Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Ερώτηση Νομικής φύσης για εφαρμογή που φτιάχνω

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   diskball

diskball

iPH newbie

• 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 13/01/2011 - 14:56

Καλησπέρα σε όλους.
Φτιάχνω μια εφαρμογή που θα είναι συγκεντρωτική για κάποια sites. Κοιινώς θα έχω κουμπιά που θα σε στέλνουν σε κάποιες σελίδες. Έχω κανένα νομικό θέμα με αυτά τα sites? Πρέπει να ζητήσω άδεια για να τα χρησιμοποιήσω?Θεωρώ πως όχι, από την άποψη ότι και σε ένα μπλόγκ μπορώ να γράψω πήγαινε σε αυτό και σε αυτό το site για αυτούς και για αυτούς τους λόγους...Αν ισχύει κάτι διαφορετικό που ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ πολύ!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   zacharisharris

zacharisharris

iPH Member

• 213 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/01/2011 - 19:28

Καλησπέρα σε όλους.
Φτιάχνω μια εφαρμογή που θα είναι συγκεντρωτική για κάποια sites. Κοιινώς θα έχω κουμπιά που θα σε στέλνουν σε κάποιες σελίδες. Έχω κανένα νομικό θέμα με αυτά τα sites? Πρέπει να ζητήσω άδεια για να τα χρησιμοποιήσω?Θεωρώ πως όχι, από την άποψη ότι και σε ένα μπλόγκ μπορώ να γράψω πήγαινε σε αυτό και σε αυτό το site για αυτούς και για αυτούς τους λόγους...Αν ισχύει κάτι διαφορετικό που ξέρει κάποιος ας με διαφωτίσει.
Ευχαριστώ πολύ!

Φίλε μου καλησπέρα.
Επιδή και εγώ αναπτύσσω μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τον ίδιο χειρισμό, ρώτησα και έμαθα τα εξής:
Εάν χρησιμοποιείς ορισμένες πληροφορίες από τα συγκεκριμένα site μέσα στην εφαρμογή σου καλύτερα θα ήταν να τους ρωτήσεις πριν της χρησιμοποιήσεις, γιατί τους ανήκουν αποκλειστικά.
Ωστόσο εάν μέσα από τα κουμπιά κάνεις απλώς redirect στις σελίδες και δεν χρησιμοποιείς πληροφορίες τους, πιστεψέ με καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τα site και να τους πεις πως τους αναφέρεις στην εφαρμογή τους και κατα πάσα πιθανότητα θα δεχθούν γιατί είναι πολύ καλός τρόπος διαφήμισης τους.
Αυτό το έκανα εγώ με τη δική μου εφαρμογή και μπορώ να πω ότι αποδείχθηκε αρκετά καρποφόρο καθώς μου παραχώρησαν αρκετές πληροφορίες που εμπλούτισαν σημαντικά την εφαρμογή μου στο έπακρον.
Για οποιαδήποτε απορία έχει, εδώ θα είμαστε.

#3   diskball

diskball

iPH newbie

• 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/01/2011 - 09:57

Ευχαριστώ πολύ!

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες