Α1) Οι βλάβες είναι πιο ΣΥΧΝΕΣ σε συσκευές που έχουν γίνει j/b απο τις συσκευές που δεν έχουν γίνει.
Κυρίως στο Wi-fi, Bluetooth και στον πομποδέκτη της συσκευής μας.
Α2) Έχουμε μια συσκευή ας πούμε "πουσαρισμένη" που κρασάρει πιο εύκολα,η διαχείριση των πόρων (επεξεργαστική ισχύς μνήμη κλπ) δεν είναι τόσο σωστά κατανεμημένη,αν μας ανακαλύψουν χάνουμε την εγγύηση μας και πρέπει να έχουμε πολλές εργατοώρες μπροστά στο pc μας για να την κρατάμε σε φόρμα.
A1) Προσωπικά δεν είχα ποτέ καμία τέτοια βλάβη και δεν νομίζω πως είναι και τόσο συχνό φαινόμενο (σε όσα iphones έχω κάνει jailbreak δεν έχω παρατηρήσει κάτι πάντως).
A2)
- Δεν κρασάρει τόσο εύκολα αν δεν την γεμίζεις με σκουπίδια. Είναι όμως πιο πιθανό να έχεις κάποιο κρασάρισμα όπως αναφέρεις σε σχέση με μια καθαρή συσκευή αλλά και παλι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μικρές.
- Δεν ξέρω κατά πόσο αλλάζει κάτι στην διαχείρηση των πόρων σε σχέση με μια καθαρή συσκευή (δλδ αν το jailbreak πειράζει τόσο πολύ το λειτουργικό) πάντως ένα θα σου πω... sbsettings και καθαρίζεις την μνήμη σου από εφαρμογές που σου τρώνε μνήμη
- Την εγγύηση δεν πρόκειται να την χάσεις ποτέ (αυτό είναι ένα μεγάλο παραμύθι για να τρομοκρατείται ο κόσμος). Με ένα restore είσαι καθαρός και δεν φαίνεται τίποτα ότι και να σας λένε στα καταστήματα (τρομοκρατία κάνουν).
- Δεν νομίζω πως απαιτούνται τόσο πολλές εργατοώρες όσο προσπαθείς να παρουσιάσεις. Άλλωστε γιατί να χρειάζονται; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις τίποτα για να την κρατήσεις σε "φόρμα" πέραν του να μην βάζεις στην συσκευή ότι σκουπίδι βρεις μπροστά σου. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, τότε τα θέλεις και τα παθαίνεις
Α3) Όλα τα παραπάνω ενώ στην αρχή μας δίνουν την αίσθηση ανανέωσης και ότι η συσκευή "πετάει" καταβάθος και όταν βάλουμε και μια μη απόλυτα συμβατή εφαρμογή - γιατί δεν δοκιμάστηκε πουθενά παρά μόνο σε όλους εμάς - σύντομα αλλάζει και η συσκευή σέρνεται.
Όπως είπα και πιο πριν είναι απόλυτα λογικό αν βάζεις οτι σκουπίδι βρεις μπροστά σου να μειώνεται η απόδοση της συσκευής. Το ίδιο συμβαίνει και στους υπολογιστές άλλωστε.
Επίσης δοκιμάζουμε την μπαταρία μας αφού σχεδόν για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στο pc και η χρήση της παύει να είναι αυτή για την οποία σχεδιάστηκε.
Εδώ κάνεις λάθος αλλά είμαι ανοιχτός στο να ακούσω τους λόγους που απαιτείται να έχεις συνέχεια συνδεδεμένο το κινητό στον υπολογιστή για να κάνεις κάτι ενώ έχεις jailbreak. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει φίλε μου. Σκέψου οτι με το jailbreak έχεις SSH και ασύρματο συγχρονισμό πράγματα που σημαίνουν οτι δεν χρειάζεται να το έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή καθώς τα κάνεις όλα ασύρματα.
Πιο παλιά τo j/b μας ξεκλείδωνε δυνατότητες που δεν είχε η apple,όπως βίντεο ρυθμίσεις και μετρητές δεδομένων mms κ.λ.π σήμερα η κυρίως δυνατότητα και διαφορά είναι μόνο το ανοιχτό bluetooth.
Όντως πιο παλιά το jaibreak έδινε πολλά περισσότερα απ' ότι σήμερα παρόλο που δεν παύει και σήμερα να δίνει πολλά. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια που θεωρώ σημαντικά:
- SBsettings
- Blacklist
- Bluetooth
- Ασύρματος συγχρονισμός
- SSH
- Μηνύματα με ελληνικούς χαρακτήρες με 140 χαρακτήρες και όχι με 70 που προσφέρει το πληκτρολόγιο της apple
- iFile
- Πρόσβαση στο filesystem
- Custom sms ringtones
- Αναφορές μηνυμάτων
Θα μπορούσα να πω κι άλλα, αλλά νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ
Γενικά ο κάθε χρήστης αναλόγως τις ανάγκες του θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει εάν του χρειάζεται ή όχι το jaiblreak. Προσωπικά μου χρειάζεται μιας και μου προσφέρει κάποια πράγματα που μου χρειάζονται σε καθημερινή βάση. Επιπλέον θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ jailbreak και cracked apps. Πολλοί δυστυχώς τα συγχέουν. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το jailbreak απλά διευρύνει τους ορίζοντες της συσκευής ενώ οι cracked apps είναι απλά κλεψιά, κοινώς έγκλημα.
Φιλικά,
computeras
ΥΓ: Το δεύτερο ενικό έγινε για αμεσότητα και όχι σαν προσωπική αντιπαράθεση (το λέω για αποφυγή παρεξηγήσεων)