Χθες ενημερωθήκαμε για μια αναβάθμηση στα Carrier Settings του iPhone, για τα συμβόλαια Vodafone, από το iTunes, όσοι κάνανε το λάθος (που να το ξερανε) και το αναβαθμήσανε όχι μόνο χάσανε το Tethering, αλλά από εδώ και πέρα η Vodafone χωρίς να προειδοποιήσει, ή τουλάχιστον ενημερώσει με κάποιον τρόπο θα «χρεώνει» για κάτι που ήταν από την εποχή που πρωτο-βγήκε το wap ελεύθερο.
To Internet από το κινητό!
Ποια η διαφορά αν σερφάρω από το κινητό μου ή από τον υπολογιστή μου που μόλις σύνδεσα με το κινητό μου, πάλι δεν θα περνάνε τα mb, καλύτερα δεν είναι για την κάθε εταιρία να τα καταναλώνουμε πιο γρήγορα, τι καήκανε ξαφνικά δεν μπορώ να τους καταλάβω.
Η προσωπική μου άποψη, και απ’ότι φαίνεται δεν είμαι ο μόνος, είναι ότι τέτοια κίνηση που περάστηκε με μικρές και συνοπτικές διαδηκασίες, νύχτα που λέμε, έφτασε μέχρι το update system της Apple και το περάσανε στο iTunes…. σώπα ρε παιδιά, σε τί κόπο μπήκατε δηλαδή.. τι να πω.. Ελλάς το μεγαλείο σου!
Έχουμε λοιπόν και λέμε..!
Για εσάς λοιπόν που πλέον δεν έχετε την δυνατότητα να δώσετε Internet στο Laptop ή άλλη συσκευή σας, βρήκα στο Internet ένα Project με όνομα iProxy. Αυτό είναι υπό την άδεια Apache License και ο δημιουργός του είναι ο tcurdt. Το Project φιλοξενείται στο github. Ο δημιουργός αναφέρει ότι μπορεί να γίνει compile από κάποιον επισυμο apple developer και να μοιραστεί σε άλλους που ΔΕΝ είναι Jailbroken με το περιθώριο που έχει ο προγραμματιστής (αν δεν κάνω λάθος 100 μοιράσματα). Βέβαια δεν αποτρέπει εμάς που έχουμε κάνει Jailbreak τις αγαπημένες μας συσκευές να το δουλέψουμε, και να γλιτώσετε την όλη τρεχάλα με κάποιον iPhone Developer.
Το έκανα λοιπόν Ελληνικό και το ανέβασα στο δικό μου iPhone Cydia Repository στο HellasProject (περισσότερες πληροφορίες για το Cydia repository εδώ)
Το iProxy είναι ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή και ΔΕΝ σας δίνει Tethering, αντιθέτως σας δίνει το αμέσως καλύτερο. Έναν SOCKS5 Proxy για το iPhone σας. Και βασικά, ότι έκανε το παλιό καλό NetShare που το τραβήξανε από το App Store στις αρχές (και άλλα γνωστά στην JailBroken αγορά, εμπορικά).
Το iProxy δεν είναι όσο εύκολο όσο το κανονικό Tethering.
Η σύνδεση σας στο Internet είναι μερικά περισσότερα κλικ παραπέρα.
Για τις οδηγίες μπορείτε να δείτε μέσα στο πρόγραμμα είτε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα ..
Παραθέτω και μερικές φωτογραφίες του προγράμματος
Περισσότερα στην σελίδα του προγράμματος εδώ
Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο iPhoneHellas.gr