Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

how to web app

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/11/2010 - 21:47

Παίδες καλησπέρα, αυτό είναι το πρώτο μου post. λοιπον... :) είπα και εγώ να ασχολείθω με το αντικείμενο :) φυσικά έχω αρχίσει με flash cs5,
απλα θα ήθελα να ρωτήσω το εξείς.... (μπορεί να ακουστεί λίγο άσχετο) είμαι στη διαδικασία συνδρομής στο app developer ,
Βασικά ασχολούμε με την κατασκευή sites, και θέλω να δημιουργήσω στην ουσία κάποι site, αλλα να λειτουργεί ως εφαρμογή,
Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να γνωρίζω? θέλω να πώ, μήπως κουράζομαι άδικα με το flash? υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να φτιάξω κάτι τέτοιο.
ευχαριστώ.

και για να γίνω ποίο συγκεκριμένος,, βλέπο γι παράδειγμα ένα φίλο εδω στο forum Που έχει φτιάχει μια web app www.fae.gr
αλλα στην ουσία για να λειτουργίσει πρέπει να μπεί ο χρήστης μεσα απο το safari, στη σελιδα του,
το athensboook το οποιο (στην ουσια) είναι και αυτο μια ιστοσελιδα, να υποθέσω ότι το έχει φτιάξει ο αντίστοιχος φίλος, με κάποιο πρόγραμμα
για ιστοσελίδες με μορφή για Iphone, η απλα έχει φτιάξει μια εφαρμογή (c++ , flash ktl)

υ.γ
συγνώμη εάν έχω κάνει το Post Μου σε λαθος section

Τελευταία επεξεργασία από: ospithas, 29/11/2010 - 21:55

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2010 - 21:59

Και για να μην σας κουράζω άλλο.. ορίστε,,, η εφαρμογή skylos.gr
h οποία αναφέρετε σας web app, μπορείτε να μοθ πείτε ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΩ ρε παιδες, με ποιο τρόπο ο φίλος την έχει φτιάξει, ώστε να την ανεβάσει σαν μια εφαρμγοη για iphone.

#3   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/11/2010 - 23:55

Σίγουρα θες να εμπλακείς με το App Store? Γιατί να μην δημιουργήσεις μια ειδική html5 έκδοση του site που θες για iPhone και μέσω ενός ελέγχου user agent να εμφανίζει την iPhone έκδοση. Όπως γίνεται για παράδειγμα και στο iphonehellas.gr

Follow me on twitter

#4   Super

Super

iPH Enthousiast

• 467 μηνύματα

Δημοσίευση 29/11/2010 - 23:58

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος κάποιος να κατεβάσει ολόκληρη εφαρμογή για να βλέπει μόνο ένα Site,εκτός και εάν αυτό είναι το CNN.
Καλύτερα Iphone έκδοση

#5   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 10:12

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος κάποιος να κατεβάσει ολόκληρη εφαρμογή για να βλέπει μόνο ένα Site,εκτός και εάν αυτό είναι το CNN.
Καλύτερα Iphone έκδοση

ναι ρε παιδες αυτο ειναι άλλο θέμα , αλλα δεν β΄λέπω να μου απαντάει κανείς στην ερώτηση.

#6   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 10:53

Η απάντηση είναι απλή. Το 99% των εφαρμογών γράφονται με το XCode σε Mac με ObjectiveC. Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις flash αλλά δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση για αυτό που θες να κάνεις

Follow me on twitter

#7   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 10:58

Η απάντηση είναι απλή. Το 99% των εφαρμογών γράφονται με το XCode σε Mac με ObjectiveC. Ίσως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις flash αλλά δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση για αυτό που θες να κάνεις

συμφωνώ, μπορεί κάποιος τότε να μου ορίσει, τη ονομάζουμε web app ?
έχω μια ιστοσελίδα, με βάση δεδομένων με πάνω απο 10000 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια,
την έχω τροποποιήσει έτσι ώστε να προβάλετε στο Iphone, το ερωτημά μού είναι, εάν μπορώ να το μετατρέψω σε app στο app store.

#8   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 11:27

web app είναι ειδικά διαμορφωμένες ιστοσελίδες για προβολή σε φορητές συσκευές, δηλαδή το έχεις ήδη έτοιμο. Μπορείς, επίσης, να βάλεις και ένα clip icon [πχ http://jackosborne.c...le-touch-icon/] έτσι ώστε όταν κάνεις "add to homescreen" από το Safari να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σου με εικονίδιο όπως οι άλλες εφαρμογές.

Γενικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις αποφεύγουμε το App Store γιατί αν για παράδειγμα βρεθεί ένα bug θα πρέπει να περιμένεις όλη την διαδικασία της έγκρισης χάνοντας πολύτιμο χρόνο ενώ εάν έχεις το web-app το αλλάζεις αμέσως.
Φυσικά, μπορείς να το μετατρέψεις σε εφαρμογή αλλά πρέπει να μάθεις objectiveC ή να προσλάβεις κάποιον που ξέρει. Δεν είναι δηλαδή θέμα ενός απλού import, πρέπει να γραφτεί από την αρχή ο κώδικας

Follow me on twitter

#9   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 15:23

web app είναι ειδικά διαμορφωμένες ιστοσελίδες για προβολή σε φορητές συσκευές, δηλαδή το έχεις ήδη έτοιμο. Μπορείς, επίσης, να βάλεις και ένα clip icon [πχ http://jackosborne.c...le-touch-icon/] έτσι ώστε όταν κάνεις "add to homescreen" από το Safari να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σου με εικονίδιο όπως οι άλλες εφαρμογές.

Γενικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις αποφεύγουμε το App Store γιατί αν για παράδειγμα βρεθεί ένα bug θα πρέπει να περιμένεις όλη την διαδικασία της έγκρισης χάνοντας πολύτιμο χρόνο ενώ εάν έχεις το web-app το αλλάζεις αμέσως.
Φυσικά, μπορείς να το μετατρέψεις σε εφαρμογή αλλά πρέπει να μάθεις objectiveC ή να προσλάβεις κάποιον που ξέρει. Δεν είναι δηλαδή θέμα ενός απλού import, πρέπει να γραφτεί από την αρχή ο κώδικας

Μάλιστα, φίλε μου, τώρα αρχίζω και καταλαβένω, αυτό με clip icon, το γνορίζω, απλα ήθελα να την διαθέσω δωρεάν η με κόστος, μέσα απο το app store, Απλα, ανοίγο το θέμα επειδή είδα εδώ, μια εφαρμογή (νομίζω skylos.gr ) h οποία είναι διαθέσιμη απο το app store, Και θεωρείτε web app, Αρα μου λέτε πώς μόνο απο c++ (xcode) h flash Μπορεί να γίνει (για να έχει και το οκ απο το app store. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
(μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες έστω για αυτο το clip icon, για να το προσθέσω μέσα sto site Που έχω?

Τελευταία επεξεργασία από: ospithas, 30/11/2010 - 15:24

#10   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 19:03

Μάλιστα, φίλε μου, τώρα αρχίζω και καταλαβένω, αυτό με clip icon, το γνορίζω, απλα ήθελα να την διαθέσω δωρεάν η με κόστος, μέσα απο το app store, Απλα, ανοίγο το θέμα επειδή είδα εδώ, μια εφαρμογή (νομίζω skylos.gr ) h οποία είναι διαθέσιμη απο το app store, Και θεωρείτε web app, Αρα μου λέτε πώς μόνο απο c++ (xcode) h flash Μπορεί να γίνει (για να έχει και το οκ απο το app store. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
(μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες έστω για αυτο το clip icon, για να το προσθέσω μέσα sto site Που έχω?

πάντως για την ώρα, έχω κάνει το σχετικό submission για το www.travelsearch.gr , οποιοσ θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά.

#11   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 19:39

η εφαρμογή που θέλω να δημιουργήσω, είναι του είδους όπως της ετερίας http://animapps.com
απλα επειδή, τις έχω ίδι έτοιμες σε php, νόμιζα μήπως, μπορούσα να τις μετατρέψω.
αλλά πιστέυω ότι μπορεί να φτιάξει κάποιο κάτι παρόμιο και σε flash.

#12   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 22:55

Εδώ θα βρεις οδηγίες http://jackosborne.c...ple-touch-icon/

Follow me on twitter

#13   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα

Δημοσίευση 30/11/2010 - 23:00

To είδα το site που λες και υποθέτω το έκανες με joomla ε; Kαλύτερα σβήστο γιατί οι mobile εκδόσεις για joomla είναι άθλιες.

Κατέβασε μερικές παρόμοιες με το site σου εφαρμογές που υπάρχουν και προσπάθησε να δημιουργήσεις το περιβάλλον που βλέπεις ως ένα template. Και μετά με έναν user agent να κατευθύνεις εκεί τους χρήστες. Αν δεις ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον τόσο καλό όσο σε ξένες εφαρμογές, τότε ξεκίνα με το xCode.

Follow me on twitter

#14   ospithas

ospithas

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 15:46

To είδα το site που λες και υποθέτω το έκανες με joomla ε; Kαλύτερα σβήστο γιατί οι mobile εκδόσεις για joomla είναι άθλιες.

Κατέβασε μερικές παρόμοιες με το site σου εφαρμογές που υπάρχουν και προσπάθησε να δημιουργήσεις το περιβάλλον που βλέπεις ως ένα template. Και μετά με έναν user agent να κατευθύνεις εκεί τους χρήστες. Αν δεις ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον τόσο καλό όσο σε ξένες εφαρμογές, τότε ξεκίνα με το xCode.

λοιπόν, είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω ένα Mac, για να ασχολείθώ με το xcode, να ρωτήσω παίδες, εάν έχει περιβάλον σχεδιασμό (γραφικό) (όπως το flash cs5 ) ή είναι αυστηρά γλώσσα προγραμματισμου;
έχει δοκιμάσει κανείς το dragon fire sdk (για να μην μπλέκω με mac)
γιατί όσες προσπάθειες έχω κα΄νει να εγκαταστήσω το leporas στο pc ήταν..... άστα να πάνε...

#15   sepsis

sepsis

iPH Hero

• 8236 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 16:04

Όχι δεν είναι τόσο αυστηρά θα έλεγα. Ξεκίνα με το YouTube να δεις μερικά παραδείγματα προγραμματισμού και μετά κάνεις την αγορά Mac.

Follow me on twitter

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1