Υποχρεωτικά απαιτείται ένα jailbroken τηλέφωνο, firmware 2.0.2 (στο οποίο δούλεψα) και βασική γνώση στο Terminal/PuTTY (SSH) και κάποιο πρόγραμμα (όπως WinSCP ή Transmit) για να κάνετε upload το απαραίτητο τροποποιημένο αρχείο που σας παραθέτω.
Το όλο κόλπο παίζεται στο αρχείο με όνομα ABContactSections.plist σε κάθε φάκελο γλώσσας, στη διαδρομή /System/Library/Frameworks/AddressBook.framework/ όπου συναντάμε υποφακέλους για κάθε γλώσσα (του iPhone interface, για την εν λόγω εφαρμογή).
Το εν λόγω hack ή κολπάκι απαιτεί να έχετε το τηλέφωνο σε γλώσσα μενού/χρήσης τα Αγγλικά, και τις επαφές ανάμεικτα Ελληνικά ή Αγγλικά όπως κι εγώ. Αν τις έχετε όλες στα Ελληνικά, ακόμα καλύτερα

Κατεβάστε το παρακάτω αρχειάκι: http://rapidshare.co...actSections.zip ή το attachment σε αυτό το post (στο τέλος).
Είναι ένα .zip που περιέχει το τροποποιημένο αρχείο ABContactSections.plist και το ABContactSections.plist.original αρχικό αρχείο του firmware 2.0.2. Ανεβάστε τα (ως χρήστης root) μέσω Secure FTP στo iPhone σας στη διαδρομή (path):
/System/Library/Frameworks/AddressBook.framework/English.lproj
...και επιλέξτε yes όταν σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την αντικατάσταση του αρχείου. Μην ανησυχείτε, έχουμε και το .original αρχείο.
Μέσω Terminal (SSH) μπείτε στο τηλέφωνό σας στην παραπάνω διαδρομή, και με ls -la επιβεβαιώστε πως τα permission όλων των αρχείων είναι τα ίδια (ανήκουν στο root:wheel) -- για να είμαστε σίγουροι. Μετά, πληκτρολογήστε reboot και αφήστε να επανεκκινήσει το τηλέφωνο. Προφανώς κατά τη διαδικασία αυτή δεν είμαστε καν συνδεδεμένοι σε iTunes! Όλα γίνονται μέσω WiFi.
Το μαγικό της υπόθεσης είναι ότι με το πρώτο reboot, δεν μου λειτούργησε και είχα απογοητευτεί. Όμως, ξαφνικά έλαμψε μια λύση: λες τα περιεχόμενα/επαφές του AddressBook να είχαν ήδη ταξινομηθεί με το αγγλικό αλφάβητο, όταν τα πέρασα μέσω iTunes, και γι'αυτό δεν λειτουργούσε η κάθετη μπάρα; Αν τα συγχρόνιζα εξαρχής, θα έπαιζε; Ναι, έπαιξε!

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διαγράψετε τα τρέχοντα αρχεία επαφών σας, απ'το τηλέφωνο, και να κάνετε νέο συγχρονισμό (αντικατάσταση) μέσω iTunes. ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε πως ο τηλεφωνικός σας κατάλογος υπάρχει στον υπολογιστή σας όπως και στο τηλέφωνο!
Εγώ προσωπικά, μέσω Terminal, πήγα στη διαδρομή /var/mobile/Library/AddressBook/ και διέγραψα τα δύο αρχεία του AddressBook, δηλαδή το AddressBook.sqlitedb και το AddressBookImages.sqlitedb (και αμέσως reboot) ώστε να είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει ο συγχρονισμός εξαρχής -- ενώ αν έκανα μέσω iTunes συγχρονισμό και επέλεγα Replace Phone Contacts ίσως να μην δούλευε. Δεν ξέρω, δεν το δοκίμασα, περιμένω τα σχόλιά σας. (Εdit: Δουλεύει και στο iTunes με forced synchronisation (Replace Contacts) χωρίς την ανάγκη διαγραφής των 2 παραπάνω αρχείων)
Το όλο εγχείρημα ήταν να ανοίξουμε το ABContactSections.plist (που είναι binary αρχείο προτιμήσεων) και να συμπληρώσουμε το ελληνικό αλφάβητο συμπληρωματικά του λατινικού, παράλληλα αλλάζοντας τους χαρακτήρες της μπάρας στα ελληνικά. Προφανώς, η ανάγκη διαγραφής των επαφών και του επανασυγχρονισμού με iTunes, γίνονται ώστε να λάβει το τηλέφωνο υπόψιν την νέα ταξινόμηση που επιβάλλει αυτό το αρχείο.
Δεν ξέρω πώς να κάνω screenshot για να σας το δείξω, δεν το έψαξα καθόλου

Καλή επιτυχία!
Δεν ισχυρίζομαι πως είμαι guru επί του τηλεφώνου, ούτε πως είμαι ο μόνος στον πλανήτη που το ανακάλυψε αυτό το κόλπο, απλώς σε οποιαδήποτε αναφορά σας επί τέτοιων θεμάτων, καλό είναι να κρατήσετε ζωντανή την δουλειά που κάνουν οι αρχικοί posters, σε οποιοδήποτε forum...
Εdit: Μπήκε και σαν συνημένο εδώ σε περίπτωση που κάτι γίνει με το rapidshare link.