Εγώ το φωνάζω αυτό απο τότε που βγήκε η 3.0 αλλά όλοι μου λένε "όχι μωρέ μια χαρά πάει απλά κλείστα όλα"!!! Δεν ξέρω αν το λειτούργικό έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά σίγουρα με την 2.2.1 η συσκευή μου με λιώσιμο ήταν μια χαρά!!! Προφανός λοιπόν δεν είναι θέμα hardware (γιατί το άκουσα και αυτό) αλλά software και το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να βρούμε που ακριβώς υπάρχει "τρυπα" και καταναλώνονται τόσοι πόροι!!!
Καλά, κανείς δεν έχει σκεφτεί να βγάλει ένα task manager που μην γράφει μόνο πόσο μνήμη καταναλώνει ένα πρόγραμμα αλλά και ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή!!! Αν είχαμε κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να δούμε πόσο λειτουργεί ο επεξεργαστής της συσκευής μας και να παρατηρήσουμε πότε ανεβάζει θερμοκρασίες...
Έχω την εντύπωση πως, απο την στιγμή και μόνο που βάζεις έναν λογαριασμό Gmail, να τσεκάρει για email κάθε x χρόνο, η μπαταρία αρχίζει να χάνει τις εργοστασιακές της "επιδόσεις". Ότι άλλο και αν προσθέσεις μετά, φεύγεις κατα πολύ απο τις 6-7 ώρες που δίνει η Apple, κάτω απο "ιδανικές συνθήκες" για την λειτουργία της μπαταρίας.
Κοιτάξτε, αν είναι να τσεκάρουν αρκετά όλο το λειτουργικό για να ανεβάσουν τις επιδόσεις της μπαταρίας, ίσως προσθέσουν χρόνους φόρτωσης σε κάποια προγράμματα, κατα κάποια δευτερόλεπτα.
Αν όμως θέλουμε να ανοίγουν κάποιες εφαρμογές σε 3-4 δευτερόλεπτα (ίσως λιγότερο), αυτές θα πρέπει να τρέχουν στο backround. Στην περίπτωση του 3GS, λόγω επεξεργαστή και μνήμης, η κατανάλωση μπαταρίας είναι μεγαλύτερη (σε σχέση με αυτή του 3G). Αν πρόκειται να κάνουμε χρήση και να αφήνουμε προγράμματα να τρέχουν στο backround, ενώ χρησιμοποιούμε και την μεγαλύτερη ταχύτητα του επεξεργαστή, θα έχουμε μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία.
Αυτό δεν αλλάζει. Έτσι είναι "ο συνδιασμός του hardware με του software" όπως τον ζούμε μέχρι σήμερα στα laptop.
Στο dell Axim x51v που έχω, η μπαταρία κάνει ότι μπορεί όταν είναι να τρέξει κάποιο παιχνίδι όπως το "return to the monkey island".
Αν όμως την αφήσω να τρέξει κάτι πιο απλό, όπως IE, τότε κρατάει περισσότερο.
Στην μια περίπτωση ο επεξεργαστής, εφόσον υπάρχει και είναι γρήγορος=κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, τρέχει στην μέγιστη ταχύτητα και τραβάει περισσότερους πόρους απο την μπαταρία.
Στην περίπτωση που βλέπω κάποιες σελίδες στο ίντερνετ, δεν απασχολείται πολύ (επεργαστής+gpu=κάρτα γραφικών), οπότε δεν καταναλώνει περισσότερη ενέργεια απο την μπαταρία.
Τελευταία επεξεργασία από: Peris, 22/08/2009 - 16:52