Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Αλλαγή του ήχου της υπενθύμισης ημερολογίου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 31/01/2011 - 10:19

Λοιπόν είπα να κάτσω να γράψω έναν οδηγό για το πως μπορούμε να αλλάξουμε τον ήχο υπενθύμισης του ημερολογίου του iphone.
Όπως ξέρουμε όταν καταχωρούμε μία υπενθύμιση στο ημερολόγιο, δεν έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα χτυπήσει το τηλέφωνο όταν έρθει η ώρα.
Το πρόβλημα είναι ότι τον ήχο που έχει προεγκατεστημένο για τη συγκεκριμένη λειτουργία, αν έχει λίγο φασαρία γύρω-γύρω δεν τον ακούς με τίποτα.
Για αυτό λοιπόν θα σας δείξω με λίγα απλά βήματα πως να το αλλάξετε με κάποιο άλλο της αρεσκείας σας.

Τι θα χρειαστούμε:


1) Ένα πρόγραμμα για τον υπολογιστή που να "κόβει" mp3 αρχεία. Θα το χρειαστούμε για να επιλέξουμε το απόσπασμα του κομματιού το οποίο θα βάλουμε ως ήχο υπενθύμισης.
(Εγώ χρησιμοποιώ το Wave Editor του Nero)

2) Ένα πρόγραμμα για τον υπολογιστή το οποίο να κάνει μετατροπές αρχείων ήχου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μετατρέπει αρχεία *.mp3 σε αρχεία *.aiff .
(Εγώ χρησιμοποιώ το Switch Sound File Converter)

3) Έναν τρόπο για να συνδεθούμε στο σύστημα αρχείων του τηλεφώνου από τον υπολογιστή.
Εγώ προτιμώ το ifunbox αλλά θα μπορούσατε να συνδεθείτε και με ssh με το winscp ή κάποιο ανάλογο λογισμικό.

4) Πρέπει στο σύστημά μας να έχουμε ρυθμίσει να βλέπουμε τις επεκτάσεις των αρχείων. Αυτό γίνεται: Υπολογιστής > Εργαλεία > Επιλογές Φακέλων και πάμε στην καρτέλα Προβολή. Εκεί φροντίζουμε να ΜΗΝ είναι ενεργοποιημένη η επιλογή που λέει "Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων". Αν όταν μπείτε στο "Υπολογιστής μου" δεν βλέπετε το "Εργαλεία" τότε πατήστε το Alt στο πληκτρολόγιο και θα εμφανιστεί η γραμμή και θα το δείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βήμα 4 είναι πολύ σημαντικό καθώς αν δεν βλέπουμε τις επεκτάσεις των αρχείων δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη διαδικασία!



Η διαδικασία έχει ως εξής:

α) Διαλέγουμε το τραγούδι που θέλουμε μέσα από τον υπολογιστή μας και "κόβουμε" ένα κομμάτι του το οποίο να ΜΗΝ υπερβαίνει τα 10 δευτερόλεπτα γιατί αλλιώς δεν θα το αναγνωρίζει το τηλέφωνο.
Άλλωστε δεν θέλουμε να είναι και πολύ μεγάλο καθώς να ξέρετε πως τον ήχο του ημερολογίου ΔΕΝ μπορούμε να τον κλείσουμε! Όταν χτυπήσει πρέπει να το ακούσουμε όλο!).

β) Παίρνουμε το νέο mp3 που φτιάξαμε και με την χρήση ενός προγράμματος μετατροπής αρχείων ήχου το μετατρέπουμε από .mp3 σε .aiff .

γ) Λογικά τώρα πρέπει να έχουμε ένα αρχείο της μορφής *.aiff . Κάνουμε δεξί κλικ πάνω του, πατάμε Μετονομασία και αλλάζουμε την επέκταση του αρχείου από aiff σε caf.

δ) Ανοίγουμε το ifunbox ή το winscp και πηγαίνουμε στη διαδρομή /System/Library/Audio/UISounds.

ε) Εντοπίζουμε το αρχείο alarm.caf . Αυτό είναι το αρχείο που θέλουμε να αντικαταστήσουμε.
Καλού κακού το αντιγράφουμε σε κάποιο φάκελο του υπολογιστή μας για να υπάρχει σαν backup αν κάτι πάει στραβά.

στ) Μετονομάζουμε το αρχείο *.caf το οποίο ΕΜΕΙΣ δημιουργήσαμε σε alarm.caf (ίδιο όνομα με αυτό που πήραμε backup από το κινητό)

ζ) Τοποθετούμε το αρχείο μας μέσα στο κινητό στην διαδρομή που πήγαμε στο βήμα δ.
Θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το παλιό αρχείο με το καινούριο μιας και έχουν το ίδιο όνομα και πατάμε ΟΚ.

η) Κάνουμε reboot το τηλέφωνο και είμαστε έτοιμοι.


Καλού κακού μετά το τέλος της διαδικασίας φτιάχνουμε μία καταχώρηση ημερολογίου και κοιτάμε να δούμε αν θα χτυπήσει ως επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά.
Αν δεν χτυπάει ένα πολύ γνωστό πρόβλημα είναι η διαφορά στην ποιότητα (bitrate και τα σχετικά) του original αρχείου από το δικό μας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες