Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πωληση στο ebay

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:nezoski

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:32

Εχει επιχειρισει κανεις να ποθλησει πραγματα στο ebay?αν ναι ποια ειναι η διαδικασια?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:36

Σε ποιο ebay θες να πουλησεις; Πανω δεξια γραφει my ebay,sell. Πατα στο sell και μετα ακολουθεις τα βηματα που σου εχει.

#3   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:44

στο αμερικανικο!ναι αυτο το ξερω το θεμα ειναι αφου γινει η πωληση!τι παω στο στο ταχθδρομιο και το στελνω ετσι απλα?

#4   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:47

Αγορα ή μονο δημοπρασια;
Αφου παρεις τα λεφτα πας στο ταχυδρομειο και το στελνεις. Μονο να το στειλεις συστημμενο για να εχει tracking number.

#5   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:52

Σοβαρα τοσο απλα?ανοιξα το αυτο το ποστ γιατι εχω ρωτησει τοσο κοσμο που αγοραζει απο το ebay αλλα κανενας τους δεν ηξερε πως πουλανε για αυτο ηθελα να ρωτησω καποιον που εχει πουλησει αντικειμενα!

#6   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 21:59

Γιατι να ειναι πιο περιπλοκο; Βαζεις αγγελια, πουλας, πληρωνεσαι, στελνεις, παραλμβανει, ελεγχει, feedback, τελος.
Προσοχη οταν λεω πληρωνεσαι εννοω cleared payment, να ολοκληρωθει η πληρωμη.
Επισης να βαζεις εξαιρεσεις στα μερη που στελνεις και προυποθεσεις στους αγοραστες (νιγηριανοι κλπ..)

#7   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:03

ξερω απλα με παραξενεψε που δν βρηκα εστω και εναν που να εχει ασχοληθει με το αντικειμενο

#8   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:05

Οκ, αντε καλες πωλησεις!

#9   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:11

σε ευχαριστω φιλε μου!

#10   Fotis

Fotis

iPH Enthousiast

• 422 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:29

Κοίτα βασικά δεν είναι τόσο απλό. Εξαρτάται τι αντικείμενο θες να πουλήσεις. Πρέπει να διαθέτεις και το ανάλογο feedback. Αν θες δηλαδή να πουλήσεις κάτι αξίας θα πρέπει να έχεις αρκετές πωλήσεις. Αν δεν έχεις καμία είναι λίγο δυσπιστοι οι αγωραστές και σε πώληση με bid(πληστηριασμό) δεν θα έχεις τα ποθητά αποτελέσματα. Καλύτερα σαν αρχή να προτιμάς να πωλήσεις κάτι με αρχική τιμή. Η έστω να ξεκινήσεις έναν πληστηριασμό απο κάποια τιμή. Μην το αφήσεις μηδενικό. Τώρα η αποστολή αντικειμένων είναι εξίσου σημαντικό για μία επιτυχημένη πώληση. Το θέμα είναι ότι δεν στέλνεις κάτι έτσι απλά. Παίζουν ρόλο οι διαστάσεις του αντικειμένου με την συσκευασία, το βάρος αλλά και ο προορισμός αποστολής. Το καλύτερο είναι να πας σε ένα ΕΛΤΑ και να ρωτήσεις τιμές για ευρώπη αμερική και ασία. Επίσης εκτός απο ΕΛΤΑ έχεις και άλλες επιλογές που είναι και πιο ασφαλείς υπηρεσίες δυστυχώς, καθότι ζούμε στην Ελλάδα. Προτιμώτερο είναι κάποια εταιρία courier διεθνή κιόλας παρά το δικό μας ταχυδρομείο. Αλλά θα ανέβει και το κόστος αποστολής φυσικά κάτι που είναι εξίσου αρνητικό για κάποιον που αγοράζει. Αυτό που κάνουν όλοι οι πωλητές είναι να διαλέξεις μια εταιρία courier σαν αρχή και έπειτα αν πχ έχει έξοδα αποστολής 20 ευρώ να βάλεις τα 10 ευρώ στην τιμή και να παρουσιάσεις σαν έξοδα αποστολής μόνο τα 10. Δυστυχώς δεν είναι πολύ αξιοπρεπές αλλά επειδή απο αγορές μέσω διαδικτύου παίζει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας ψυχολογία, επιδρά θετικά στις πωλήσεις σου. ¨Οπως καταλαβαίνεις είναι συνησταμένη πολλών παραγόντων η πώληση ενός αντικειμένου.

#11   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:33

Κοίτα βασικά δεν είναι τόσο απλό. Εξαρτάται τι αντικείμενο θες να πουλήσεις. Πρέπει να διαθέτεις και το ανάλογο feedback. Αν θες δηλαδή να πουλήσεις κάτι αξίας θα πρέπει να έχεις αρκετές πωλήσεις. Αν δεν έχεις καμία είναι λίγο δυσπιστοι οι αγωραστές και σε πώληση με bid(πληστηριασμό) δεν θα έχεις τα ποθητά αποτελέσματα. Καλύτερα σαν αρχή να προτιμάς να πωλήσεις κάτι με αρχική τιμή. Η έστω να ξεκινήσεις έναν πληστηριασμό απο κάποια τιμή. Μην το αφήσεις μηδενικό. Τώρα η αποστολή αντικειμένων είναι εξίσου σημαντικό για μία επιτυχημένη πώληση. Το θέμα είναι ότι δεν στέλνεις κάτι έτσι απλά. Παίζουν ρόλο οι διαστάσεις του αντικειμένου με την συσκευασία, το βάρος αλλά και ο προορισμός αποστολής. Το καλύτερο είναι να πας σε ένα ΕΛΤΑ και να ρωτήσεις τιμές για ευρώπη αμερική και ασία. Επίσης εκτός απο ΕΛΤΑ έχεις και άλλες επιλογές που είναι και πιο ασφαλείς υπηρεσίες δυστυχώς, καθότι ζούμε στην Ελλάδα. Προτιμώτερο είναι κάποια εταιρία courier διεθνή κιόλας παρά το δικό μας ταχυδρομείο. Αλλά θα ανέβει και το κόστος αποστολής φυσικά κάτι που είναι εξίσου αρνητικό για κάποιον που αγοράζει. Αυτό που κάνουν όλοι οι πωλητές είναι να διαλέξεις μια εταιρία courier σαν αρχή και έπειτα αν πχ έχει έξοδα αποστολής 20 ευρώ να βάλεις τα 10 ευρώ στην τιμή και να παρουσιάσεις σαν έξοδα αποστολής μόνο τα 10. Δυστυχώς δεν είναι πολύ αξιοπρεπές αλλά επειδή απο αγορές μέσω διαδικτύου παίζει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας ψυχολογία, επιδρά θετικά στις πωλήσεις σου. ¨Οπως καταλαβαίνεις είναι συνησταμένη πολλών παραγόντων η πώληση ενός αντικειμένου.

ναι καλαβα!!θελει χρονο και ψαξιμο κατι που ειναι δυσκολο αυτο την εποχη

#12   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:33

Σωστα αυτα που λες Φωτη αλλα ο φιλος ρωτησε γενικα για τη διαδικασια. Στο "στελνεις" που ειπα εγω συμπεριλαμβανονται ολα οσα ανεφερες..
Και απ'τα ελτα εγω δεν εχω κανενα παραπονο, σε οτι εχω πουλησει και οτι εχω αγορασει μεχρι τωρα.

#13   Fotis

Fotis

iPH Enthousiast

• 422 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:41

Σωστα αυτα που λες Φωτη αλλα ο φιλος ρωτησε γενικα για τη διαδικασια. Στο "στελνεις" που ειπα εγω συμπεριλαμβανονται ολα οσα ανεφερες..
Και απ'τα ελτα εγω δεν εχω κανενα παραπονο, σε οτι εχω πουλησει και οτι εχω αγορασει μεχρι τωρα.

Ε εντάξει αλλά αν ο φίλος δεν έχει και γνώσεις να τα ψάξει πάρα πολύ καλό δεν θα ήταν να είναι λιγάκι ενημερωμένος? Κοίτα μπορεί να έπεσες σε περίπτωση. Αλλά για αποστολές εκτός εξωτερικού είναι δραματικά τα ΕΛΤΑ και απο άποψη ασφάλειας και απο άποψη τιμών και απο άποψη χρόνων παράδοσης. Εγώ και στον φίλο nsxbass που έστειλα. Πέρασε σκέψου σουκού εγώ έστειλα παρασκευή και δεν πήγαν καν την δευτέρα. Πήγαν τρίτη και μάλιστα με bussiness express.

#14   mantzas

mantzas

iPH Addict

• 692 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:44

Ε εντάξει αλλά αν ο φίλος δεν έχει και γνώσεις να τα ψάξει πάρα πολύ καλό δεν θα ήταν να είναι λιγάκι ενημερωμένος? Κοίτα μπορεί να έπεσες σε περίπτωση. Αλλά για αποστολές εκτός εξωτερικού είναι δραματικά τα ΕΛΤΑ και απο άποψη ασφάλειας και απο άποψη τιμών και απο άποψη χρόνων παράδοσης. Εγώ και στον φίλο nsxbass που έστειλα. Πέρασε σκέψου σουκού εγώ έστειλα παρασκευή και δεν πήγαν καν την δευτέρα. Πήγαν τρίτη και μάλιστα με bussiness express.

Βασικα το καλο ειναι οτι ελτα ειναι υπευθυνα μονο μεχρι να φυγει το δεμα απο ελλαδα. Μετα αναλαμβανει το εκει κρατικο ταχυδρομειο και ετσι μπορουμε να ειμαστε πιο σιγουροι :lol:

#15   nezoski

nezoski

iPH User

• 134 μηνύματα

Δημοσίευση 01/12/2010 - 22:45

+1 στον φωτη!!οχι μονο δραματικα αλλα κατι παραπανω πιστευω!ρωτοντας πας στην πολη σωστα!!!! ;)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες