Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Ανάπτυξη app για iphone σε virtual mac

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   tsitsibau

tsitsibau

iPH User

• 101 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:04

Καλησπέρα,
Είμαι web developer και θέλω να φτιάξω ένα app για iphone.
Δεν έχω κάποιο mac (εκτός ipad).
Υπάρχει κάποιο service που να δίνει virtual mac για να μπορώ να μπορώ να στήσω xcode και να φτιάξω μια εφαρμογή ή θα πρέπει να αγοράσω κάποιο mac mini (που είναι η πιο προσιτή επιλογή).
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nosgr

nosgr

iPH Enthousiast

• 466 μηνύματα
  • Twitter:@nosgr
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:31

Δοκιμασε το VirtualBox, ειναι πιο ευκολο/γρηγορο απο το να βαλεις hackintosh στο PC σου.

#3   MihalisTsoukalos

MihalisTsoukalos

iPH User

• 136 μηνύματα
  • Twitter:@mactsouk
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:39

Υπάρχει κάποιο service που να δίνει virtual mac για να μπορώ να μπορώ να στήσω xcode και να φτιάξω μια εφαρμογή ή θα πρέπει να αγοράσω κάποιο mac mini (που είναι η πιο προσιτή επιλογή).

Θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο φορητό Mac στη θέση σου.
Η λύση του virtual Mac μπορεί κάποια στιγμή να σε προδώσει (να μην παίζει κάτι) και να σε αφήσει ξεκρέμαστο.

φιλικά,

#4   MixalisXxx

MixalisXxx

iPH Elite Poster

• 2047 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:41

Εγώ τρέχω Virtual mac με VMware αν και δεν έχει καμία σχέση με το κανονικό! Πολύ πιο αργό! Σταθερό βεβαια αλλά αργό! Θα προτινα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο!

#5   tsitsibau

tsitsibau

iPH User

• 101 μηνύματα
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:45

Μάλλον σε κάτι τέτοιο θα καταλήξω... ή ένα καινούριο mini.
Ευχαριστώ όλους

#6   Reaver

Reaver

iPH Elite Poster

• 2011 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 19/09/2011 - 18:02

Hanckintosh και θα τρεχει σαν τρελο το μηχανημα σου... Και σταθεροτατο τουλαχιστον το δικο μου... Εγω εχω βαλει Lion και ειναι πολυ πιο γρηγορο απο οτι με windows...

#7 Guest_Stevenote_*

Guest_Stevenote_*

Δημοσίευση 19/09/2011 - 22:53

Εντάξει δεν είναι και απόλυτο ότι θα σέρνεται σε virtual machine...εξαρτάται τι cpu έχεις, τι kernel θα περάσεις, αν θα βρεις το σωστό image κ.α.
Κατα τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα σε Virtual Box(κυκλοφορεί ένας πολύ καλός οδηγός στο forum), αν δεν είσαι ικανοποιημένος η αμέσως οικονομηκότερη λύση είναι το hackintosh.
Βεβαίως αν στο μέλλον βλέπεις οτι θα ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο πας για mac σίγουρα!

#8   Reaver

Reaver

iPH Elite Poster

• 2011 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 19/09/2011 - 23:26

Εντάξει δεν είναι και απόλυτο ότι θα σέρνεται σε virtual machine...εξαρτάται τι cpu έχεις, τι kernel θα περάσεις, αν θα βρεις το σωστό image κ.α.
Κατα τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα σε Virtual Box(κυκλοφορεί ένας πολύ καλός οδηγός στο forum), αν δεν είσαι ικανοποιημένος η αμέσως οικονομηκότερη λύση είναι το hackintosh.
Βεβαίως αν στο μέλλον βλέπεις οτι θα ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο πας για mac σίγουρα!

Συμφωνω απολυτως... Πρωτα ενα virtual machine, μετα το hackintosh και φυσικα καποια στιγμη κανονικο mac.

#9   argonaytis

argonaytis

Member

• 899 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2011 - 23:44

Φιλαράκι πως το δουλεύουν αυτό (VirtualBox) το κατέβασα αλλά δεν βγάζω άκρη θέλει να κατεβάσεις και το λειτουργικό για mac η το έχει μέσα? :(

#10   giannisg2004

giannisg2004

iPH Contributor

• 914 μηνύματα

Δημοσίευση 20/09/2011 - 01:28

Κατ'αρχάς, ακόμα και σε virtual machine (π.χ. μέσω VirtualBox) να θές να εγκαταστήσεις Mac OS X, δέν γίνεται (επίσημα), εκτός αν το μηχάνημά σου είναι Mac. Αυτός ο περιορισμός είναι τεχνητός, γιατί η Apple επιτρέπει να τρέχει το λογισμικό της μόνο σε Mac μηχανήματα. Θα μου πείς, αν έχω Mac, γιατί να περάσω το Mac OS X σε virtual machine? Λόγοι υπάρχουν αρκετοί, όπως να ελέγξεις συμβατότητα εφαρμογών με διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού, κτλ. . Παρ'όλα αυτά, νομίζω ότι ο περιορισμός αυτός είναι δυνατόν να παρακαμφθεί.

Ο φίλος που ρώτησε παραπάνω, τα προγράμματα όπως το virtual box δέν περιλαμβάνουν και το λειτουργικό. Αυτό το κατεβάζεις (ή αγοράζεις) εσύ, όπως ακριβώς θα έκανες αν πήγαινες να το εγκαταστήσεις κανονικά σέ ένα PC. Κάποιες φορές, υπάρχουν έτοιμα vm αρχεία, που περιλαμβάνουν το λειτουργικό και είναι προρυθμισμένο, για να σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο, αλλά αυτό αφορά κυρίως open source λειτουργικά.

Στο διαταύτα τώρα. Αν ασχολείσαι (έστω και ερασιτεχνικά) με iOS development, τα ξεχνάς όλα αυτά.
Βλέπω παραπάνω κάποιοι φίλοι πρότειναν virtual machines και hackintosh ώς τίς πρώτες επιλογές. Αυτές δέν τίς θεωρώ ρεαλιστικές επιλογές. Είναι δυνατόν να τρέχεις σε virtual machine ή σε hackintosh το Mac OS X, πάνω στο οποίο θα τρέχεις τον iPhone Emulator (περιλαμβάνεται στα developer tools) που θα δοκιμάζεις τίς εφαρμογές;! Το development είναι ένας τομέας που απαιτεί απόλυτη συμβατότητα και άμεση επικοινωνία με το hardware και εσύ πάς να προσθέσεις 2 και 3 στρώματα εικονικοποίησης;!
Να σου φέρω ένα παράδειγμα, σε κανονικά Mac, και μερικές φορές άλλη συμπεριφορά έχει μιά εφαρμογή στον iPhone Emulator (που έχει σχεδιαστεί για να εξομοιώνει το iPhone) και άλλη στην ίδια την συσκευή! Γιατί όσο καλοσχεδιασμένος και αν είναι, δέν παύει να είναι ένας emulator!
Όσον αφορά το Hackintosh, σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε τυχούσες ασυμβατότητες που θα δημιουργούνται με τίς διάφορες αναβαθμίσεις του λειτουργικού!
Επομένως, για χρήση άλλων προγραμμάτων και λειτουργιών, ίσως τα vm και τα Hackintosh να είναι εφικτή λύση, αλλά για ioS development είναι η πλέον ακατάλληλη.

Βέβαια, αν πάς σε Mac, εκτός από iOS development θα κερδίσεις κι'άλλα ! ;)

Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 20/09/2011 - 01:30

#11   firmas

firmas

iPH Enthousiast

• 432 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 20/09/2011 - 03:38

Καλημέρα φίλε μου...

Εγλω έχω καταφέρει να βάλω για πρώτη φορά προχθές σε Oracle VB με αυτό τον οδηγό.
http://www.sysprobs....-apple-intel-pc

#12   argonaytis

argonaytis

Member

• 899 μηνύματα

Δημοσίευση 20/09/2011 - 12:57

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας μάλλον δεν είναι εύκολο όπως νόμιζα θέλει εμπειρία και φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω
Αναρτημένη εικόνα

#13 Guest_Stevenote_*

Guest_Stevenote_*

Δημοσίευση 20/09/2011 - 13:49

Δες και αυτόν εδώ τον οδηγό:
http://www.iphonehel...544#entry429544

Είναι στα ελληνικά και ίσως σε βοηθήσει περισσότερο. Στο κάτω κάτω Virtual Machine θα φτιάξεις δεν γίνεται να "χαλάσεις" κάτι ;)

#14   argonaytis

argonaytis

Member

• 899 μηνύματα

Δημοσίευση 20/09/2011 - 14:41

Δες και αυτόν εδώ τον οδηγό:
http://www.iphonehel...544#entry429544

Είναι στα ελληνικά και ίσως σε βοηθήσει περισσότερο. Στο κάτω κάτω Virtual Machine θα φτιάξεις δεν γίνεται να "χαλάσεις" κάτι ;)

Πολύ καλός οδηγός σε ευχαριστώ να το τολμήσω λες έτσι? :P

#15 Guest_Stevenote_*

Guest_Stevenote_*

Δημοσίευση 20/09/2011 - 14:43

Πολύ καλός οδηγός σε ευχαριστώ να το τολμήσω λες έτσι? :P

Δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα ;)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android