retina Displays. Εγώ έχω την LG Ultrafine 27UL850 με το macmini M1.

https://www.eizo.com...xel_density_4k/

#114   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 3972 μηνύματα

Δημοσίευση 23/02/2023 - 11:15

Πολύ καλημέρα στην παρέα, συμφωνώ με τα λόγια των προλαλήσαντων τώρα που το ζω κάποιες μέρες. Όσα παράθυρα ή και desktops άνοιξα δε λύγισε με τίποτα το λειτουργικό από τα 8GB RAM. Προσωπικά μου φαίνονται αχρείαστα τα παραπάνω για 350-400€ που κοστίζουν τα 16GB. Επίσης, για επέκταση στον αποθηκευτικό χώρο θα προτιμούσα το hub της Satechi που έχει θέση για NVME δίσκο συν ότι έχεις ένα κάρο παραπάνω inputs usb.

Πάμε τώρα στα της οθόνης! Πέφτουν σαγόνια με το clarity, και το πόσο καθαρά φαίνονται τα πάντα! Πραγματικά συμβουλή γιατί κι εγώ δε το γνώριζα πηγαίνοντας για πρώτη φορά στο MacOS μετά από 23 χρόνια με Windows. Eπενδύστε σε μία καλή οθόνη, επειδή είμαστε μπροστά από αυτή είναι το 95% για να έχουμε μία καλή συνολικά εμπειρία. Ανεβαίνει το κόστος, κι εμένα μου ήρθε από εκεί που δε το περίμενα, αλλά είπα μία φορά θα τα δώσω.

Η Dell S2722QC είναι λες και φτιάχτηκε για Mac! Όλο φαίνονται τόσο πεντακάθαρα!! 

Όταν ανοίγει για πρώτη φορά σου έχει default ανάλυση τα 1080p. Προσωπικά τη χρησιμοποιώ στην ανάλυση 2K (2560x1440). Έπειτα είναι η 3008x1692 και τέλος η 4Κ (3840x2160). Στις δύο τελευταίες αναλύσεις όλα φαίνονται πολύ μικρά. Η χρυσή τομή είναι η 2K θαρρώ. Με την παραπάνω σειρά ανεβάζω και φωτογραφίες από τις αναλύσεις. Η πρώτη φωτό είναι με το setup του γραφείου. To NUC στην 23αρα Dell τρέχει τη μηχανογράφηση της εταιρίας και το Mini M2 όλα τα υπόλοιπα.

d4Bvk9K.jpeg

spSSRD1.jpg

eUBTVTw.jpg

GXZNdoB.jpg

IwZhI4o.jpg

Εχω και εγω σπιτι 2*24αρες Dell με 2Κ αναλυση. Να πω την αληθεια στο Mac OS, με χαλαει λιγο και με ζοριζει λιγο στο excel. Βεβαια μετα απο τοσο καιρο τις συνήθισα.

Οταν τις χρεισιμοποιω στα Windows, μου αρεσει υπερβολικα πολυ στο ματι. Χαιρομαι να δουλευω. 

#115   YAz

YAz

iPH Contributor

• 1612 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 24/02/2023 - 12:01

Btw, έχει βγει κανένα καινούριο hub για το mac mini? Αυτό της Satechi που είναι αξιόπιστη μάρκα έχει μείνει με M.2 ssd και δεν υποστηρίζει NVMe δίσκους.

#116   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1971 μηνύματα

Δημοσίευση 24/02/2023 - 12:18

Σήμερα σέταρα και το Logi Flow, καλά μοναδική εμπειρία! Πας τον κέρσορα του ποντικιού στην άκρη της οθόνης και από τον Mac συνδέεται αυτόματα και περνάει το ποντίκι στα Windows. Και το MX Keys υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία (εκτός του ποντικιού) και μπορείς να γράφεις στα Windows ενώ είναι συνδεδεμένο με Bluetooth στον Mac.

Μαγεία. 
Η δουλειά μου μόλις έγινε απείρως ευκολότερη!!

#117   COSTASK

COSTASK

iPH Addict

• 716 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 24/02/2023 - 12:23

Σήμερα σέταρα και το Logi Flow, καλά μοναδική εμπειρία! Πας τον κέρσορα του ποντικιού στην άκρη της οθόνης και από τον Mac συνδέεται αυτόματα και περνάει το ποντίκι στα Windows. Και το MX Keys υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία (εκτός του ποντικιού) και μπορείς να γράφεις στα Windows ενώ είναι συνδεδεμένο με Bluetooth στον Mac.

Μαγεία. 
Η δουλειά μου μόλις έγινε απείρως ευκολότερη!!

Το Logitech MX Master 3 δεν το υποστηρίζει??

.

#118   billviper

billviper

iPH Elite Poster

• 1971 μηνύματα

Δημοσίευση 24/02/2023 - 13:32

Το Logitech MX Master 3 δεν το υποστηρίζει??

.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το υποστηρίζει γιατί εγώ δουλεύω με το MX Anywhere 3 και το Master 3 είναι μία κατηγορία πάνω.

#119   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 3972 μηνύματα

Δημοσίευση 24/02/2023 - 14:22

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το υποστηρίζει γιατί εγώ δουλεύω με το MX Anywhere 3 και το Master 3 είναι μία κατηγορία πάνω.

To υποστηριζει 100% επιβεβαιωμενα! 

#120   schatz

schatz

iPH newbie

• 74 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 24/02/2023 - 17:51

d4Bvk9K.jpeg

spSSRD1.jpg

eUBTVTw.jpg

GXZNdoB.jpg

IwZhI4o.jpg

Εγώ πάλι έχω ένα 49άρι monitor (Samsung Odyssey G9) και το σπλιτάρω στο macbook και στο Windows laptop, και εγώ με Logitech Flow παίζει μια χαρα.

Συνημμένο αρχείο  IMG_6385.jpeg   139.03KB   66 λήψεις

Τελευταία επεξεργασία από: schatz, 24/02/2023 - 17:55

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;