Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πρόβλημα με iPhone 3GS 16GB & Black ra1n

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
74 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/03/2011 - 10:29

Καλημέρα σε όλους,

Καταρχάς ζητάω συγγνώμη αν το ίδιο post έχει ανοιχτεί κι άλλες φορές ή αν οι πληροφορίες που ζητάω είναι διάσπαρτες μέσα στο forum αλλά θα ηθελα ν' ακούσετε τον "πόνο" μου και να με βοηθήσετε. Δυστυχώς ο συντοπίτης μου ο Πάρης είναι φαντάρος και δεν μπορώ να περιμένω να απολυθεί ώστε να με βοηθήσει καθώς πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Εξηγούμε:

Είμαι κάτοχος ενός iPhone 3GS 16GB με έκδοση λειτουργικού 3.1.2 (7D11) και με σπαστήρι το Black rain. Δεν έχω κάνει καμία αναβάθμιση για να μην χάσω το σπαστήρι (ή έτσι νομίζω). Έχω επίσης έναν γιο 27 μηνών ο οποίος είναι αρκετά κτητικός, όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του. Επειδή δεν έχουμε αυλή ή οτιδήποτε ώστε να μπορεί να παίξει το παιδί, μένοντας κλεισμένο στο σπίτι τις περισσότερες ώρες της ημέρας έχει ως παιχνίδι το κινητό μου! Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς έχει "μάθει", όταν με πέρνουν τηλέφωνο να μου το φέρνει ώστε να μιλήσω. Το κακό είναι ότι γονατίζει την μπαταρία (φυσικό εφόσον παίζει διάφορα παιχνίδια και βλέπει βιντεάκια στο YouTube), το κινητό κλείνει, χάνω το σπάσιμο και μετά πρέπει να περιμένω πότε θα πάρει τα πάνω της η μπαταρία ώστε να βγει το γνωστό εικονίδιο με το καλώδιο USB και να τρέξω στον υπολογιστή μου το black rain για να μπορέσω να το λειτουργήσω! Φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι αν αναλογιστήτε ότι το κινητό είναι και ημι-επαγγελματικό και μάλιστα το χρησιμοποιώ ως ξυπνητήρι! Θα μου πείτε "Μην του το δίνεις". Ωραίο ακούγεται αυτό, αλλά όσοι έχετε μικρά παιδιά ξέρετε τι γίνεται αν τους πάρεις το "παιχνίδι" τους!

Να προσθέσω εδώ -και τελειώνω με την εισαγωγή!- ότι το τηλέφωνο είναι γεμάτο βιντέακια, προσωπικές φωτογραφίες, εφαρμογές και παιχνίδια που δεν θέλω να χάσω κλπ κλπ. Τέλος, το πρόβλημα υπήρχε και πριν ο μικρός αγκαζάρει κατ' αποκλειστικότητα το κινητό: όταν τελείωνε η μπαταρία, έπρεπε να είμαι κοντά σε υπολογιστή και να τρέξω το σπάσιμο ώστε να έχω πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω!

Τι θέλω από εσας να μου υποδειξετε ώστε να μπορέσω να ξεφύγω απ' αυτό τον εφιάλτη:

1ο Θέλω να αναβαθμίσω το λειτουργικό ώστε να τρέχει και νεώτερες εφαρμογές
2ο Εννοείται να μην χαθεί τίποτα από μέσα (πέρνω backup? Κι αν ναι, πως; Με το iTunes?)
3o Να βγάλω το black rain και να βάλω ένα μόνιμο σπάσιμο που να μην "χάνεται" όταν το κινητό μείνει από μπαταρία (το Spirit?)

Επίσης, αν έχετε να μου συστήσετε κάποιο πρόγραμμα που να κλειδώνει το κινητό με κωδικό ώστε να μην μπορεί ο μικρός να το πάρει και να το ανοίξει!

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορέσει κάποιος με απλά βήματα να με καθοδηγήσει γιατί δεν ξέρω κατά που να κάνω και κατά που να ψάξω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας και συγγνώμη για την πολυλογία

Φιλικά
Μπάμπης

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Nikos123

Nikos123

iPH Addict

• 691 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/03/2011 - 10:39

Καλημέρα φίλε μου!
Πρώτα απ'ολα θα πρέπει να πείς αν είναι κρατημένα τα shsh της συσκευής σου. Όταν ανοίγεις το Cydia, σου αναγράφει πάνω πάνω shsh της 3.1.3 , ....;
Το τηλέφωνο είναι ελληνικό;
Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν τοτε θα πρέπει να κάνεις ενα καλό backup μέσω itunes και αποθήκευση στις εκάστοτε εφαρμογές(outlook) για επαφές και σημειωματάριο. Τωρα, αν έχεις αποθηκευμένα αρχεία σε σπασμένες εφαρμογές, θα πρέπει να τις πάρεις μια μία και να τις αποθηκεύσεις στο pc σου.
Θέλει διαδικασια και χρόνο...

#3   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113607 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 29/03/2011 - 11:06

Καλημερα. Το πιο σημαντικό για να προχωρήσεις σε αναβαθμίση και απαραίτητο, είναι να έχεις τα SHSH. Άνοιξε το Cydia όπως σου είπς ο συννονόματος απο πάνω και δες τι σου λεει όπως εδώ

Επίσης κοίτα και αυτό.

Λες και προχωράμε.
| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#4   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα

Δημοσίευση 29/03/2011 - 11:20

Καλημέρα σε όλους κι ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

@Nikos123: Ναι το τηλέφωνο είναι ελληνικό (Vodafone).

Σε όλους: το SHSH θα σας το δώσω όταν πάω στο σπίτι γιατί εδώ (στην δουλειά) δεν έχω wifi internet να συνδεθώ!

#5   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113607 μηνύματα

Δημοσίευση 29/03/2011 - 11:24

Κοίταξε το και ξαναπόσταρε για να δούμε τι θα κάνεις..

LG8ISzO.gif

#6   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα

Δημοσίευση 29/03/2011 - 17:00

Καλημερα. Το πιο σημαντικό για να προχωρήσεις σε αναβαθμίση και απαραίτητο, είναι να έχεις τα SHSH. Άνοιξε το Cydia όπως σου είπς ο συννονόματος απο πάνω και δες τι σου λεει όπως εδώ

Επίσης κοίτα και αυτό.

Λες και προχωράμε.

Λοιπόν, το SHSH λέει ότι και στο δικό σου παραπάνω συν ένα 4.2.1+ στο τέλος! Μετά τι κάνουμε; Εννοώ μετά το backup που διάβασα στο link πιο πάνω και το οποίο θα το κάνω μάλλον αύριο το μεσημέρι.

#7   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10257 μηνύματα
  • Twitter:@JimmyR8
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:j0kerr

Δημοσίευση 29/03/2011 - 17:03

κανεις backup το κινητο, σωζεις οτι χρειαζεσαι saves παιχνιδιων, φωτο, επαφες κλπ και προχωρας στην 4.2.1 η σε οποια εσυ θες.

#8   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113607 μηνύματα

Δημοσίευση 29/03/2011 - 17:07

Λοιπόν, το SHSH λέει ότι και στο δικό σου παραπάνω συν ένα 4.2.1+ στο τέλος! Μετά τι κάνουμε; Εννοώ μετά το backup που διάβασα στο link πιο πάνω και το οποίο θα το κάνω μάλλον αύριο το μεσημέρι.

Θα κατεβάσεις απο την αρχική τη 4.2 και θα τη περάσεις με Shift + Restore.

Aν σου βγάλει error 1013 το αγνοείς. Κάνεις minimize το iTunes και ξεκινας τη διαδικασία του JB με greenpoison.

LG8ISzO.gif

#9   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα

Δημοσίευση 30/03/2011 - 10:53

ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ.

Ένα ένα να σας προλαβαίνω.

Θα προχωρήσω πρώτα σε backup και μετά επανέρχομαι.

Ευχαριστώ και πάλι! :)

#10   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113607 μηνύματα

Δημοσίευση 30/03/2011 - 11:01

Τίποτα φίλε. Όπου κολλήσεις, εδώ είμαστε.

LG8ISzO.gif

#11   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα

Δημοσίευση 26/04/2011 - 10:57

Καλημέρα σε όλους, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη,

Ξαναδίνω "ζωή" σ' αυτό το post γιατί ενώ δεν βρήκα δυστυχώς τον χρόνο να κάνω ακόμα ότι με συμβούλεψαν τα παιδιά παραπάνω, δυστυχώς αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και έχω ανάγκη τις συμβουλές σας ώστε να βρω λύση.

Ας τα πάρω με την σειρά όσο πιο συνοπτικά γίνεται.

Την Μεγάλη Τετάρτη το μεσημέρι αναχώρισα για την Βόρεια Ελλάδα ώστε να κάνουμε Πάσχα οικογενειακώς στο χωριό της γυναίκας μου. Μετά από 2 ημέρες έφτασε για Πάσχα στο χωριό και ένας ξάδερφος της γυναίκας μου από την Θεσσαλονίκη. Τον είχα ξαναδεί παλιότερα σε έναν γάμο που έγινε στο χωριό αλλά επειδή εγώ μένω Χαλκίδα και κείνος Θεσσαλονίκη, οι επαφές μας ήταν ανύπαρκτες. Τέλος πάντων, όταν ήρθε στο σπίτι του πεθερού μου να πιούμε καφέ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, πρόσεξα ότι είχε iPhone 4 και τον ρώτησα με τι έχει σπάσει. Μου είπε με το Redsn0w. Τότε πετάγεται η γυναίκα μου και με προέτρεψε να τον ρωτήσω για το πρόβλημα που έχω με το blackra1n ώστε να με βοηθήσει, καθώς ο Χρήστος (ο εν λόγω ξάδερφος) δούλευε σε μαγαζί με είδη υψηλής τεχνολογίας ως πωλητής. Τον ρώτησα αν μπορεί να μου σπάσει το κινητό με το Redsn0w ώστε να είναι μόνιμο το σπάσιμο αλλά και να μου αναβαθμίσει την συσκευή. Μου είπε ότι μπορεί. Το έχει κάνει λέει εκατοντάδες φορές. Άρχισε να μου λέει την διαδικασία, και έτσι τον εμπιστεύτηκα. Του διευκρίνησα όμως ότι θέλω να το κάνει χωρίς να χαθεί τίποτα από μέσα γιατί δεν έχω πάρει αντίγραφα ασφαλείας ακόμα. Μου είπε ότι γίνεται.

Με τα πολλά, μετά από πολλά παρακάλια (είναι κάπως σπαζαρχί), κάθησε την τελευταία μέρα πριν φύγει να μου το σπάσει. Είχα κατεβάσει ήδη μέσω Internet το update για το 4.3.2 και το Redsn0w RC 14 για το 4.3.2. Με διαβεβαίωσε ότι δεν θα μας έπερνε πάνω από 5 λεπτά. Προσέξτε ότι τον είχα ενημερώσει 2-3 φορές ότι δεν έχω πάρει backup. Ξεκινάει την διαδικασία, έτρεξε από τον φορητό μου το blackra1n κλπ ώστε να μπει στο τηλέφωνο κλπ. Εκείνη την στιγμή με φώναξε η γυναίκα μου να την βοηθήσω σε κάτι και τον άφησα μόνο του. Γυρνώντας μετά από 10 λεπτά, γυρνώντας σ' αυτόν, το βλέπω να παλεύει ακόμα με το blackra1n και να μου παραπονιέται ότι αργεί να μπει. Να μην τα πολυλογώ, πελαγοδρομούσε και δουλειά μηδέν. Ξαφνικά χτυπάει το κινητό του. Ήταν ο πατέρας του που τον ήθελε στο σπίτι. Μ' αφήνει σύξυλο (!!) και μου λέει "Όταν βγει το itunes, κάνε εγκατάσταση το 4.3.2 με shift+update και μετά τρέξε το Redsn0w και είσαι ΟΚ" και φεύγει!. Κάθομαι στο φορητό, βγαίνει το itunes, αλλά πουθενά να κάνω update το λειτουργικό. Μάλιστα μου έβγαζε ένα μήνυμα ότι είμαι σε recovery mode και ότι θέλει restore το κινητό. Τρέχω το blackra1n για να μπω στο κινητό αλλά τίποτα! Έβγαζε την φάτσα του Geohot αλλά όταν έκανε reset αντί να μπω στο κινητό, έβγαινε πάλι η εικόνα με το καλώδιο USB. Κινητό να τον πάρω δεν είχα, η γυναίκα μου δεν είχε το τηλέφωνό του οπότε έπρεπε να πάω στο σπίτι του να τον βρω. Πηγαίνω λοιπόν (ήταν πολύ κοντά) και τον βρίσκω να φορτώνει το αμάξι του για να φύγει για Θεσσαλονίκη. Του λεέι τι γίνεται και μου λέει "Ναι πρέπει να κάνει restore και μετά να τα περάσεις". Τον ρώτησα αν αυτό θα μου έσβηνε τα πάντα μέσα από το κινητό και μου λέει "Φυσικά! Μετά περνάς από το backup σου τα δικά σου και καθάρισες". "Ρε Χρήστο, αφού σε ρώτησα αν γίνεται χωρίς backup και μου είπε ναι! Δεν έχω πάρει αντίγραφα ασφαλείας". "Ναι έπρεπε να πάρεις αντίγραφα" και σηκώνεται να φύγει. Πριν ξεκινήσει τον ρωτάω πώς να επαναφέρω το τηλέφωνο στην πρωτέρα του κατάσταση ώστε να πάρω αντίγραφα ασφαλείας και μου λέει "Κατέβασε το 3.1.2 και το αντίστοιχο Redsn0w και όταν τρέξεις το Redsn0w, φόρτωσε την 3.1.2 και μετά ζήτα του να κάνει Boot tethered right now" και είσαι ΟΚ!

Εχτές το βράδυ γυρνάμε στη Χαλκίδα, κατεβάζω ότι μου είπε, το δοκιμάζω αλλά τίποτα!! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Τρελάθηκα! ¨Εχω μείνει χωρίς κινητό με εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο και επαφές χωρίς να μπορώ να τις χρησιμοποιήσω. Μιλάμε αν τον είχα μπροστά μου θα τον σκότωνα τον π@π@ρ@!!! Εμ την έκανε την μαμακία του εμ και έβγαλε την ουρά του απ' έξω ο ηλίθιος!

Τώρα χρειάζομαι άμεσα την συμβουλή σας, στο πώς μπορώ να επαναφέρω το τηλέφωνο στην πρωτέρα του κατάσταση ώστε να μπω να κάνω backup Και μετά δεν με πειράζει! Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει ας απαντήσει από κάτω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγγνώμη για την πολυλογία!

Τελευταία επεξεργασία από: Xalkida, 26/04/2011 - 10:58

#12   RestoreMan

RestoreMan

iPH Contributor

• 1557 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 26/04/2011 - 11:04

τωρα φιλε μου η συσκευη σου σε τη κατασταση ειναι?

Τελευταία επεξεργασία από: RestoreMan, 26/04/2011 - 11:05

#13   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113607 μηνύματα

Δημοσίευση 26/04/2011 - 11:10

Είχες πάρει πρόσφατα Backup? Mε Sync..

Τωρα το τηλ σε τι κατασταση βρίσκεται?

LG8ISzO.gif

#14   Xalkida

Xalkida

iPH newbie

• 51 μηνύματα

Δημοσίευση 26/04/2011 - 11:21

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Τώρα μένει σε κατάσταση recovery με το γνωστό καλώδιο USB! Δυστυχώς δεν έχω πάρει ποτέ backup τις επαφές, τις φωτογραφίες, τα videos κλπ. Οι free εφαρμογές που έχω πριν το σπάσω έχουν γίνει sync αλλά πρέπει να κατεβάσω SMS & τα σπασμένα, κατεβασμένα με το Installous.

Βασικά θέλω να μπορέσω να τρέξω επιτυχώς το blackra1n ώστε να "ανοίξει" το τηλέφωνο και να μπορέσω να πάρω το backup μου όπως διάβασα στο άρθρο που μου είχατε επισημάνει πιο πάνω. Πιστεύω ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να κάνει αναβάθμιση και φαίνεται ότι το blackra1n RC3 δεν τρέχει πλέον... :(

Τελευταία επεξεργασία από: Xalkida, 26/04/2011 - 11:22

#15   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10257 μηνύματα
  • Twitter:@JimmyR8
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:j0kerr

Δημοσίευση 26/04/2011 - 11:25

μαλλον εχει ξεκινησει διαδικασια restore κ update κ κατι του πηγε λαθος..ξερεις τι εκδοση εχει μεσα;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7

0 μέλη, 7 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες