Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iPhone και μπαταρία!

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1054 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#916   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Justsaychris

Δημοσίευση 29/10/2009 - 11:29

Δε το πιστεύω από τότε που έγραψα το πόστο έχει παει στο 74%!!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Εν τω μεταξύ το sbs στα processes μου βγάζει οτι τρέχει το safari ενώ έχω βγεί!!χθες μου έγραφε και το iPod που ούτε καν το χα ανοίξει!!

Αυτά πρέπει να τα κλείνεις από το SBSettings διότι ενώ νομίζουμε ότι τα έχουμε κλείσει είναι ανοικτά και καταναλώνουν πόρους!!!Καλό θα είναι όταν τελειώνεις με κάτι που αφορά Safari ή οτιδήποτε άλλο να κάνεις έναν έλεγχο με το SBS και να τα κλείσεις όλα πριν το αφήσεις σε standby κατάσταση!

To ότι έχεις βγεί δεν σημαίνει πως έκλεισε. Γι'αυτό είναι απαραίτητο το task manager. Το ipod και το mail είναι πολύ ύπουλα κα ανοίγουν κατα βούληση. Το ipod θα σου ανοίγει κάθε φορά που παίζεις ένα παιχνίδι, ή έχεις κάποιο πρόγραμμα navigation (μάλον ανοίγει για να χειριστεί το playback των ήχων) To mail έχω παρατηρήσει πως ανοίγει αν μπώ στο internet από μόνο του χωρίς να έχω ενεργοποιημένο το push ή κάτι άλλο. Να λές πάλι κάλα που έχεις το SBS και μπορείς να τα κλείνεις. Προσωπικά μου έχει γίνει συνήθεια και το κοιτάζω κάθε φορά που κάνω unlock τη συσκευή ή μόλις σταματήσω να τη χρησημοιώ. Κλείνω τα πάντα και το κλειδώνω.

Με το post του αγαπητού ktzaf θα καλυφθείς πλήρως! Τα ίδια ακριβώς πράτω και εγώ!

Τελευταία επεξεργασία από: Christos75, 29/10/2009 - 11:31

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#917   sjonjon

sjonjon

iPH User

• 143 μηνύματα
  • Twitter:@sjonjon
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 29/10/2009 - 15:46

Περιττό να πω οτι έχει φτάσει στο 54% μετά από μόνο 2 τηλέφωνα ελάχιστης διάρκειας..τα νεύρα μου!αυτά βλεππω και σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν θα ξανακάνω jb!!θα του δώσω μια ευκαιρία με restore και set as new και uninstall sbsettings και αν δε δω αποτέλεσμα...

#918   leuterismarkakis

leuterismarkakis

iPH Enthousiast

• 419 μηνύματα
  • GameCenter:iLeuteris

Δημοσίευση 29/10/2009 - 16:46

φιλε το ποσοστο σου ειναι παρα πολυ καλο!αλλα μην του πινεις και το αιμα!!!μαλλον θα ειναι καινουργια η μπαταρια ακομη.φυλαγε τα ρουχα σου να σου μεινει το βρακι τουλαχιστον!!!ετσι λενε στο χωριο μου!

Ναι καινούρια είναι !Τι εννοείς?

#919   nmout

nmout

Advanced Member

• 1205 μηνύματα

Δημοσίευση 30/10/2009 - 00:37

ενω εδω λεει οτι η μπαταρια στο 3gs κραταει περισσοτερο απο το 3g
http://www.apple.com...ompare-iphones/
στην πραξη κραταει 1/3 λιγοτερο
16g και τα δυο και με τις ιδιες ρυθμισεις)

#920   Christos75

Christos75

iPH Hero

• 3927 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Justsaychris

Δημοσίευση 30/10/2009 - 07:56

ενω εδω λεει οτι η μπαταρια στο 3gs κραταει περισσοτερο απο το 3g
http://www.apple.com...ompare-iphones/
στην πραξη κραταει 1/3 λιγοτερο
16g και τα δυο και με τις ιδιες ρυθμισεις)

Δεν ξέρω για το 3G αλλά στο 3GS έχω δει μία μικρή βελτίωση στη διάρκειά της με την 3.1.2 απ'ότι στη 3.0 ή την 3.0.1!

Τελευταία επεξεργασία από: Christos75, 30/10/2009 - 07:56

#921   sirgeorge

sirgeorge

iPH Elite Poster

• 2067 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 30/10/2009 - 13:04

Ναι καινούρια είναι !Τι εννοείς?

εννοω οτι μην το καις για να μην εχεις τα τραβηγματα των αλλων χρηστών αργοτερα!

#922   sjonjon

sjonjon

iPH User

• 143 μηνύματα

Δημοσίευση 31/10/2009 - 01:59

Λοιπον επανέρχομαι για να αναφέρω οτι μετά απο restore και set as new και χωρίς εγκατάσταση του sbs η απόδοση της μπαταρίας είnaι σαφώς καλύτερη:
52% για
usage 2h 56m (surfing,λίγο gaming,3-4calls,sms,ανοιχτό μόνο wifi)
standby 1Day 1 Hour
μπορώ να πώ οτι είναι σχετικα καλα....
σε καμια περίπτωση παρόλα αυτα δεν συγκρίνεται η επίδοση της μπαταρίας με αυτήν πριν γίνει jb....(θα είχα περίπου τα ίδια στατιστικά μόνο που το standby θα ήταν 2days....... >:( )Υποθέτω πως είαναι ενα τίμημα που πληρώνουμε για το jb...

Τελευταία επεξεργασία από: sjonjon, 31/10/2009 - 02:00

#923   albadakos

albadakos

iPH newbie

• 15 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 31/10/2009 - 02:35

Λοιπον θα αναφέρω το εξείς που το έμαθα από έναν φίλο ηλεκτρονικό...

Μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία πρέπει της πρώτες φορές να υπερφορτίζετε... Το κύκλωμα δεν κόβει τελείως το ρεύμα αλλά συνεχίζει να δίνει μια μικρή τάση στην μπαταρία... (Όσες ώρες και να καθήσεις πάνω απο το κινητό όσο αυτό ειναι στο ρεύμα θα δείς πως η μπαταρία δεν θα πεσει στο 99%) Ο λόγος που πρέπει να συμβαίνει αυτο είναι γιατί η μπαταρία κρατάει μια θερμοκρασία που την χρειάζεται τις πρώτες φορές... Φανταστήτε το κάτι σαν στρώσιμο...

Στις παλιές μπαταρίες νικελίου-καδμίου δεν έπρεπε να τις φορτίζουμε αν δεν τελείωναν... Αυτό συνέβαινε γιατι οι μπαταρίες κρατάνε ένα είδος μνήμης... έτσι αν εμείς τις φορτίζαμε πχ στο 10% η μπαταρία νόμιζε οτι είναι στο 0% και έτσι σιγά σιγά μειώναμε την διάρκεια ζωής τους!!!

Οι μπαταρίες λιθίου έχουν άλλο σύστημα... Μπορείς να τις φορτίσεις όποτε θέλεις αλλά πάντα σύμφωνα με τον φίλο μου, αν την βάλεις να φορτίσει δεν πρέπει να την διακόψεις μέχρι να φορτίσει πλήρως... Μια φορά το μήνα πρέπει να αποφορτίζοντε εντελώς και να ξαναφορτίζονται για να μην κρατάνε την μνήμη που λέγαμε...

Τώρα, η ίδια η apple στα τεχνικά χαρακτηριστικά του iphone αναφέρει ότι:

All battery claims depend on network configuration and many other factors; actual results will vary. Rechargeable batteries have a limited number of charge cycles and may eventually need to be replaced by an Apple service provider.

Αυτά είναι τα μικρά γραμματάκια στην σελίδα με τα χαρακτηριστικά του iphone
Δείτε την και μόνοι σας: http://www.apple.com/iphone/specs.html

καλα στα ειπε ο φιλος σου....το δικο μου ερωτημα ομως ειναι..
τι γινεται οταν θελησει καποιοσ να συνδεσει το κινητο του μεσο του καλωδιου με το PC του..
ξεκιναει και η φορτηση σωστα??? αν εγω δλδ το συνδεσω στο 70% τησ μπαταριασ.. χαλαει η κυκλοσ φορτησης?!?! αρα "βγαζω τα ματια μου" οποτε συνχρονιζω τη συσκευη!!!?!?!πρωτου πεσει κατω απο 20% η ενεργεια της?
και κατι ακομα ,εγω τισ πρωτες 2 φορτισεισ επειδη ημουν βιαστικο παιδακι...τισ εκανα απο το USB του pc m... σ αυτη την περιπτωση.. εκανα κατι αρνητικο!??
γιατι ακουσα οτι φορτιζει αρκετα πιο αργα απο εκει.. κ δε το συνηστουν να γινεται!

#924   Peris

Peris

iPH Enthousiast

• 580 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:peris72

Δημοσίευση 01/11/2009 - 13:34

Τώρα που έχω το 3GS, κάνω ένα τεστ στο 3G εδώ και 5 ημέρες. Του έχω βγάλει την sim και του έκανα μια πλήρη αποφόρτιση και πλήρη φόρτιση. Την πρώτη - δεύτερη ημέρα, ασχολήθηκα με το 3G ώστε να δοκιμάσω κάποια προγράμματα και παιχνίδια για να δω την διαφορά με το 3GS σε θέματα ταχύτητας. Το iphone 3G δούλεψε για 1 ώρα και 29 λεπτά περίπου. Από τότε το ανοίγω που και που (δεν το έχω κλειστό, απλά είναι standby), για να δω που είναι η μπαταρία.

Είναι η 5η ημέρα που βρίσκεται σε standby με 1,5 ώρες χρήσης και του έκανα 2 reboot για να τσεκαρω μήπως και κόλλησε η μπαταρία (εικονίδιο). Βρίσκεται περίπου στο 70-80%!!!
Απο ότι καταλαβαίνω με την sim έξω, πετάει πολύ περισσότερο η μπαταρία. Επίσης να σημειώσω ότι το κινητό κλείνει χρόνο σε 11 ημέρες.

Προφανώς σε αρκετούς που το σήμα του δικτύου είναι πολύ χαμηλό, το κινητό ψάχνει διαρκώς για σήμα και καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία. Με την sim μέσα μου κρατάει 1 ημέρα με 4 ώρες χρήσης περίπου (κάνω λίγο από όλα και με τα mail να τσεκαρωνται κάθε μισάωρο).

#925   Stala

Stala

iPH Member

• 203 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 02/11/2009 - 12:33

Λοιπον επανέρχομαι για να αναφέρω οτι μετά απο restore και set as new και χωρίς εγκατάσταση του sbs η απόδοση της μπαταρίας είnaι σαφώς καλύτερη:
52% για
usage 2h 56m (surfing,λίγο gaming,3-4calls,sms,ανοιχτό μόνο wifi)
standby 1Day 1 Hour
μπορώ να πώ οτι είναι σχετικα καλα....
σε καμια περίπτωση παρόλα αυτα δεν συγκρίνεται η επίδοση της μπαταρίας με αυτήν πριν γίνει jb....(θα είχα περίπου τα ίδια στατιστικά μόνο που το standby θα ήταν 2days....... >:( )Υποθέτω πως είαναι ενα τίμημα που πληρώνουμε για το jb...

Τα ίδια και με εμένα ...φίλος που είχε το 2g και αντιμετώπιζε ο ίδιο πρόβλημα μου είπε να το κανω set up as new phone αλλα το έχω κάνει ήδη δυο φορές και η μπαταρία συνεχίζει να πέφτει λες και κανει count down.....!!!!!
εχω το 3g 8gb jailbroken στην 3.1.2 δεν νομίζω να πάω σύντομα σε τρίτο restore γιατι εκτός του ότι κουράστηκα φοβάμαι μη το διαλύσω τελείως στο τέλος (τις δυο προηγουυμενες επεμβάσεις τις εκανα μεσα σε μια βδομαδα....)
δεν ξερω γιατι αναφερετε να μην εγκαταστησουμε το sbsettings γιατι αν δεν το κανουμε μετα πως θα παρακολουθουμε και το ρυθμο της μπαταριας...???
Καμια άλλη ιδεα? Ειμαι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!

#926   sjonjon

sjonjon

iPH User

• 143 μηνύματα

Δημοσίευση 02/11/2009 - 13:40

Τα ίδια και με εμένα ...φίλος που είχε το 2g και αντιμετώπιζε ο ίδιο πρόβλημα μου είπε να το κανω set up as new phone αλλα το έχω κάνει ήδη δυο φορές και η μπαταρία συνεχίζει να πέφτει λες και κανει count down.....!!!!!
εχω το 3g 8gb jailbroken στην 3.1.2 δεν νομίζω να πάω σύντομα σε τρίτο restore γιατι εκτός του ότι κουράστηκα φοβάμαι μη το διαλύσω τελείως στο τέλος (τις δυο προηγουυμενες επεμβάσεις τις εκανα μεσα σε μια βδομαδα....)
δεν ξερω γιατι αναφερετε να μην εγκαταστησουμε το sbsettings γιατι αν δεν το κανουμε μετα πως θα παρακολουθουμε και το ρυθμο της μπαταριας...???
Καμια άλλη ιδεα? Ειμαι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!

δε βελτιώθηκε καθόλου με set as new??
εγώ μπορώ να πω ότι βελτιώθηκε σημαντικά..την 1η φορά που έκανα jb και restore from back up τη γονάτιζε από μόνο του με όλα κλειστά!τώρα είναι σχετικά καλά αλλά καμία σύγκριση με όταν ηταν μαμίσιο..το έβαλα και το sbs έβαλα και terminal+top για βλέπω τι παίζει πιο αναλυτικά από κει και πέρα δεν ξέρω..μέχρι να γράψω το πόστ(από το iPhone)με μόνο wifi, έπεσε από το 92 στο 88...και πραγματικά δε θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνεται αν βάλω και κανένα άλλο utility η κάποιο theme..
Αλήθεια..τα themes που είναι απλώς γραφικά δλδ αλλάζουν μόνο τα εικονίδια και το background και όχι ήχους κτλ τρώνε μπαταρία;;θα μου πεις τρώει ο winterboard aπο μόνος του ε;;ουφ.....
Το ποσοστό της bat μπόρεις να το βάλεις έτσι κ αλλιώς (η είναι μόνο στο 3gs αυτό :-s ) το sbs είναι χρήσιμο κυρίως για άλλα πράγματα και δυστυχώς αναγκαίο τέσπα...
Ααα..86%...

Τελευταία επεξεργασία από: sjonjon, 02/11/2009 - 13:46

#927   Stala

Stala

iPH Member

• 203 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 02/11/2009 - 15:10

Ναι ημουν καπως αδικη...μετα απο ΔΥΟ "set as new phone" η μπαταρια δεν ειναι ιδια..................ειναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!ειδικα τωρα μετα το τελευταιο ειναι κανονικο countdown....με τις ματιες μου πεφτει....!!!μαγικο μηλο...

#928   Peris

Peris

iPH Enthousiast

• 580 μηνύματα

Δημοσίευση 04/11/2009 - 15:07

Τώρα που έχω το 3GS, κάνω ένα τεστ στο 3G εδώ και 5 ημέρες. Του έχω βγάλει την sim και του έκανα μια πλήρη αποφόρτιση και πλήρη φόρτιση. Την πρώτη - δεύτερη ημέρα, ασχολήθηκα με το 3G ώστε να δοκιμάσω κάποια προγράμματα και παιχνίδια για να δω την διαφορά με το 3GS σε θέματα ταχύτητας. Το iphone 3G δούλεψε για 1 ώρα και 29 λεπτά περίπου. Από τότε το ανοίγω που και που (δεν το έχω κλειστό, απλά είναι standby), για να δω που είναι η μπαταρία.

Είναι η 5η ημέρα που βρίσκεται σε standby με 1,5 ώρες χρήσης και του έκανα 2 reboot για να τσεκαρω μήπως και κόλλησε η μπαταρία (εικονίδιο). Βρίσκεται περίπου στο 70-80%!!!
Απο ότι καταλαβαίνω με την sim έξω, πετάει πολύ περισσότερο η μπαταρία. Επίσης να σημειώσω ότι το κινητό κλείνει χρόνο σε 11 ημέρες.

Προφανώς σε αρκετούς που το σήμα του δικτύου είναι πολύ χαμηλό, το κινητό ψάχνει διαρκώς για σήμα και καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία. Με την sim μέσα μου κρατάει 1 ημέρα με 4 ώρες χρήσης περίπου (κάνω λίγο από όλα και με τα mail να τσεκαρωνται κάθε μισάωρο).

Επανέρχομαι σχετικά με το παραπάνω post.

Απορία: Υπάρχει περίπτωση, να αυξάνεται ο χρόνος χρήσης του κινητού απο μόνος του; :huh:

Η μπαταρία του κινητού βρίσκεται περίπου στο 50-60%, με 7 ημέρες και 22 ώρες αναμονή και με 3,5 ώρες χρήσης!
Την τελευταία φορά που το τσέκαρα ήταν στην 1άμιση ώρα περίπου και το μόνο που κάνω απο τότε είναι το ξεκλειδώνω, να τσεκάρω που βρίσκεται η μπαταρία και να το βάζω πάλι standby.

Δεν έχω ούτε push notifocations ανοιχτά, ούτε έλεγχο για mail κ.λ.π.

Πως ανέβηκε ο χρόνος χρήσης στις 3,5 απο την 1,5;

Πάντως σε 2 ώρες κλείνει 8 ημέρες αναμονής και δεν έχει καταναλώσει ούτε την μισή μπαταρία.

Σε standby τα πάει μια χαρά :P Αν χρειαστεί να πάτε κάπου για μερικές ημέρες και απλά πρέπει να έχετε και ένα κινητό σε περίπτωση ανάγκης, τότε σίγουρα το iPhone σας καλύπτει.

#929   goraki

goraki

iPH newbie

• 10 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 12/11/2009 - 10:42

επειδη εγω δεν το καταλαβα , μπορει καποιος να μου πει πωσ κλεινει το GPRS ? :excl:

#930   Peris

Peris

iPH Enthousiast

• 580 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2009 - 16:26

Συνέχεια με το test στο 3G χωρίς την sim.
3 ώρες και 40 λεπτά χρήσης (πιο πολύ μετράει η πρώτη ώρα και κάποια λεπτά που ασχολήθηκα μαζί του με παιχνίδια και εφαρμογές).
Αναμονή: 15 ημέρες και 23 ώρες!

Η μπαταρία (στο περίπου), είναι κάπου στο 30%.

(τραβάω και screenshots και όταν κλείσει τελείως θα ανεβάσω εδώ μερικές).

Πάντως αυτό είναι σημάδι πως η μπαταρία είναι μια χαρά και δεν καταναλώνει πόρους χωρίς λόγο.
Jailbrake είναι το κινητό και έχει SBsettings, έχει γίνει 2-3 φορές reboot και απο τότε δεν έχει κλείσει μέχρι σήμερα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 11

0 μέλη, 11 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες