Και εγώ πιστεύω πως θα το ονομάσουν 5. Τώρα το να ομολογήσει δημοσίως η Apple πως το 4 είχε ποτέ (σοβαρό) πρόβλημα με την κεραία, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες δεδομένου ότι η Apple σπανίως προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις.
Εμένα πάντως το συγκεκριμένο μοντέλο με έχει απογοητεύσει _πολύ_ σε αυτό το θέμα. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ χωρίς θήκη και, ενώ μιλάω, ακουμπάω το μεταλλικό στέλεχος της κεραίας στις δυο πλευρές του τηλεφώνου, νιώθω που και που 'τσιμπήματα' στο σημείο που ακουμπάει το χέρι μου. Αυτό δεν το είχα με κανένα άλλο τηλέφωνο (και έχω όλα τα iPhone που έχουν βγει, καθώς και διάφορα Nokia).
Επίσης, το να πω ότι η κεραία του συγκεκριμένου τηλεφώνου είναι _για μένα_ επιεικώς για γέλια είναι λίγο. Με ένα παλιό Nokia Communicator E90 (= το .. τούβλο
) είχα 4 μπάρες σήμα 3G σε συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι μου. Με το iPhone 4 έχω .. μία. Αυτό δοκιμασμένο την ίδια χρονική στιγμή, ενώ χρησιμοποιούνται και τα δύο τηλέφωνα ταυτόχρονα για data transfer. Ξέρω ότι οι μπάρες είναι σχετική ένδειξη ισχύς σήματος, αλλά για τηλέφωνο που έχει την κεραία εντελώς εκτεθειμένη 'για καλύτερο σήμα' δεν δικαιολογείται για μένα τέτοια διαφορά.
PS: Εννοείται πως συνολικά σαν συσκευή συνεχίζω να προτιμώ το iPhone 4 από το E90
(και συγνώμη για το off-topic rant
)