Είμαι fun και εγώ του iphonehellas, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα το χρόνο να εμβαθύνω στο αντικείμενο. Παίζοντας με τις beta για το fw3.0 , αποφάσισα τελικά να γράψω κι εγώ ένα μικρό howto , καθώς και τις παρατηρήσεις μου για την δοκιμαστική αυτή έκδοση.
Εχοντας λίγο χρόνο για "πέταμα"..., δοκίμασα και αρκετές εφαρμογές στην beta 3. Στη συνέχεια δείτε τα αποτελέσματα και τον οδηγό εγκατάστασης.
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ:
1. TO FIRMWARE ΣΕ ΜΟΡΦΗ .ipsw , WINSCP, IUTILITIES, CYBERDUCK (ΓΙΑ OSX),
wifi σύνδεση, itunes, QuickPWN για την 3.0 beta 3
ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ UPGRADE ΣΕ FIRMWARE 3.0 beta 3
2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ FIRMWARE ΑΠΟ ΤΟ ITUNES ME alt + Restore.
3. JAILBRAKE χρησιμοποιώντας το σωστό QuickPWN (μόνο για windows)
4. Με τη βοήθεια του iutilities αλλάζουμε την έκδοση του firmware σε κάτι πριν την 3.0 (π.χ. 2.1 ή 2.2.1)
(Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το βήμα αυτό αν δεν έχουμε DEV account στην Apple)
5. Kάνουμε ACTIVATE τη συσκευή από το itunes
6. Χρησιμοποιώντας το ICY και αφου ενημερώσουμε τα repos, εγκαθιστούμε το OPENSSH.
(Για να μπορούμε αργότερα να συνδεθούμε μέσω SSH)
7. Aλλάζουμε πάλι την έκδοση του λειτουργικού σε 3.0 με τη βοήθεια του iutililites ή μέσω
SSH αφού αλλάξουμε χειροκίνητα το αρχείο /System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist
8. Κατεβάζουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα από το Αpplestore
9. Τώρα δοκιμάστε να περάσετε από το itunes τις εφαρμογές σας. Αν για κάποιο λόγο έχετε πρόβλημα
με τα Drms, εγκαταστήστε το "πειραγμένο" installd στον φάκελο /usr/libexec
10. Σε όλα τα παραπάνω βήματα, συνήθως χρειάζεται μια επανεκκίνηση για να πάμε στο επόμενο.
11. Είστε έτοιμοι να κάνετe Sync όλες τις εφαρμογές σας από το itunes.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Κάποια προγράμματα είναι πλήρως ασύμβατα με τη δοκιμαστική αυτή έκδοση (π.χ.
Kate). Κάποια άλλα απλά δεν δουλεύουν ή χρειάζονται κάποιες βιβλιοθήκες σε συγκεκριμένους φακέλους.
Προγράμματα που βλέπω ότι δουλεύουν χωρίς πρόβλημα :
AirSharing, Respring, PowerTool, Skype, AirFight, Audiometry, Bejeweled 2, Big Bang games, Black Jack, Bomberman, Βoxing, BrainHack, CalcPaper, ClearCam, Diamath, AED Dictionary, EarthScape, Google Earth, Google mobile, Face melter, FacePhone, FakeCalls, FastScetch, Finger Magic, FingerPiano, Flying Aces, Freememory, FriendCaller, Fring, G-Force, Graphite, Hicalc, ibeam, ibeers Pro, imilk, iproRecorder, istat, iswap Faces, Labyrinth, Lemonade, Lie detector, MagicPAd,
MagneticField, Math Magic, Measures, MobileFiles, MobileStudio, Ms Pacman, MultiPad, NightCamera, NotePad, OcarinaSpirit(κάποιες φορές δεν έχει ήχο), Platinum Solitaire, PdfReader, Photo Fx, QuickOffice, Recorder, RulerPhone, peedDial, Hessian Spreadsheet, Sudoku, Teleport, Tetris, TicTacTouch, TiltMeterPro, TouchScan, Tricorder, VirtualPool, Voice Transformer, WeatherPro, Wikipedia Mobile, WunderRadio, Swirly mms(δεν δουλεύει πάντα), iSpreadsheet, ibluetooth (ας πούμε ότι δουλεύει ...), xGPS, RDP (Remote Desktop), Siphon, Facebook, MxTube, FtpOnTheGo, NervSounds, CallCounter, iMobileCinema.com, ToyCamera, Shazam, Panorama (οχι πάντα), F1 2009, iDownload, MobileFiles Pro, Categories, Night Stand, E-Smoke, Ocarina, iSteam, X-Ray, imilk, iSurprise, True or Lie, Oxford Talking Dictionary, Audiometry, CallCounter, FieldTest, RotaryDialer, Siphon, im+, BeejiveIM, Facebook, iSteamy, WorldViewLive, FTPonTheGo, iBeam, StatusNotifier, .....
vlc4iphone (κάνει κάτι κουφά, αλλά με 2-3 reboot έστρωσε, στο δικό μου τουλάχιστο.. )
Oύφ .....
Προγράμματα που "καταστρέφουν" το σύστημα αρχείων :
Kate, + ?
Προγράμματα που απλά δεν δουλεύουν ακόμα :
Cydia, Installer, WinterBoard, mobile finder, Gold Miner, irealSms, videorecorder3g,
SBsettings,
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. H beta 3 είναι γρηγορότερη από τις προηγούμενες ακόμα και με πολλές εφραρμογές εγκατεστημένες.
2. Τα ελληνικά είναι ΑΨΟΓΑ.
3. Η ελεύθερη μνήμη είναι περισσότερη
4. Το spotlight είναι απλά Τέλειο !!
5. Εκτος από γρηγορότερη είναι και εξαιρετικά σταθερή.
6. Το modem firmware 04.24.02 μου φαίνεται το ίδιο με τα προηγούμενα, δηλαδή μέτριο...
7. O χρόνος επανεκκίνησης είναι μικρότερος (καλά, έτσι μου φαίνεται δεν το μέτρησα κιόλας...)
8. Τα MMS δεν κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν κι ας έφτιαξα κάποια bundles μέσω
iPhone configuration utility (και exchange mail)
9. Παρατήρησα μειωμένη κατανάλωση στη μπαταρία, ίσως λόγω έλλειψης των SBsettings & WinterBoard.
TIPS
1. Για να βάλετε τα γραφικά σύμβολα της Cosmote , μέσω SSH τοποθετήστε στον φάκελο
/private/var/mobile/Library/Carrier Bundles τα δύο .png της εταιρίας.
2. Για να έχετε και ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας στο status bar, τοποθετήστε το αρχείο
Μ68AP.plist στον φάκελο /System/Library/CoreServices/Springboard.app/
Ευχαριστώ πολύ το iPhoneHellas και το modmyi.com για τις πολύτιμες πληροφορίες τους
Πλήρες πακέτο για όσους θέλουν να "προπονηθούν" με την beta 3. Περιλαμβάνει το firmware και τα
απαραίτητα βοηθήματα που αναφέρονται παραπάνω.
part 1 απο 3
part 2 απο 3
part 3 απο 3